Hosszabbításban nyerte a Kaposvár elleni kulcsmeccset a PVSK

Kétszer állt fel nagyon mélyről a KKK, de Durhamék végül idén másodjára is legyőzték közvetlen riválisukat. 

Magyar férfi NBI/A, alapszakasz, 22. forduló 
Pécsi VSK-VEOLIA - Kaposvári KK 96-92 - hosszabbítás után (20-20, 19-15, 23-18, 20-29, 14-10)

Pécs: Durham 27/9, Antóni -, Brooks 29/12, Budimir -, Sarlija 15. 
cserék: Bíró 19/15, Harazin 5, Simon K. 1, Demeter. -

Kaposvár: Gibbs 24/6, Baki 9/9, Ivosev 25/6, Hendlein 21/6, Spica 11. 
cserék: Papp P. -, Tóth P. 2

A mérkőzés statisztikája ezen a linken található!

Alig három perc telt el és már időt is kért Fekete Ádám, a Dunn sérülése miatt ismét három magasemberrel és kettes poszton Baki Gergellyel kezdő Kaposvár egyáltalán nem találta a ritmust az első percekben - a Pécs viszont remekül nyitott, Brooks és Sarlija pillanatok alatt berámolt kilenc pontot. Innentől azért rendezte sorait a KKK, sőt, Hendlein vezetésével meg is fordította a találkozót, de támadásban igazából egyik csapat sem brillírozott, így nem alakult ki nagy különbség: a hazaiak rengeteget vállalkoztak kintről (a nagyszünetben 7/19-cel álltak a vonalon túlról), míg a somogyiak az Ivosev-Hendlein párost erőltették a festékben. Szorosan is alakult a derbi, pár pont volt a különbség ide-oda, de azért inkább a PVSK járt előrébb és as 20-20-as első negyed után négy ponttal Csirke Ferenc legénysége vezetett húsz percnyi játék után. A baranyaiaknál Durham (13 pont, 4 lepattanó, 4 gólpassz), Brooks (8 pont, 5 lepattanó, 4 kiharcolt fault) és a padról parádésan beszálló Bíró (11 pont, 3/5 tripla) volt kiemelhető, míg a vendégeknél Ivosev (12 pont, 6 lepattanó, 5 kiharcolt fault) és Hendlein (10 pont, 5 lepattanó) emelkedett ki.

A fordulás után aztán nagyjából öt percig tudott partiban lenni a Kaposvár, hiába vezettek 46-44-re a somogyiak, erre egy 15-2-es rohammal válaszolt a Pécs, ez pedig el is döntötte a küzdelmet: a vendégek képtelenek voltak érdemben reagálni, nem létezett a kinti dobásuk, sorra rontották el a büntetőiket és az eladott labdákkal is hadilábon álltak. Eközben a PVSK-nál többen is hozzá tudtak tenni az említett roham során, Durham és Brooks is remekelt, úgy alakult a találkozó, ahogy a hazaiak akarták, a tíz pont feletti előny pedig már meglehetősen biztatónak tűnt a szempontjukból. A záró etapban azonban hirtelen elkezdtek ülni a kaposvári triplák, az addigi háromhoz villámgyorsan hozzátettek ötöt Hendleinék és szűk három perccel a vége előtt megfordították a meccset, a már-már reménytelen helyzetből hirtelen megint előnybe került a KKK. Nem kellett viszont sokat várni az újabb fordulatra sem, két-három jó játékkal, Brooks támadópattanóival ismét a győzelem kapujába került a PVSK, ám újfent a sírból hozta vissza a meccset a Kaposvár és az oda-vissza faultok (három pont volt a pécsi előny és nem engedtek ellenfelüknek hármast dobni Sarlijáék) végén hosszabbítás következett - az utolsó pillanatban Gibbsnek tripladobás közben ütött oda Simon, a vendégek amerikaija pedig hidegvérrel bevágta mindhárom büntetőjét.

A túlórában azonban megint a Pécs került közelebb a győzelemhez, hiába vezetett Spica pontjaival a Kaposvár, Bíró elsüllyesztette az ötödik hármasát is és fordított a hazai csapat, majd Brooks 2+1-ével egy labdán kívülre kerültek a baranyaiak. Megszámolni sem tudjuk, hányadszor egyenlített ki még innen a Kaposvár, majd Brooks újabb kosara után hat másodpercük maradt Ivosevéknek, hogy 94-92 után még egy túlórát kiharcoljanak, vagy esetleg nyerjenek. Ez azonban már nem sikerült, Brooks faultja után Spica mindkét büntetőjét elrontotta, ez volt az utolsó szó - így oda-vissza legyőzte talán legnagyobb riválisát a PVSK, míg a Kaposvár idei sokadik szoros mérkőzését és a harmadik hosszabbításos találkozóját bukta el. 

Érdemes kiemelni a hazaiaknál a sokat emlegett Brooks statisztikáit (29 pont, 12 lepattanó, 5 gólpassz, 4 labdaszerzés, 39 VAL), valamint Durham teljesítményét (27 pont, 9 gólpassz, 34 VAL) is, míg a vendégeknél Ivosev (25 pont, 11 lepattanó, 8 gólpassz, 37 VAL) és Hendlein (21 pont, 12 lepattanó, 2 blokk, 30 VAL) dicsérhető leginkább. 

fotó: delfinek.hu

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus