Így zajlott a Göcsej Kupa záró napja

A Sopron gyengén játszva lett harmadik - paprikás hangulatú meccset nyert a ZTE - a MAFC is legyőzte az NYKK-t - Váradi lett az MVP.

A Körmend-Falco döntő összefoglalója ide kattintva olvasható!

3. helyért

Sopron KC-Komárno (szlovákiai) 62-56 (19-4, 18-20. 14-15, 11-17)

Sopron: Laroche 13, Ruják 6/3, Rancic 5/3, Radulovics 8, Bavcic 7/6.
Cserék: Tóth G. 3/3, Tucker 8/6, Takács 8/6, Dénes, Molnár 2, Bán 2.

Az első negyedben esélytelennek bizonyult a Komárno, az itt szerzett négy pontjuk jól jelzi, hogy mekkora fölényben volt a Sopron - igaz, ehhez az is kellett, hogy a szlovákok egészen botrányos százalékkal dobjanak. A folytatásban már nem igazán volt színvonalas a játék, Rujákék is nagyon sokat hibáztak, eladták a labdákat, gyengén dobtak, de a Komárno már csak szépíteni tudott, fordítani nem - így Sabáli Balázs együttese gyengébb teljeítménye ellenére is viszonylag simán futott be harmadikként.

5. helyért

Zalakerámia ZTE KK – KK Lastovka 79-65 (18-17, 21-17, 22-20, 18-11)

ZTE: Kinney 10/6, Govens 15/3, Kerpel-Fronius 6, Mohácsi 6, Pantelics 8.
Csere: Fekete 10/6, Czinger 5, Krapic 13/6, Velkey 6.

Feszült hangulatban zajlott a találkozó, mindkét fél nagyon nyerni akart, végig izgalmasan alakult a meccs. Az első félidőben pár ponttal a ZTE vezetett, Govens és Krapic remekelt különösen, utóbbi ráadásul egy kisebb sérüléssel együtt is nagyszerűen játszott. A harmadik negyedben még paprikásabb lett a hangulat és kicsit állt is a játék, hogy mindenki lehiggadjon - bár a végeredmény simának tűnik, csak az utolsó percekben tudott meglépni a zalaegerszegi csapat, így ötödik helyen zárt.

7. helyért

MAFC - Nyíregyháza 84-75

Bár a fővárosiaknál Chris Gadley nem vállalta a játékot, Silajdi és Sihota mellett Mócsán és Kovács is remekelt (ez a négyes 64 pontot szerzett a 84-ből), így megvan a MAFC első győzelme az előszezon során - a Nyíregyháza némi meglepetésre győzelem nélkül zárta a tornát. Ugyan Krsztanovicsék az első negyed után még tizenegy ponttal vezettek, innentől nem tudtak mit kezdeni a fővárosiakkal védekezésben, ennek pedig vereség lett az eredménye. 

A torna MVP-jének Váradi Benedeket (Falco) választották, a legjobb középjátékosnak járó díjat Zoran Krsztanovics (Nyíregyháza), a legjobb irányítónak járó elismerést pedig Kendrick Perry (Körmend) vehette át. 

Fotó és Slide: Pezzetta Umberto (zaol.hu)

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus