Hengerelt az Alba a Jászberény ellen

Az első félidőben még többször is felállt a JKSE és tripláikkal életben tartották a győzelmi esélyeiket, de a harmadik negyedben egy 19-0-s rohammal végleg eldöntötték a meccset Tóth Péterék. 

Magyar férfi bajnokság, NBI/A-csoport, alapszakasz, 1. forduló

Alba Fehérvár – Jászberényi KSE 104-85 (28-16, 22-26, 31-16, 23-27)
Székesfehérvár, Vodafone Sportcentrum, v.:  Földházi T., Farkas G., Söjtöry T., (Gencsev dr.)

Alba: Kromah 24, Melvin 18, Tóth P. 16/6, Kovács 8, Djapa 15/9

Csere: Supola 9/3, Juhos 6, Csorvási 8, Blaskovits -, Molnár -

Jászberény: Ware 28/18, Csabay 5/3, Horváth Á. 9/3, Soós 10/6, Dramicsanyin 15/9

Csere: Szögi 5/3, Cseh 4, Kerpel-Fronius 9/9

Részletes statisztikát itt találtok!

Jól kezdett az Alba, Kromah pontjaival indítottak, jó védekezéssel folytatták és meg is lógtak 6-2-re. Horváth Ákos triplájával 8-7-re zárkóztak a vendégek, de innen beindult a fehérvári henger és Djapa vezérletével lelépték ellenfelüket – a center még triplából is betalált, így három perccel a negyed vége előtt 20-9-re vezetett az Alba. A hajrában sem jött közelebb a JKSE, Dramicsanyin hármasa és Horváth Ákos tempója csak arra volt jó, hogy ne dőljön el már az első negyedben a mérkőzés – így is 28-16-ra hozták ezt a játékrészt Melvinék.

A rövid szünet után aztán azonnal visszajöttek a meccsbe a vendégek, Csabay back-to-back hárompontosaival rögtön megfelezték a hátrányukat. Marcel Tenter időkérése után Tóth Péter is beköszönt távolról, megnyugtatva ezzel a hazai publikumot. A hazaiak a festékben nagyon hatékonyan kosarazva újra tíz pont fölé növelték előnyüket, de Soós gyorsan berámolt hét egységet, így ezúttal is megakadályozta, hogy végzetesen meglógjanak a fehérváriak. Sokkal jobban működött a hazaiak támadójátéka, 63%-kal dolgoztak mezőnyből, de a szinte kizárólag hárompontosokra törekvő Jászberény ezekkel a kinti dobásokkal életben tartotta magát – 8 triplát pörköltek be már a nagyszünetig 50%-kal, így hiába vezetett 15-tel is az Alba, csupán nyolccal jártak előrébb félidőben a 18 pontos Ware által húzott vendégeknél.

A fordulás után megint bekezdett a Fehérvár, Djapa berámolt öt pontot, majd Kromah is eredményes volt, azonnal tizenötre duzzadt a fórjuk, időt is kellett kérnie a JKSE-nek. Ez sem segített, Horváth Ákos eladott labdájából Melvin zsákolt, majd Tóth Péter is bevágott egy hármast – sőt, mindketten betaláltak még egyszer,így percek alatt kivégezték a jászságiakat. Az újabb időkérésnél már 66-42 állt az eredményjelzőn, alig négy perc alatt 16-0-t rohant az Alba. Ezt Djapa még egy hármassal meg is fejelte és bár innentől magához tért a JKSE, ez már későinek bizonyult. Rengeteg labdát szórtak, simán bukták a pattanózást és a triplákon kívül borzalmas hatékonysággal dolgoztak – 23 pontos Alba-előnyről indult a formalitássá silányuló záró etap.

A pontok itt sem maradtak el, Ware-ék is szórták őket becsülettel, de Supoláék sem maradtak adósok, ment az adok-kapok – az Alba Melvin kettesével három perccel a lefújás előtt elérte a száz pontot. Kromah és Tóth Péter egészen pazar estét zárt, de Melvin is megszórta magát a végére, ugyanakkor a Djapa-Csorvási belső kettőst is illik kiemelni. A fehérváriak különösebb gond nélkül arattak diadalt és bizonyították erejüket - a Berény csak a hármasokkal tudott versenyben maradni ideig-óráig.

fotó: Simon Erika

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus