Hibátlan mérleggel zártuk az Eb-selejtezőket!

Hanga és Vojvoda nélkül hatalmasat harcolt és Macedóniát is legyőzte a magyar válogatott, így 6-0-s mérleggel zárta a sorozatot.

Európa-bajnoki selejtező

Magyarország - Macedónia 63-61 (18-25, 14-12, 14-9, 17-15)

Magyarország: Wittmann 2, Kovács P. 4, Ferencz 18/12, Tóth N. 4, Keller 5
cserék: Tóth Á. 4, Perl 13/6, Eilingsfeld 10/6, Ruják 3, Váradi -

Macedónia: Kostoski 18/9, Stojanovski 10/6, Janeski 14/6, Nikolovski 7/3, Magdevski 6
cserék: Karadjovski -, Mekikj -, Dujkovikj -, Gjurovski -, Mladenovski 6

Hanga Ádám és Vojvoda Dávid nélkül, de Pongó Mátéval kiegészülve lépett pályára az Eb-re már kijutott magyar válogatott, a vendég macedónoknál pedig Romeo Travis hiányzott - mindkét gárda tizenegy-tizenegy játékossal vette fel a harcot. A feldobás előtti pillanatokban Wittmann Krisztián megkapta az előző évad legsportszerűbb Olaj-játékosának járó díjat, majd hamarosan kiosztott egy gólpasszt Kellernek, de a meccset a vendégek kezdték jobban - hamar berámoltak három triplát, 3-13 állt az eredményjelzőn.

A nehéz kezdés után aztán összekapták magukat a mieink, a padról Tóth Ádám és Eilingsfeld is remekül szállt be, dobott triplát Ferencz Csaba, a védekezésünk rendkívül agresszívvé vált, így a második negyed elején már csak egy kosár volt a távolság. Nagyon aktívak voltak hátul Perlék és több pontot tudtunk szerezni leindításból, miközben Macedónia percekig képtelen volt a gyűrűbe találni, így meg is fordítottuk a találkozót. A nagyszünet előtti percekben aztán elkezdett akadozni a támadójáték, a vendégek extra lepattanózása pedig kifizetődött, így öt ponttal jártak előrébb húsz perc játékot követően.

A fordulás után is kemény, brusztolós játékot produkált mindkét gárda, jó védekezéssel, kevésbé kreatív támadójátékkal - alig-alig esett pont a harmadik negyed végéig. Ekkor Perl, Ferencz és Ruják is hozzátett egy-egy triplát vagy középtávolit, amellyel egyenlítettünk (sőt, át is vettük a vezetést egy pillanatra), pályára lépett Váradi Benedek is, a közönség pedig rákezdett "Az éjjel soha nem érhet véget" c., magyar szívek számára idén oly kedves slágerre... A záró etap sem a szép kosárlabdáról szólt, perceig nem született pont, főleg nem felállt védelem ellen, de Ferencz Csaba két villanással előnyhöz juttatta a mieinket, megléptünk pár ponttal. A szurkolótábor a mexikói hullámot is előhúzta a repertoárból, majd Perl Zoltán is bevágott egy hatalmas hármast - mielőtt nagyon örülhettünk volna, Kostoski elképesztő triplájával 61-61-ra zárkóztak a vendégek 22 másodperccel a vége előtt. 

Ez azonban végül nem számított, Perl bedobta mindkét büntetőjét, a macedónok pedig hibáztak, így két vezére nélkül is legyőzte ellenfelét a magyar válogatott: hibátlan, 6-0-s mérleggel nyertük meg a csoportot és jutottunk ki az Európa-bajnokságra!

Fotó: FIBA.com

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus