Hosszabbításban verte a Szeged a Pécset

A szegediek már az első negyedben több, mint tíz ponttal vezettek, de Sztojanovicsék visszakapaszkodtak, és egy remek utolsó negyeddel hosszabbításra mentették a találkozót. Itt is jól kezdtek, de Jereminov vezérletével végül erősebbnek bizonyult a Szedeák.

IV. Orosz László Emléktorna, 1. elődöntő

PVSK-Pannonpower – Naturtex-SZTE-Szedeák 84-90 hosszabbítás után
(13-25, 14-14, 24-20, 22-14, 11-17)

Pécsi VSK-PANNONPOWER: White 10, Bíró 10/6, Pahlmblad 21/18, Budimir 12/3, Horti 6.
Csere: Stojanovic 16/9, Halász 2, Somogyfoki -, Bödör 6.
Vezetőedző: Csirke Ferenc. Másodedző: Czigler László.

Naturtex-SZTE-Szedeák: Jereminov 15/9, Vágyvölgi 11, Kiss Zs. 7/3, Majstorovic 21/15, Balaban 27.
Csere: Csorvási L. 2, Varga Z. 4, Demeter -, Kuntics 3, Mike -.
Vezetőedző: Nikola Lazic. Másodedző: Simándi Árpád.

A Szedeák kezdett jobban, szépen, kijátszott támadásokból szerezték a kosaraikat, ezzel szemben a Pécs eléggé pontatlanul kosárlabdázott – különösen White muzsikált gyengén, hamar el is hagyta a pályát. Varga Zalán pontjaival csakhamar meg is lógott a Szeged és egy 11-0-s etappal állva hagyta ellenfelét. Halász Ákos beálltával kicsit javultak a baranyaiak, de a pontatlan átadások megmaradtak. A svéd Pahlmblad kosaraival aztán zárkózott a Pécs, de a tízpontos szegedi előny megmaradt a negyed végéig. A forgatókönyv sokat nem változott a második negyedben sem, centerposzton teljesen megsemmisítette ellenfelét a Szeged, a pécsiek főleg gyorsindításokból szerezték kosaraikat, felállt védelem ellen leginkább a Pahlmblad-White páros egy-egyezéseire hagyatkoztak, Sztojanovics sem volt faktor, így a különbség nagyjából maradt tíz pont környékén. Amikor kicsit megléptek volna Csorvásiék, egy 8-2-es futást tudott végrehajtani Csirke Ferenc csapata és bár Jereminov két extra kosarat dobott az utolsó pillanatokban (Majsztorovicsnak is akadt egy nehéz középtávolija), így végül 39-27-re vezettek Kunticsék a nagyszünetben.

A harmadik negyed egy Sztojanovics-hármassal kezdődött, de mielőtt nagyon megnyugodhattak volna, rögtön jött a válasz Majsztorovics révén. A kissé kapkodó, sietős játék egyik csapatnak sem feküdt igazán, Majsztorovics újabb triplájával megint kétszámjegyű előnyben játszhattak Jereminovék. Nem sokáig, Sztojanovics két kiharcolt fault után a vonalról csökkentette ezt, majd egy gyorsindításból is eredményesek voltak – hiába talált be ismét kintről a Szeged (és hiába ordibált emiatt Csirke Ferenc Somogyfokival), egy újabb közelivel hat pont volt Csorvásiék előnye. A végén Kuntics gyönyörű betörése után szerzett egy kosarat, innen indulhatott a záró etap.

Itt aztán Pahmblad azonnal bekent egy triplát, majd a lassan és pontatlanul játszó Szeged laza védekezését kihasználva még egyet – ha ez sem lett volna elég, egy újabb szépen kijátszott támadás végén Bíró is besuhintotta a maga hármasát, egyetlen pont volt a zöldtrikós Szedeák előnye. Sőt, egy kihagyott dobás után Horti visszatette a támadópattanót, ezzel pedig át is vették a vezetést a Baranya megyeiek. Majsztorovics egy, Kuntics viszont mindkét büntetőjét elrontotta, így nem tudtak válaszolni a szegediek. Budimir büntetői után már néggyel ment a Pécs, amikor Jereminov bedobott egy triplát, ezzel a lendülettel pedig 7-0-t futottak és ismét átvették a vezetést két perccel a vége előtt. Ekkor visszatért White, aki előbb dobott egy nagy kettest, majd óriásit védekezett Jereminovon, így egálról jöhettek a szegediek. A győzelemért mentek, de Jereminov nem tudta feltenni, így jöhetett a hosszabbítás.

Itt eleinte úgy tűnt, lendületből behúzza a Pécs, hiszen pár könnyű kosarat szereztek rögtön az elején, de Jereminov két óriási hármassal egalizált, majd a vezetést is átvette a Szeged, bő egy perccel az órán pedig Majsztorovics triplája is beakadt, így itt eldőlt a meccs, a vége 90-84.

Fotó, Slide - delmagyar.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus