Idegenben is verte az ASE-t az Olaj

Ma este, a középszakasz záró fordulójában a két listavezető, a Szolnoki Olaj KK, illetve az Atomerőmű SE csapott össze Pakson. A hazaiaknak legalább 23 ponttal kellett győzniük az előzéshez - jól is kezdtek, de a második negyed folyamán átvette az irányítást a EuroChallenge Final Fourját is megjárt vendég gárda, a harmadik negyedben pedig Lóránt Péter vezetésével tovább nőtt előnyük. A Medve Máté és Jarrod Jones által húzott ASE nagyot küzdött, de nem tudtak már fordítani. Végeredményben 67-76 arányban nyert az Olaj, így a szolnokiak az első kiemeltek a rájátszásban.

Férfi NBI A-csoport, Felsőházi Középszakasz, 10. forduló
Atomerőmű SE - Szolnoki Olaj KK 67-76 (18-14, 10-19, 20-24, 19-19)

Atomerőmű SE: Vaughn 8/3, Medve 13/9, Körtélyesi 2, Szabó 3/3, Jones 23.
Csere: Robinson 4, Baki -, Kovács 5, Eilingsfeld 9.

Szolnoki Olaj KK: Pilcsevics -, Trotter 5, Holiday 14/6, Milosevics 12, Keller 13.
Csere: Vojvoda 9, Lóránt 14/6, Simon -, Báder 4, Rakics 5/3.

A meccs teljes statisztikáját ezen a linken eléritek!

Gyors kosárváltással indult a találkozó - Sztrahinja Milosevics duplájára Medve Máté válaszolt kintről az első percben. A jó kezdet után gyorsan visszaesett a tempó, legalábbis ami a kosárszerzést illeti - Keller Ákos öt pontjának köszönhetően az Olaj vezetett az 5. perc közepén (5-7). Radenko Pilcsevics ekkor nagyot hibázott, technikai faultját követően Deonta Vaughn két büntetőt, Jarrod Jones pedig duplát dobott, így pillanatok alatt fordítottak a hazaiak, sőt. Vaughn a 8. perc végéig még egy triplát és még két büntetőt értékesített, 5 ponttal ment ekkor az ASE (14-9). Justin Holiday hármasával kapaszkodott a Szolnok, de Justin Robinson és Jarrod Jones is válaszoltak egy-egy kettessel, így Vojvoda Dávid duplája kellett a 10. percben, hogy mindössze négy pont legyen a két együttes közötti távolság az első negyed után (18-14).

A második felvonás elején még semmi nem utalt arra, hogy nagyobb változások lennének. Eilingsfeld János kettesére Báder Márton válaszolt egy ugyanennyit érő kosárral az első percben, majd két és fél minutumnyi kosárcsend következett. Milosevics törte meg a gyenge periódust, de ahogy az első negyed elején, úgy itt is jött rá egy Medve-tripla (23-18). A 15. perc végére kezdett összeállni a vendégek játéka. Milosevics két büntetője után Holiday talált be közelről, a 18. perc végéig pedig Keller is jelentkezett két kosárral - mivel a paksiak mindössze Kovács Ákos két büntetőjét tudták felírni a táblára ezen időszak alatt, így fordítottak is Dragan Alekszics fiai (25-26). Obie Trotter ideje következett - dobott öt pontot, kiosztott egy gólpasszt Milosevicsnek, így Vaughn egy jó büntetője is 5 pontos vendég fórt jelentett a nagyszünetre (28-33).

A fordulást követően Jones kosarára Báder felelt, majd Vojvoda jelentkezett újabb két duplával, így kilenc pontra nőtt a vendégek előnye a 23. perc közepén (30-39). Jones és Medve tartották a hazaiakban a lelket, a következő kilenc hazai pontot ők ketten szerezték 4-5 elosztásban. Közben az Olajnál Lóránt Péter is beindult, a 25. percben öt pontot szerzett, így a negyed felére először lett két számjegyű a differencia (36-46). Medve triplája után Eilingsfeld és Kovács is eredményesek voltak - igaz, mindketten kihagytak egy-egy büntetőt -, így öt pontra visszajött a vendéglátó alakulat (43-48). A felvonás utolsó három perce megint Lóránté volt, hét pontot jegyeztek fel ekkor a neve mellé. Szabó Zsolt hiába jegyzett triplát a 30. percben, Lóránt egy ugyanilyen kosárral válaszolt a dudaszó előtt, így 10 perccel a vége előtt kilenc pont volt a Szolnok előnye (48-57).

A negyedik negyed elején előbb Holiday duplát, majd Miljan Rakics triplát dobott, Dzunics Braniszlav időt is kért (48-62). A találkozó két legjobb paksi játékosa, Jones és Medve rámoltak be gyorsan hat pontot három támadásból - úgy, hogy közben időt is kért Alekszics -, így visszajött 10-en belülre az ASE, sőt. Rakics középtávolija után Eilingsfeld is betalált, Jones pedig 2+1-es akciót tudott végigvinni, így már csak öt pont volt az Olaj fórja (59-64). Holiday egy, a szolnokiak számára nagyon fontos hármassal jelentkezett ekkor, majd miután Kovács és Jones kosaraival megint feljött öt pontra a hazai gárda, ugyancsak Holiday két büntetőjével lépett el a Szolnok a 36. perc végére (63-70). Egy percig nem találtak a felek a gyűrűkbe, így Dzunics időt kért a 38. perc elején. Hatásos volt a játékmegszakítás, megint Jones ért el két pontot, majd Robinson is betalált, így a 39. percben Alekszicsnek kellett rendet tennie a fejekben (67-70). Egy kihagyott Trotter-hármas után Milosevics fontos támadópattanóval jelentkezett - nem először a szezon során -, két büntetőjével pedig megint egy támadáson kívülre került a Szolnok. A túloldalon Vaughn és Robinson is hibáztak, Holiday még egy duplát szerzett, így az utolsó percre eldőlt a meccs kimenetele (67-74). Milosevics zsákolásával ért véget a mérkőzés, amelyet 67-76-ra nyert idegenben is a Szolnok, ezzel ők az első kiemeltek a rájátszásban, a Paks pedig a második helyről kezdi a PO-ot.

 

Foto, Slide - szolnokiolaj.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus