Hujdurovicsra a Kaposvárnak sem volt válasza

A remeklő center győzelemre vezette a Nyíregyházát a sorozatban harmadik vereségüket elszenvedő somogyiak ellen

Magyar férfi bajnokság, NBI/A-csoport, alapszakasz, 18. forduló

Marso Nyíregyháza KK – Kaposvári KK 84-68 (21-19, 24-17, 23-21, 16-11)
Nyíregyháza, Bujtosi Szabadidőcsarnok, v.: Cziffra Cs., Szabó G., Vida B. (Schäffer)

Nyíregyháza: Savic 4, Taylor 16, Nagy K. 6/6, Kolarics 13/9, Hujdurovics 30
cserék: Helmeczi 5, Lajsz 5/3, Garner 5/3, Molnár M. -, Czura -  vezetőedző: Sitku Ernő

Kaposvár: Frazier 10/6, Fodor 9, Raivio 20/6, Hendlein 10, Spica 6
cserék: Jancsikin 8/6, Grebenár 3, Horváth M. -, Kovács S. -, Benke 2 vezetőedző: Fekete Ádám

Teljes statisztikát itt találtok!

A mérkőzés a centerek pontváltásával indult, Hendlein labdájából Spica volt eredményes, majd Kolarics passzát Hujdurovics váltotta kosárra. Ezt követően Nagy Krisztián pörkölt be egy hármast és lépett meg azonnal 7-2-re a Nyíregyháza – a vendégeknél Frazier nem igazán találta magát, hamar eladott két labdát. Hujdurovics remekül mozgott, folyamatosan tömték labdával a társak és hét perc alatt elérte a tíz egységet. A Kaposvár azonban tartotta a lépést, nagyon aktív volt Hendlein és Raivio, a negyed utolsó percébe érve pedig Fodor révén utol is érték ellenfelüket – végül 21-18-ra a hazaiak hozták a játékrészt. Érdekesség, hogy csak Hujdurovics (13), Taylor (5) és Nagy (3) szerzett pontot tőlük az első tíz percben.

A második negyed elején ismét Hujdurovics villant, azonnal beköszönt kétszer, amivel újra meglógott hategységnyire a nyírségi csapat. A Kaposvár második sora képtelen volt megállítani Taylorékat, akik sorra harcolták ki a büntetőket, a somogyiak már négy perc alatt bónuszba kerültek – a negyed második felébe fordulva pedig Kolarics triplájával már a tízet karcolta a különbség. Amíg azonban Hujdurovics leült, futott egy 7-0-s etapot a KKK és kiradírozta a hátrányát – hogy aztán a negyed végén pillanatok alatt újra meglógjon a Nyíregyháza. Elsősorban Spica hibáit kihasználva most ők futottak 7-0-t, Hujdurovics elérte a húsz pontot és végül 45-36-tal vonultak félidőre a csapatok.

A fordulás után Nagy süllyesztett el egy triplát, amivel a találkozón először tíz fölé nőtt a különbség. Raivio kosarával próbált zárkózni a Kaposvár, de ebben a negyedben már egyértelmű volt az NYKK fölénye – Hujdurovics mellett Kolarics és Taylor is hozták a pontokat. A KKK passzjátéka abszolút nem működött, 8 gólpasszukra 13 eladott labda jutott, pontatlanul dobtak és védekezésben sem tudtak mit kezdeni a hazaiakkal. Hujdurovics 2+1-es játéka után már 14-gyel vezetett a Nyíregyháza, Kolarics nyolc (!) támadópattanójából pedig folyamatosan kiigazították a rontott dobásaikat. A negyedet végül Jancsikin triplája zárta le, így 11 pontos hazai fórról indult a záró etap.

A negyedik negyed elején egy 5-0-s futással bejött tíz alá a Kaposvár, de nem tartott sokáig a momentum, Garner és Taylor kosaraival megindult az NYKK is – sőt, előbbi hármasa után újra visszaállította előnyét a hazai csapat. Nem tudta megtörni a jeget a somogyi csapat, Hujdurovicsék tartották a különbséget, a center elérte a 30 pontot - ráadásul emellé leszedett tíz pattanót és kiharcolt tíz faultot is. A hajrában teljesen szétesett a Kaposvár, a hazaiak előnye kis híján elérte a húszat is, végül teljesen simán húzták be a találkozót, a somogyiak pedig sorozatban harmadik vereségüket szenvedték el.

fotó: nykk.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus