Horváth Ákos jó dobásaira építve győzte le a Szedeák az NYKK-t

A PVSK mellett kevesebb szó esik a szegedi csapatról, pedig a középszakaszban a pécsiek mellett ők szerepelnek a legjobban: hat győzelmük mellett mindössze két vereségük van. Utolsó három meccsüket egyaránt megnyerték, legutóbb Jászberényben is diadalmaskodtak - ha vannak még playoff-reményeik, akkor a nyírségiek ellen is kötelező volt a hazai győzelem. A sereghajtó vendégek mérlege éppen fordított (2-6), viszont ez becsapós: az elmúlt napokban a PVSK és a Körmend ellen is viszonylag szoros meccseket tudtak játszani. 

Férfi kosárlabda NBI/A. középszakasz, alsóház 11. forduló:

Naturtex-SZTE-Szedeák - Marso-Nyíregyházi KK 78-75
(19-17, 20-31, 24-10, 15-17)

Szeged, Újszegedi Sportcsarnok, vezette: Györffy P. A., Szabó G., Lövész Cs. (Faidt)

Szedeák: Jereminov 13/9, Levy 8, Horváth Á. 26/3, Williams 14, Csorvási M. 15.
Csere: Vida -, Molnár A. -, Csorvási L. 2, Kiss -.

NYKK: Walker 17/6, Doyne 22/3, Mohácsi 3/3, Hall 8, Poscic 14.
Csere: Kósa 5/3, Cseh 6/3, Molnár M. -.

Kipontozódott: Doyne (34.)

A mérkőzés statisztikája ide kattintva elérhető. 

Lehet, hogy Csorvási Milán kosarával a Naturtex-SZTE-Szedeák szerzett vezetést a Marso-Nyíregyházi KK elleni középszakaszbeli mérkőzésen, ám az első negyed mégis fej-fej melletti játékot hozott. A vendégeknek nem akaródzott behódolni a papírformának, s Jara Rubin Doyne vezérletével inkább ők vezettek az álmosan kezdő hazaiakkal szemben, akik esetleges játékkal tartották a lépést, s Branko Jereminov triplája révén végül vezetéssel zárták az első negyedet (19-17). Az azonban már ekkor is látszódott, hogy a kisebb sérüléssel bajlódó Molnár András és Jonathan Levy nem fog brillírozni.

Az aprócska előny pillanatok alatt elolvadt Derek Hall kosarával, ezt követően hosszú időre elveszítette a vezetést a Szedeák. A nyíregyháziak Doyne-nal az élen rendre kosarakkal fejezték be támadásaikat, uralták a hazai palánk alatti teret is. Eközben a házigazdák Nikola Lazic időkérései ellenére sem találták eddig jól működő játékukat, ritmustalanul, gyenge egyéni megoldásokban bizakodva próbálkoztak - kevés sikerrel. A nagyszünetre nem meglepő módon 48-39-es nyírségi vezetéssel mehettek a felek, a hazai drukkerek közül pedig akadt, aki vette a kabátját, s egy könnyed esti, hazafelé tartó sétára cserélte a második félidei szurkolást.

Pedig abból aztán akadt bőven a folytatásban! Ahogyan várható volt, a nagyszünetben Nikola Lazic gatyába rázta csapatát, amely úgy tűnt, elkezd végre kosárlabdázni, s Horváth Ákossal az élen felkapaszkodott mindjárt négy pontra, ám William Walker irányításával Hall és Doyne visszaállították a differenciát (44-52). Ám ekkor a vendégek legeredményesebbje reklamálásért kapott egy technikait a személyi hibája után, Horváth pedig magabiztosan értékesítette a négy büntetőt, majd továbbiakat is, Jerrell Williams pedig védekezésben is remekelt, s egy 14-0-s sorozattal fordítottak a hazaiak. Négy percnyi rövidzárlat után találtak be újra a vendégek, de a fonalat elkapó Szegedet már nem tudták megfogni (63-58).

Nem nyugodhattak meg azonban az utolsó negyedben sem a házigazdák, hét pontnál jobban nem tudtak elszakadni. Doyne kipontozódását azonban nem tudta kihasználni a Szedeák, legalábbis abban a tekintetben nem, hogy megszórja a pontgyárosát elvesztett vendégeket. Sőt! A Nyíregyháza rendre talált egy-egy két-, vagy hárompontost, a hajrá elején pedig még a vezetést is megszerezte 72-71-nél. A mezőny legjobbja címet kibrusztoló Williams azonban visszafordította az állást, a második legjobb Horváth pedig egy triplával lendítette tovább a hazai szekeret a kínkeserves győzelem felé, majd Sitku Ernő időkérése után Williams hatra növelte az előnyt. Walker triplája három pontra hozta fel a Nyíregyházát, ám a végjátékban nem született újabb kosár, így ha nehezen is, és önmaga dolgát alaposan megnehezítve, de érvényesítette a papírformát a Szedeák, s 78-75-ös győzelmet aratott.

Nikola Lazic negyeddöntős pozícióra pályázó gárdája azonban nem lazíthat! Három hátralévő meccsének mindegyikét hoznia kell a sikerhez, s ezek közül a szombaton 18 órakor kezdőd körmendi vendégjáték különösen kulcsfontosságú lesz. Ám a szerda esti teljesítménynél sokkal-sokkal többre lesz szükség.

Nikola Lazics: “Végig ritmus nélkül kosárlabdáztunk, csak a győzelemnek tudok örülni. Szombaton Körmenden ennél sokkal jobb játékot kell nyújtanunk.”

Sitku Ernő: “Kezünkben volt a mérkőzés, csak magunkat okolhatjuk a vereségért. A harmadik negyedbeli rossz játékunkért nagy árat fizettünk.”

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus