Igazi thrillert nyert a Szeged Pécsett!

A magyar bajnokság 2013/14-es szezonjának első fordulójában az előszezonban kitűnően teljesítő Pécsi VSK-Pannonpower vendége a Naturtex-SZTE-Szedeák együttese volt. A vendéglátók kitűnően kezdték a találkozót, a gyűrűbe alig-alig találó Tisza-partiakkal szemben 10 pontos előnyt építettek ki, ezt azonban a második félidőben leadták. A harmadik negyedben még csak közelítette ellenfelét, a negyedikben viszont meg is előzte a Szeged. Ide-oda váltakozott a vezető csapat kiléte a mérkőzés végén, Branko Jereminov viszont a vendégek számára döntötte el a találkozót, klasszis teljesítményének köszönhetően igazi thrillert nyert idegenben a Szedeák 79-81 arányban!

NBI A-csoport, alapszakasz, 1. forduló

Pécsi VSK-Pannonpower (0-1) - Naturtex-SZTE-Szedeák (1-0) 79-81 (21-11, 19-21, 23-25, 16-24)

Pécsi VSK-Pannonpower: Kovacsevics 6/3, Kovács 9/3, Budimir 17/6, Bíró 2, Green 22.
Csere: Nagy 10/6, Halász 12, Bödör 1.

Naturtex-SZTE-Szedeák: Jereminov 21/18, Levy 22, Kiss 9/9, Williams 9, Csorvási M. 12.
Csere: Vida 3/3, Csorvási L. 5, Wirth -.

Nagyon nagy kontraszt volt a csapatok között a mérkőzés elején. A már a felkészülési időszak végén is brillírozó Garrett Green és Veljko Budimir kettős vezérletével nagyon jól jött ki a rajtgépből a Pécs, pillanatok alatt léptek el a teljesen indiszponáltan vagy idegesen, de ponterős produkció nélkül kezdő szegediek ellen. Kovács Péter duplájával már a 7. perc közepén megvolt a közte 10 a két együttes között (15-5), és hiába kapott lábra a Szeged - már amennyire a negyed utolsó két és fél percében dobott hat pont ennek számít -, a különbséget nem tudták csökkenteni, pont egy tízes volt a két együttes között az első 10 perc után (21-11). A legnagyobb különbség az eredmény mellett az volt, hogy a Pécs két légiósa igazi húzóemberként viselkedett, a vendégeknél viszont senki nem tudott 4 pont fölé jutni ennyi idő alatt, senki nem tudta vállára venni az együttest.

A második negyed előtt Bonifert Domonkos vezetőedző rendbe tette a fejeket. Ha a védekezés nem is ment jól továbbra sem, legalább a támadójátékot sikerült valamennyire összeszednie a szegedieknek. Jonathan Levy, Csorvási Milán és Branko Jereminov elkezdték termelni a pontokat, így ha sokkal közelebb nem is tudtak kerülni ellenfelükhöz, tudták tartani a különbséget. A túloldalon szinte mindenki betalált, aki arra járt, főleg Budimir érezte magát elemében, de mivel a túloldalról mindig jött a válasz, így hiába szereztek ebben a szakaszban is elég sok pontot a hazaiak, képtelenek voltak ellépni ellenfelüktől, és ezzel végleg eldönteni a találkozó végkimenetelét. A félidő utolsó percében Halász Ákos találatára Jerrell Williams válaszolt, 8 pontos pécsi előnnyel ért vége az első félidő (40-32).

A fordulást követően egy ideig semmi nem mutatott arra, hogy hatalmas változás állna be a játékban. A védekezéssel egyik fél sem törődött túl sokat, kosárra kosár volt a válasz a legtöbb esetben, így az újra Green és Budimir vezette Pécs tartotta 10 pont körül a távolságot, hiába a vendégek nagy triójának egyre erősebb teljesítménye. A 24. perc végén megint Kovács duplája jelentett egy mérföldkövet, 12 pont volt kosarával a különbség, de utoljára tudott ennyire elhúzni ellenfelétől a hazai gárda (53-41). Beindult ugyanis a másik Csorvási, Levente is, Kiss Zsolt pedig gyorsan beköszönt két triplával, így a teljesen lesokkolt Pécsre pillanatok alatt két pontos közelségbe jött fel a Szeged (55-53). Kovács és Nagy egymás után dobott tripláival még sikerült ellépniük a negyed végére ellenfelüktől a hazaiaknak, de vészesen közel engedték magukhoz a vendégeket a házigazdák (63-57).

A záró játékrész elképesztő izgalmakat hozott. Kiss és Levy kosaraival minimálisra csökkentette hátrányát a Tisza-parti alakulat, innentől kezdve pedig fej-fej mellett haladtak a felek. Előbb Green vezérletével még a Pécsnél volt a fór általában, de Levy mellett Jereminov is nagyon beindult, tripláinak köszönhetően a 38. perc közepén három egységgel ment a Szeged (72-75). Budimir mutatta meg, hogy messze nagyobb feladatokra hivatott már, mint anno Szolnokon, azonnal egyenlített egy hármassal, majd Nagy két büntetőjével már újra a hazaiaknál volt az előny (77-75). Levy egyenlített, de az utolsó perc kezdetén az egész meccsen nagyon hasznosan játszó Halász Ákos kettesével újra a Pécs ragadta magához a kezdeményezést. Egy szegedi időkérést követően legjobbjuk, az 50%-os mutatóval 6 triplát elsüllyesztő Jereminov újra betalált kintről, majd elhibázott hazai kísérletek után - Green támadópattanó után sem tudott betalálni - ő zárta le a meccset büntetőjével, hatalmas meccsen nyert a Szeged 81-79-re!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus