Idegenben is verte a Sopron a címvédőt

Ma este a felsőházi középszakasz második fordulójában a címvédő Alba Fehérvár vendége a Magyar Kupa idei második helyezettje, a Sopron KC volt. A soproniak az első negyedben előnyhöz jutottak, amelyet jól őriztek a találkozón további részében. A hazaiak negyedek elején bemutatott, pár perces fellángolásait visszaverték mindig, így végeredményben 69-77 arányban diadalmaskodni tudtak.

NBI A-csoport, Középszakasz, Felsőház, 2. forduló
Alba Fehérvár (0-2) - Sopron KC (1-1) 69-77
(14-19, 22-25, 20-17, 13-16)

Alba Fehérvár: Hobbs 11/9, Humphrey 13/9, Supola 12/3, Barone 20, Tóth N. 3.
Csere: Somogyi 2, Tóth P. 4, Juhos -, Szanati 4, Timkó -.

Sopron KC: Thomas 8/6, Thompson 3/3, Dénes 5, Boriszov 23/6, Barovics 13.
Csere: Ruják 7/3, Trepák 7/3, Tóth G. 3/3, Takács 8/6.

A meccs teljes statisztikáját ezen a linken eléritek!

Az első negyedben nagyon sokáig fej-fej mellett haladtak a csapatok, sem az ezúttal Ramone Moore-t nélkülöző vendéglátók, sem a vendégek nem tudtak 1-2 pontnál nagyobb távolságra elszakadni. Igazi vezér egyik oldalon sem mutatkozott, szépen eloszlottak a pontok. A negyed második felében aztán Milos Boriszov ébredt - a montenegrói kosaras 10 pontot termelt csak az első felvonás során -, és vezetésével ellépett Sabáli Balázs együttese a támadásban teljesen leálló, az utolsó 3 percben összesen 2 pontot termelő Alba mellett.

A második negyedben gyors kosárváltások után Braydon Hobbs triplát, Supola Zoltán pedig egy 2+1-es akciót értékesített, ezzel a 13. perc közepén újra a fehérváriaknál volt az előny (24-23). A két amerikai hátvéd, Lee Humphrey és Hobbs újabb tripláival maradt az előny a hazaiaknál (30-27), ám a negyed utolsó második fele ezúttal is a Soproné volt. A hazaiaktól csak Tóth Péter és Kyle Barone talált be 1-1 büntetőből, amíg a túloldalon Ruják András, Jermaine Thomas és Takács Norbert is elsüllyesztett egy-egy triplát, Filip Barovics és Boriszov pedig közelről voltak eredményesek, így a 19. percre már megnyugtató előnye volt az SKC-nek (32-40), és ennyi maradt a távolság a félidőre is (36-44).

A fordulást követően Barone két duplát, Humphrey pedig két hármast jegyzett 3 perc alatt, újra fordított az Alba (46-44), most se ért azonban semmit hosszútávon a dolog. Jött ugyanis Barovics 2+1-e, Boriszov hármasa és Trepák Zoltán triplája, így gyorsan visszaállt a megnyugató Sopron-előny (48-55). Takács újabb trojkája után a 10 pontot is elérte a különbség (50-60), és Barovicsot nem igazán tudták tartani a hazaiak ebben a játékrészben, de Szanati Mátyás két kosarának, és a felvonás végére kicsit leülő vendégeknek köszönhetően 5 pontra visszakapaszkodott a fehérvári együttes (56-61).

A záró negyed egészen pocsék játékkal indult, négy percig egyetlen Boriszov-kosarat jegyezhettek fel a statisztikusok. Supola és Hobbs hármasaival még egyszer öt pontra visszajött a címvédő a 36. percben (62-67), de reális esélye egyszer sem volt már az egyenlítésre vagy a fordításra, nem tudtak egy kosárnyi különbségen belülre kerülni. Barone a végén még elérte a 20 pontot, de ez maximum saját statisztikája csinosítására lehetett elég, mert csapata 69-77-es vereséget szenvedett hazai pályán a Sopron ellen. Ezzel az Alba két vereséggel indította a középszakaszt, a vendégek viszont javították súlyos szolnoki bukójukat.

 

Foto, Slide - Tóth Zsombor

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus