Hengerelt a Kaposvár

Az új irányítóval kiteljesedő somogyiak remek játékkal, könnyedén győzték le a Jereminovot és Vágvölgyit nélkülöző Szegedet

Magyar férfi bajnokság, NBI/A-csoport, alapszakasz, 15. forduló

Kaposvári KK – Naturtex-SZTE-Szedeák 90-77 (24-20, 21-17, 27-19 ,18-21)
Kaposvár, Városi Sportcsarnok, v.: Pálla Z., Boros T., Praksch P. (Páli dr.)

Kaposvár: Frazier 17/3, Fodor 4, Raivio 24/9, Hendlein 10, Spica 21
cserék: Jancsikin 3, Benke -, Horváth M. -, Grebenár 6, Papp P. 5/3 vezetőedző: Fekete Ádám

Szeged: Kuntics 12/3, Kiss Zs. 4, Molnár A. 2, Csirics 29/3, Balaban 28
csere: Mike -, Molnár B. -,Varga -, Révész 2 vezetőedző: Nikola Lazics

Teljes statisztikát itt találtok!

Csirics hármasával indult a találkozó, ezt követően azonban megindult Marko Spica – a kaposvári center szerezte csapata első nyolc pontját, az új irányító Frazier labdáiból nagyon élt a meccs elején. Ennek ellenére Csirics és Balaban is tudott válaszolni, így fej-fej mellett haladtak a felek. Frazier is megszerezte első kosarát, de a hazaiak Raivio pontjaival tudtak meglépni – a negyed második felében zsinórban hét pontot rámolt be a hátvéd, 17-11-nél időt kért Nikola Lazics. Ez után erőre kapott Kuntics, aki előbb egy ziccert, majd egy triplát is hozzátett és felzárkózott a Szeged, a negyedet végül Raivio kosara zárta le – elég lagymatag első negyedet láthattunk, 24-20-ra vezetett a Kaposvár.

A második tíz perc elején megint villant Balaban, majd Spica, a két center szebbnél szebb mozdulatokkal szerezte kosarait és mindketten elérték a tíz pontot. Három perc után Csirics triplájával átvette a vezetést a Szeged, Balabannal és Kunticcsal hárman sakkban tartották a KKK védekezését. Két Balaban-büntető után azonban szigorított védekezésén a hazai csapat, sorra hajszolták bele a Szegedet a reménytelen hármasokba és a Spica-Fodor-Raivio trió révén egy 9-0-s etapot futottak, 37-31-re ismét meglógtak. Ez az előnyük ki is tartott a negyed végéig, a Balaban erejére és kiosztásaira építő Szeged ellen a remeklő Raivio-Spica páros és az olajozottan működő KKK elégnek bizonyult – 45-37-re vezettek a somogyiak a nagyszünetben.

A fordulás után Balaban ismét egy gyönyörű kosárral indított, de Spica erre is válaszolni tudott, sőt, azonnal el is érte a különbség a tízet. Rendkívül pontosan játszottak a hazaiak, összeszedték a védekezésüket, Raivio pedig két triplát is bepörkölt – ezzel egyrészt ő átlépte a húszat, másrészt a különbség elérte a tizenötöt és Lazics mester ismét időt kért. Itt két szép támadással próbált zárkózni a Szeged, de előbb Spica szerzett kosarat, majd Frazier alley-oop passzát húzta be Hendlein, a különbség húsz közelébe ért. Grebenár Péter is hasznos játékkal szállt be a padról, folyamatosan szerezték a pontokat a hazaiak és bár az utolsó dobás kimaradt, 72-56-os előnnyel fordulhattak a záró etapra.

Frazier szép kosarával kezdődött ez a játékrész, majd Grebenárnak kellett leülnie negyedik személyije miatt. Mindkét fél hamar felküldte a kispadot, ültek az ászok az első percekben. 07:04-gyel a vége előtt aztán Fodor találta meg Spicát a gyűrű alatt, a különbség elérte a húszat. A negyed második fele már a gáláról szólt, Papp Péter két szép kosárral örvendeztette meg a hazai publikumot, illetve Balaban villant párat a túloldalon, de végül (bár eladott labdákból felzárkózott a Szedeák) gond nélkül húzta be a meccset a somogyi alakulat. Spica idei legjobb meccsét hozta, Raivio extrát játszott amikor kellett, Frazier személyében pedig megvan a csapat ideális irányítója – az amerikai 17 ponttal és 5 gólpasszal a zárt. A túloldalon Balaban centerjátéka és Csirics tempói mellé senki nem tudott fellépni, ez pedig ma kevésnek bizonyult.

fotó: delfinek.hu

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus