Így zajlott a Göcsej-kupa első napja

Krsztanovics 37 pontot dobott a Falcónak, de Váradiék örülhettek - gálázott a Körmend - szűken nyert a Sopron - a legvégén bukott a ZTE

 

Sopron - MAFC 77-68 (19-22, 20-12, 21-19, 17-15)

Az első negyedet még a MAFC nyerte, a Smith-Sikota páros vezérletével pedig sokáig jól is tartotta magát a fővárosi alakulat - bár a második negyedben fordított a Sopron, igazán leszakítani nem tudta ellenfelét. A harmadik játékrész vége felé tíz egységre hízott Tóth Gergelyék előnye, innen pedig már nem rontották el, Mócsánék a záró etapban nem tudtak elég pontot szerezni ahhoz, hogy szorossá tegyék a hajrát. Az SKC-nél kiemelhető a hat triplát elsüllyesztő Rancic, de a padról beszállva Ruják is nagyon eredményesen játszott - irányító poszton Laroche is megtette a magáét.

Falco - Nyíregyháza 99-88 (26-27, 24-20, 27-20, 22-21)

A Halliket és Dobost nélkülöző szombathelyieknél a frissen érkezett Jovanovics, a Nyíregyházánál pedig Caldwell debütált, de nem nagyon lehetett összehasonlítani a kér játékost: a bosnyák irányító 17 ponttal és négy triplával csapata élére állt (bár a 22 pontos Váradi Benedek is bizonyított), Caldwell viszont a padról beszállva csak egy büntetőt értékesített - Krisztanovics ellenben 37 ponttal (!) terhelte meg volt klubja gyűrűjét. A magasember vezérletével meccsben is volt az NYKK, rá egyszerűen nem volt ellenszer a palánk alatt szombathelyi részről - védekezésben azonban nem álltak a helyzet magaslatán, így látványos meccsen nyerni tudott a Falco. 

Körmend - Lastovka 104-72 (23-24, 28-18, 28-11, 25-19)

Egy pillanatig sem forgott veszélyben a Körmend sikere, a vasiak ellentmondást nem tűrően gázoltak át ellenfelükön - bár a szlovének az első negyedben még tartották a lépést, innentől kezdve már egyértelműen Ferenczék akarata érvényesült. Körmendi oldalon nem játszott Hujdurovics, a másik négy légiós mindegyike tíz pont felett zárt, ráadásul Farkas bizonyult végül a legjobb dobónak 19/9 egységével. 

Zalaegerszeg - Komarno 74-76 (20-18, 17-16, 14-21, 23-21)

Drámai körülmények között nyerte meg a meccset a Komarno, hiszen az utolsó pillanatokban két büntetőt is rontottak, ám megszerezték a támadópattanót és dobtak belőle egy duplát egy másodperccel a vége előtt. Összességében nem játszott rosszul a ZTE, mind a négy légiós elérte a tíz pontot, Kinney különösen jó volt, de Kerpel-Fronius is hozzátett 14 egységet - ennek ellenére támadásban azért nem volt mindig gördülékeny a játék.

fotó: szon.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus