Hullámzó meccsen verte a Falco a Sopront

Ma este felkészülési mérkőzést játszott egymással a Sopron KC és a Falco-Trend Optika KC együttese. A szombathelyiek egészen kiválóan dobtak távolról a mérkőzés elején, de a félidőben így is csak öt ponttal vezettek. A harmadik negyed nagyon kiélezett csatát hozott, de a negyedik felvonásban megint a Falco játszott fölényben, így végeredményben 5 ponttal nyertek Kálmán Lászlóék.

2014.09.05., Felkészülési mérkőzés
Sopron KC - Falco-Trend Opcika KC 71-77 (14-30, 25-14, 17-15, 15-18)

Sopron: Ruják A. 10, Takács 12/6, Boriszov 17/6, Tóth G. 8, Trepák 8. Cs: Dénes 3, Rátvay 3/3, Molnár M. 8, Bán, Ruják B. 2, Bakk.

Falco: Martinics 10/6, Perl 12/3, Doyne 1, Majsztorovics 8, Dukics 6. Cs: Hall 13/3, Will  6/6, Bus 6/3, Bognár 4, Váradi 11/9.

A szombathelyi együttes pár pillanat után magához ragadta a kezdeményezést, igazi triplazáport szórtak a soproniakra - alig több mint öt perc alatt Goran Martinics kétszer talált be a hárompontosvonalon túlról, Will Tamás és Neboja Dukics pedig 1-1-szer -, így a negyed felénél 7 ponttal vezettek Kálmán László fiai (8-15). Perl és Hall pontjaival még tovább nőtt a távolság a két fél között, és hiába dobta be első tripláját a Sopron Milos Boriszov révén, a Falcónál Will és Váradi Benedek is újabb hármast dobtak, így az első negyed végén 16 egységgel állt jobban a szombathelyi együttes (14-30).

A második negyed elején sem változott sok minden, Tóth Gergely szerzett pontokat soproni részről, de a túloldalon beakadt mindig 1-1 tripla, maradt a különbség a két gárda között. A negyed közepén Trepák Zoltán állhatott hatszor a büntetővonalra, mind a hatszor értékesítette az egypontost, de a Falco is jól dobott a vonalról ekkor, a 17. percre még mindig nem csökkent a differencia a két fél között (29-44). Az utolsó három perc, és főleg a félidő utolsó minutuma aztán egyértelműen Sabáli Balázséké volt, Rátvay és Takács is betalált kintről, közben Ruják kettest dobott, így hirtelen jött vissza öt pontra a Sopron a nagyszünet előtt (39-44).

A fordulást követően gyors kosárváltások történtek, majd Takács 2+1-e és Boriszov duplája után időt kért Kálmán, ugyanis egyenlítettek a soproniak (48-48). Fej-fej mellett haladtak ezt követően a csapatok, nem tudtak elszakadni egymástól - hol az egyik, hol a másik gárda vezetett. A felvonás vége jobban jött ki a Falcónak, Váradi triplája mellett még Majsztorovics is betalált az utolsó fél percben, hárommal mentek az utolsó 10 perc előtt (56-59). Bus, Perl és Hall vezetésével a záró játékrész is a szombathelyieknek ment jobban, 10 pontra növelték a különbséget, innen pedig nem volt már visszaút a Sopron számára, 77-71 arányban nyert a Falco.

A komplett csapatával felálló Falco a játékidő nagyobb részében kontrollálta a mérkőzést, s a kritikus pillanatokban magabiztosabb volt, mint a Sopron, amelynek még messze nem teljes a kerete. Az SKC még egy két légiós egy center és egy a mezőnyposztokon bevethető külföldi kosaras igazolását tervezi.

Foto, Slide - falcokc.com

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus