Hosszabbításban győzött Kaposváron a Kecskemét

Gyenge színvonal, rengeteg hiba jellemezte a meccset - 66 pont is elég volt a Kecskemétnek - sorozatban hetedszer kapott ki a KKK. 

Magyar férfi NBI/A, alapszakasz, 11. forduló 
Kaposvári KK - KTE-Duna Aszfalt 64-66 (13-22, 17-9, 22-22, 9-8, 3-5) - hosszabbítás után

Kaposvár: Dunn 13/3, Tóth P. -, Ivosev 10, Hendlein 8, Spica 20. 
cserék: Baki 5/3, Evans 8/6. 

Kecskemét: Pongó 10, Thompson 15/3, Djeraszimovics 13/3, Dramicsanyin 4, Karahodzsics 13. 
cserék: Wittmann 7, Molnár M. 2, Horváth K. 2, Fülöp -.

A mérkőzés teljes statisztikája ezen a linken megtekinthető!

Változtatást eszközölt a kaposvári kezdőcsapatban Fekete Ádám, a gödörben lévő Mo Evans helyett Tóth Péter került be az első ötösbe, de ennek ellenére borzasztóan nyitották a meccset a hazaiak: a Kecskemét kiváló ritmusban és extra dobóformát mutatva rajtolt, amivel már az első negyed közepén tízpontos előnyre tett szert. Az első öt percben minden támadásukból pontot szereztek, a KKK pedig a pozíciós játékot erőltette, de gyakorlatilag eredménytelenül, a KTE uralta a lepattanózást és jóval higgadtabban játszott. A labdákat sorra elszóró somogyiak azért a második játékrészben közelebb tudtak kapaszkodni, jött egy hullámvölgy a kecskeméti támadójátékban, de így is tartották az előnyüket Wittmannék - a játék színvonala finoman szólva sem járt túl magasan, elképesztően sok hibával játszottak a felek. Az első félidő végül Mo Evans triplájával zárult, így 30-31-es eredmény állt a táblán a nagyszünetben, de ez a hármas azt jelentette, hogy a hazaiak 1/10-es, a vendégek 1/13-as kinti mutatóval "büszkélkedhettek" húsz perc játék után. Egyénileg mindenképpen ki kell emelnünk az első félidőből Karahodzsicsot, a vendégek centere kilenc pontnál (4/5 mezőnyből), hat lepattanónál és négy gólpassznál járt ekkor. 

A fordulás után öt ponttal kezdett be Thompson, majd két triplával felelt a Kaposvár, ez pedig egy kicsit javított a színvonalon - a harmadik negyedben kevesebb volt a hiba mindkét oldalon, több pontos támadást és jó befejezést láthattunk. A KKK egyszer át tudta venni a vezetést, de megtartani már nem, fej-fej mellett haladtak a felek, hol egyik, hol másik csapat járt egy-egy ponttal előrébb, a játékrész pedig végül ugyanúgy egypontos KTE-fórral zárult, mint az első félidő. A negyedik negyed elején aztán Ivosev beütötte negyedik faultját, a vendégek pedig ismét jobban rá tudták erőltetni akaratukat a hazaiakra, a zónavédekezéssel megtörték ellenfelük lendületét és már-már meg is nyerték a mérkőzést. A végjáték azonban hatalmas izgalmakat hozott, a KKK az utolsó percben eladta a labdát, majd visszaszerezte, tizenöt másodperccel a vége előtt Dunn teljesen üres ziccert hagyott ki úgy, hogy a közelben sem volt senki, majd Ivosev elfelejtett faultolni. Djeraszimovics azonban kihagyott egy büntetőt, amivel esélyt adott a Kaposvárnak, Spica pedig egy emberről dobott duplával végül hosszabbításra mentett, mivel az utolsó helyzetet Djeraszimovics ismét elrontotta.

A negyedik negyed színvonalát jól jellemezte ez a végjáték és az is, hogy 9-8 lett a vége, borzasztó döntések sorozata, katasztrofális dobóforma és tengernyi hiba jellemezte a játékot, ez pedig természetesen nem változott a hosszabbításra sem. Itt is jöttek az eladott labdák, az érthetetlen támadások, de egy üres Pongó-ziccerrel előnybe került a KTE, a teljesen tanácstalan KKK pedig másodszor is elfelejtett faultolni - ez már nem fért bele, ugyan ezúttal is volt még egy lövésük Dunnéknak, de most már nem találtak megoldást. A Kecskemét így ugyan gyengén játszva, de óriásit harcolva aratott idegenbeli győzelmet, a Kaposvár pedig óriási bajban van: sorozatban hetedszer is kikapott Fekete Ádám együttese, a DEAC és a PVSK után pedig a KTE is bevette a korábbi években nehéz terepnek számító somogyi csarnokot. 

A találkozó után Fekete Ádám, a hazaiak vezetőedzője felajánlotta a lemondását. 

fotó: kosarsport.hu

 

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus