Hosszabbításban nyert a Körmend az ASE ellen

Parázs meccset játszott megint a Körmend és az ASE, hosszabbítás után végül 93-88-ra győzött vasi alakulat a Magyar Kupa második negyeddöntőjében.

Zsíros Tibor Férfi Magyar Kupa Nyolcas Döntő, 2. negyeddöntő
Atomerőmű SE - Egis Körmend 88-93 hosszabbítás után (20-22, 21-19, 27-20, 8-15, 12-17)

Atomerőmű SE: Kovács 7/3, Robinson 15/9, Barnies 25/9, Eilingsfeld 6, Tóth Á. 15.
Csere: Dunn 16/6, Watkins 3, Medve 1.

Egis Körmend: Petty 23/15, Channels 21/6, McKinney-Jones 12, Dickerson 23/9, Duinker 6.
Csere: Tóth N. 4, Ferencz 3, Farkas -, Lakosa 1.

A mérkőzés teljes statisztikáját ezen a linken elérhetitek!

Tóth Ádám támadó pattanó után a Paksnak szerzett vezetést, ám a Körmend Channels kosár plusz büntetős akciójával, s Dickerson két rendezetlen védelem ellen szerzett könnyű duplájával egy 7-0-lal felelt. Az ASE Robinson betörésével és Barnies távoli duplájával próbát tapadni a Körmendre, amelyet Petty triplája lendített előre. Parádés jelenetek követték egymást: Dickerson és McKinney mutatott be egy parádés alley-oop-ot, majd Robinson szerelte gyönyörűen Channels bal horgát. Eilingsfeld fejezett be hatalmas zsákolással egy gyors paksi kontrát, majd Petty és Robinson "váltott" triplát, hogy a show egy Dickerson zsákolással folytatódjon - szinte All Star gála jellegű 3 perc volt. A szakasz végén újabb triplapárbaj következett Robinson és Petty részvételével. Az utolsó szó az első negyed végén a vasiaké volt: McKinney pöccintett a paksi kosárba egy lepattanót, ezzel vezetett a Körmend.

A második negyed elején Dickerson két pontot, Ferencz pedig két személyit "szerzett". A pályán lévő sok amerikai játékos mellett érdekes volt a két Tóth, Norbert és Ádám párharca, előbbi talált be szép kiosztást követően. McKinney zsákolásával 6-tal ellépett a Körmend, majd picit túlpörögtek, több labdát eladtak a vasiak. Ezt ugyan a Paks Barnies révén egyetlen duplával tudta kihasználni, ám Teo Cizmic úgy gondolta, időkéréssel próbálja rendezni csapata sorait. Amilyen parádés volt az első negyed, olyan gyenge a második: egymás hibáiból éltek a csapatok. A negyed közepén Kovács Ákos két ügyes közeli kosarával fordított az ASE. Ferencz révén még visszavette a vezetést a Körmend, ám egy 7-0-lal - benne Barnies kosár plusz büntetős akciójával - megugrott a Paks. A félidő végén élvezetes lett a játék, szünetig McKinney és Channels jóvoltából ledolgozta hátrányát a Körmend.

Ahogy a meccs, a második félidő is Tóth Ádám támadó pattanó utáni kosarával kezdődött, igaz szünet után közel másfél perc telt el ennek megszületéséig. Petty triplával felelt, majd Tóth Ádám értékesített két büntetőt. Felpörgött a játék, Dunn és Barnies remek megmozdulásaival 8 ponttal ellépett a Paks. Dickerson tartotta versenyben a Körmendet, s McKinney böntetőivel 3-ra feljött a vasi alakulat. Barnies triplájával jutott túl a kisebb holtponton az ASE, majd Watkins kosár plusz büntetős játéka után már 9 ponttal vezettek a paksiak - jött is az időkérés a Körmendtől. A negyed hajrájában előbb Petty, majd Robinson kapta meg 4. személyijét. A negyed végén Channels talált be betörésből, 7 pontos ASE-vezetéssel kezdődött a záró szakasz.

Tóth Norbert és Dickerson jóvoltából egy perc alatt 3-ra faragta hátrányát a Körmend. Több lehetősége volt még közelebb kerülni a Körmendnek, mindkét csapat sokat hibázott. Petty betörése után 2-re csökkent a Paks előnye, amikor a korábban már figyelmeztetett körmendi pad technikait kapott, s Dunn révén ismét 5 pontosra nőtt az ASE előnye. A szakasz közepén mindkét oldalon egyénieskedő megoldásokat láthattunk. Megszerezte, majd eladta a labdát a Körmend, Dunn hármasával 8 pontra nőtt a különbség. Channels szinte egymaga nyitott hosszú hajrát a Körmend részéről, triplájával 2 pontra csökkent a támadásban megtorpanó, több labdát eladó Paks előnye. Több lehetősége is volt a Körmendnek egyenlíteni vagy fordítani, egyik csapat sem tudott pontot szerezni. 29 másodperccel a vége előtt videózás következett annak a tárgyában, kiről is ment ki a labda: a Körmend újra támadhatott. Channels 20 másodperccel a vége előtt egyenlített. A Paks nem tudott kosarat szerezni, jöhetett a hosszabbítás. A 8 pontos hátrányból egyenlítő Körmend volt lélektani előnyben, s gyaníthatóan a soproniak sem bánták, hogy túlóra után derül ki, kivel is játszanak az elődöntőben.

A hosszabbítás Dickerson triplájával indult, mad Petty távoli kettesével 2 perc elteltével már 5 ponttal vezetett a Körmend. Kovács faragott az ASE hátrányán egy demoralizáló triplával a támadóidő utolsó pillanatában. A következő körmendi akciónál a Paks egyik legjobbja, Robinson kipontozódott. Egy büntető volt jó, Barnies hármasával újra egyenlő volt az állás. Petty kosár plusz büntetős akciójával ismét 3-mal vezetett a Körmend. Barnies zsákolt, de Dickerson hármasával az utolsó percre fordulva 4 ponttal vezetett a Körmend, Channels pedig megadta a kegyelemdöfést a paksiaknak. A végén sűrűn potyogtak a kosarak, Petty is - biztos ami biztos - beemelt még egy hármast, így végül 93-88-ra győzött a Körmend.
 

Schmidt Béla: - Sokadik hosszabbításos meccsünket játszottuk a szezonban - ezt nem sikerült megnyerni. Bár voltak jó periódusaink, végig éreztem, hogy nem vagyunk elég határozottak sem védekezésben, sem támadásban, ez utóbbiban gyakran szinte megfojtották egy-egy és kettő-kettő elleni játékunkat. Az ellenfelünk fizikai és mentális erejét dicséri, hogy a végén ledolgozta hátrányát. Gratulálok a Körmendnek, sok sikert kívánok nekik a kupában.

Teo Cizmic: - Nagyon büszke vagyok a csapatomra, megmutattuk, milyen erős is ez a Körmend. Játékosaink végig bíztak, hittek magukban, az elvégzett sok-sok munkában, s ennek köszönhettük, hogy a rendes játékidő végén sikerült hátrányból hosszabításra menteni a meccset. A múlt hét végén is óriási meccset játszottunk a paksiakkal, most is voltak hullámvölgyek és hullámhegyek mindkét csapat játékában, ez a kosárlabda, ezt szeretem! Gratulálok a Paksnak! 

 

Foto, Slide - Jene Sándor, kezdo5.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus