Hujdorovic brutális meccsével gálázott az NYKK

Fordulatos első félidőt vívott egymással az NYKK és a ZTE, de a negyvenpontos határt feszegető Hujdurovic vezérletével a második játékrészben átlépett ellenfelén a hazai csapat és végül totális kiütéssel, a százat megdobva, negyven ponttal nyert.

Magyar férfi bajnokság, NBI/A-csoport, alapszakasz, 1. forduló

Marso-Nyíregyházi KK – Zalakerámia ZTE KK 100-60 (19-18, 19-20, 25-14, 37-8)
Nyíregyháza, Bujtosi Szabadidő Csarnok, 200 néző, v.: Benczur, Pozsonyi, Hegedűs

Marso-Nyíregyházi KK: Savic 14/3, Wise 16/3, Nagy 3, Vukolics 9/3, Hujdorovic 39/3.
Csere: Lajsz 8, Garamvölgyi -, Kósa 8/6, Molnár -, Czura 3/3, Skorcov.

Zalakerámia ZTE KK: Velkey 2, Gáspár 14/6, Mohácsi 3, Healy 14/3, Lekli 2.
Csere: Kertész 2, Czinger -, Cole 16/6, Olasz -, Kusnyer 7/6.

Graham és Tamir sem lehetett ott Nyíregyházán a vendégek részéről, így Velkey kezdőként kapott szerepet. Hujdorovic extrájával azonban gyorsan magához ragadta a vezetést a hazai csapat, aki alig öt perc alatt tíz pontot rámolt be a gyűrű közeléből – Healyék képtelenek voltak tartani. Gáspár hárompontosával 12-8-ra zárkózott a ZTE, a kiscsatár már az első negyedben két triplát süllyesztett el, ennek ellenére az NYKK járt előrébb. Gáspár aztán közelről is eredményes tudott lenni, kapta is a labdákat, ez a játékrész gyakorlatilag ő és Hujdorovic párharcáról szólt – ezt 14-10-re utóbbi, a negyedet pedig 19-18-ra a Nyíregyházra nyerte.

A második játékrész elején aztán egy kosárváltás után Kusnyer pörkölt be egy triplát, amivel a gyenge kezdés után átvette a vezetést a ZTE – de Kósa azonnal válaszolt rá, szintén a vonalon túlról. Hujdorovic továbbra is ellenállhatatlan volt, ő a negyed közepére átlépte a húsz pontot, csapata pedig vezérletével egy 11-3-as rohanással ismét leszakította magáról a vendégeket. Az időközben beinduló Healy gyors öt pontjával próbált zárkózni a ZTE, majd egy párperces gyengébb periódus után Darling triplájával ismét kiegyenlítettek. Hujdorovic végül 25 pontig jutott már a nagyszünetre, a magasember gyakorlatilag hibátlanul dolgozott – ennek ellenére a feléledő ZTE 38-38-ra hozta a félidőt.

A nagyszünet után a ZTE jött ki jobban, Kusnyer nagy hármasa után 45-41-re vezettek rögtön a negyed elején. Sokáig azonban ez sem tartott, Savic 2+1-es játéka után két gyors kosárral már ismét a hazaiak voltak előnyben. Sőt! Ezúttal Hujdorovic sem kellett, Kósa és Lajsz vezetésével ismét csináltak egy nagy rohanást, kilenc megválaszolatlan pontot rámoltak be és ismét stabil előnyt építettek ki. A végén aztán Darling még berámolt egy hármast (miután Lajsz kosaraival tizennégy ponttal vezetett a Nyíregyháza), így 63-52-ről indult a záró etap.

Az utolsó negyedet azonnal egy Savic-triplával kezdték a hazaiak, majd Hujdorovic kettese goaltending miatt ért pontot – sőt, a ZTE nem tudta bedobni a labdát, így ismét a bosnyák volt eredményes. A harmadik negyedben csendes magasember itt sem állt meg, egy 2+1-es játékkal átlépte a harmincpontos határt. Itt sem állt meg, előbb a hazai előny érte el a húszat, majd ő gyarapította tovább pontjai számát, ismét megállíthatatlannak bizonyult, a Zalakerámia pedig nem találta a ritmust támadásban, majd a hitüket is elveszítették – teljesen összeomlottak ebben a negyedben és végül óriási pofonba szaladtak bele. A végén nem hogy húsz, de negyven lett a különbség, gyakorlatilag nem voltak pályán Kusnyerék a végén, így  az utolsó másodpercekben a százat is elérte a Nyíregyháza.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus