Húszpontos hátrányból verte a ZTE-t a Kecskemét

Másfél negyedig diktált az Egerszeg, aztán jött a fordulat - több remek egyéni teljesítmény is akadt a hazaiaknál. 

Magyar férfi NBI/A-csoport, alapszakasz, 14. forduló 
KTE-Duna Aszfalt - Zalakerámia ZTE KK 85-75 (17-33, 26-15, 18-12, 24-15) 

Kecskemét: Pongó 19/9, Thompson 16/3, Djeraszimovics 18, Dramicsanyin 9, Karahodzsics 8. 
cserék: Wittmann 13/6, Horváth K. -, Molnár M. 2

ZTE: Vaughn 7, Kinney 13/6, Benke 20/3, Szabó Zs. 4, Radic 16.
cserék: Mohácsi 5/3, Horváth Á. 5/3, Kis R. 5/3

A mérkőzés teljes statisztikája ezen a linken megtekinthető!

Hamar előnybe került a ZTE, 6-6 után egy 7-0-s rohamot futottak a vendégek Benke Szilárd vezetésével, a kissé fegyelmezetlenül játszó Kecskemét nem nagyon tudta megállítani a leindításokat - eladott labdák és rontott dobások után is kapták a kosarakat a hazaiak, így már az első negyedben tíz pont fölé nőtt a különbség. Itt sem tudott azonban megálljt parancsolni a KTE és egy újabb 11-0-s egerszegi roham következett, majd a második negyed elején már a húsz pontot is elkerülte a távolság, nagy volt a szakadék a két együttes között. A nagyszünet előtti percekben aztán szinte varázsütésre fordult a kocka, Forray Gábor legénysége rendezte a sorokat, összeszedte a védekezését, pontosabban támadott és elkapta a fonalat: az extrát játszó (félidőben már 16 pontnál tartó) Djeraszimovics, valamint a két nagy triplát is behintő Thompson vezetésével rohantak egy 15-2-t és egészen öt pontra zárkóztak fel.

A fordulás után is a KTE maradt fölényben, az első negyedben látott lendület abszolút eltűnt a vendégek játékából, a Vaughn-Kinney páros nem igazán jutott el a gyűrűig, nem ültek a triplák, Djeraszimovicsék pedig át is tudták venni a vezetést. Óriási különbség volt a hazaiak javára az eladott labdákat tekintve, a ZTE pedig egyre kevésbé tudott mit kezdeni a Kecskemét agreszív védekezésével, a negyedik negyedben elkezdett nyílni az olló és Wittmann triplája után kilenc pont volt közte Pongóék javára. Hogy a vendégek mennyire elvesztették a fonalat, azt jól jelzi, hogy az első negyedben dobott 33 pontjukat több, mint 26 (!) percig tartott megduplázni, négy perccel a meccs vége előtt jutottak 66 egység fölé. A végjátékban próbáltak még kapaszkodni, de Wittmann több fontos játékot is bemutatott, így a KTE húsz pont feletti hátrányból fordítva aratott nagyon fontos hazai győzelmet, míg a ZTE a kezdeti remeklés után teljesen elfogyott a végére. A hazaiaknál négyen is tíz pont fölé jutottak, összesen négy eladott labdát és csapatszinten csak hét gólpasszt jegyeztek, a vendégek ugyanakkor 11-szer vesztették el a játékszert.

Érdemes kiemelni a hazai 6/25-ös és a vendégektől érkező 6/21-es triplamutatót, úgy jutottak el 85 pontig a kecskemétiek, hogy egyáltalán nem dobtak jól kintről, sőt...

fotó: KTE Kosárlabda Klub

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus