Hosszabbításos rangadót húzott be az Alba!

Szenzációs mérkőzésen, a hosszabbításban igazi triplafesztivált rendezve törte meg az Alba a Paks 11 meccses győzelmi szériáját! 

Magyar Férfi Bajnokság, NBI/A-csoport, Alapszakasz 23. forduló
TLI-Alba Fehérvár (11-10) - Atomerőmű SE (18-3) 101-97 hosszabbítás után
(21-20, 27-21, 20-21, 16-22, 17-13)
Vodafone Sportcentrum, 1900 néző

TLI-Alba Fehérvár: Tóth P. 18/12, Supola 6, Kromah 24/12, Kalve 25/9, Csorvási 22/3.
Csere: Simon -, Juhos 6. Vezetőedző: Székely Norbert.

Atomerőmű SE: Dugat 11, Wise 7/3, Evans 18/3, Eilingsfeld 7/3,Tóth Á. 3.
Csere: Medve 9, Jones 26, Szabó 2, Körtélyesi -, Markovics 5/3, Kovács Á. 5, Baki 3/3. 
Vezetőedző: Braniszlav Dzunics.

Kipontozódott: Juhos (32. percben), Dugat (39. perc).

Játékvezetők: Cziffra Cs., Papp P., Gál J. (Gincsai).

Nehéz helyzetben várhatta az Alba együttese a listavezető elleni rangadót. Miután a héten Brandon Wooddal szerződést bontott a Fehérvár, az újonnan igazolt center, Gilchrist is hetekre kiesett bordatörés miatt, emiatt csak két légiós állt Székely Norbert rendelkezésére. Bár Csorvási triplájával jól kezdett a hazai alakulat, az első tíz perc eleje a pirosak szája íze szerint alakult. Evans húzta a paksi szekeret, a légiós ponterős játékával a negyed derekán már nyolc egységgel tartott előrébb az Atom. A házigazda azonban nem hagyta magát, Kalvéék folyamatosan faragtak a hátrányukból, sőt, a negyed 21-20-as hazai előnnyel zárult.

Míg az első etapban az ASE, a másodikban az Alba lógott meg. A Tóth Péter-Kromah-Kalve-Csorvási négyes szépen elosztotta a pontokat, volt, hogy már 11-el tartottak előrébb a Fehérváriak. A látogatóknál jól szálltak be a cserék, főleg Jones termelt eredményesen, de Medve és Markovics is fontos kosarakat szerzett, így a hajrában megint ellenfele nyakán loholt a Paks. A házigazda játékosai tökéletes büntetőzéssel zárták az első félidőt (15/15), míg a Dzunics-tanítványok a lepattanóharcot húzták be nagy fölénnyel (16-10). A hajrát végül jobban bírták Supoláék és 48-41-es előnnyel mehettek a nagyszünetre.

Jarrod Jones kettesével zárkózott az ASE a szünet után, miközben három fehérvári tripla is kiperdült a gyűrűből. Két perc után Kalve duplája törte meg a hazai kosárcsendet. A fehérváriak első játékrészben megszerzett hétpontos előnye kitartott a pontszegény negyed derekáig, sőt, Csorvási Milán kosaraival és Kromah energikus mezőnyjátékának köszönhetően ismét tíz közelébe kúszott a különbség. Paksi oldalon Jones és Evans csipkedte magát, de Kalve is beszállt a pontgyártásba, így nem tudtak közelebb kerülni a hazaiakhoz a pirosak. A negyed végén Tóth Péter hármasára Baki felelt, 68-62-ről indulhatott a záró tíz perc.

Sokáig Csorvási palánk alatti duplája volt az egyetlen kosár az utolsó negyedben, mindkét csapat kőkeményen védekezett, öldöklő küzdelem folyt a pályán. Juhos Levente gyorsan begyűjtötte ötödik személyi hibáját, ezzel még tovább szűkült Székely Norbert rotációja. Az ASE büntetőkkel zárkózott, majd kétszer is labdát loptak Evansék, 73-70-nél jöhetett a hazai időkérés. A rövid pauza után a játékvezetők kerültek reflektorfénybe, mindkét szurkolótábor kifejezte nemtetszését a sporttársak tevékenységével kapcsolatban. A hajrára lecsillapodtak a kedélyek, újra a kosárlabdáé lett a főszerep. Jones elementáris zsákolása lőtávolon belülre hozta a Paksot, de Kromah triplával, Csorvási közeli kettessel válaszolt, 82-77-nél időt is kért Dzunics Braniszlav. A végjáték a lehető legszorosabban alakult, Kromah megnyerhette volna övéinek a meccset, de rosszul célzott, Eilingsfeld viszont betalált, következhetett a hosszabbítás.

A ráadás Tóth Péter triplájával kezdődött, amelyre Jones kettessel és két büntetővel válaszolt – hosszú idő után vezetett újra az Atomerőmű. A fehérváriak azonban nem hagyták magukat, Tóth újabb hármast süllyesztett el, majd Kalve is betalált kintről, 93-88-nál ismét időt kért Dzunics mester. Mindhiába, az emberfelettit nyújtó hazaiaktól még két tripla érkezett – Kromah és Kalve révén – a triplaeső pedig végleg elmosta a paksi reményeket. Végül 101-97-re győzött a TLI-Alba Fehérvár egy sokáig emlékezetes mérkőzésen.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus