Ismét előny a Kaposvárnál!

Hazai pályán továbbra is verhetetlen a somogyi alakulat, feszült hangulatú meccsen idén negyedszerre is legyőzték a Sopront.

Magyar férfi bajnokság, NBI/A-csoport, rájátszás, negyeddöntő, 3. mérkőzés

Kaposvári KK - Soproni Sördögök 96-82 (31-20, 22-19, 20-27, 23-16)
Kaposvár, Városi Sportcsarnok, 1000 néző

Kaposvár: Frazier 20/6, Fodor 12/9, Raivio 25/15, Hendlein 18, Spica 17
cserék: Jancsikin -, Benke -, Horváth M. -, Grebenár -, Papp P. -, Kovács S. -, Kocsis 2

Sopron: Thomas 7/3, Ruják A. 12/6, Boriszov 23/12, Tóth G. 8, Poscic 6
cserék. Dénes -, Trepák 8/6, Takács 5, Edwards 13, Molnár -, Bán -, Bakk -

Kipontozódott: Jancsikin ill. Poscic

Teljes statisztikát itt találtok!

Boriszov vezérletével jól kezdett a Sopron, bár a vendégek kiscsatára most sem sokat passzolt, a nehéz dobásai is ültek, így az első percekben egálban voltak a felek. A negyed közepén aztán elképesztő ágyúzásba kezdtek a somogyiak, Fodor Márton két tripláját megirigyelte Raivio is, de Frazier is betalált kintről – ez akkora lendületet adott Raiviónak, hogy meg sem állt 15 pontig. A Kaposvár 6/7 triplával zárta az első negyedet, erre pedig nyilvánvalóan nem tudott érdemben válaszolni a Sopron, a hazaiak 31-20-ra hozták a nyitó tíz percet.

Feszült hangulatban kezdődött a második negyed, Sabáli Balázs folyamatosan beszélt a játékvezetőkhöz – a Sopron gyorsan be is jött tíz ponton belülre. Az első percekben egyértelműen átvették az irányítást a hazaiak, egészen 35-30-ig fel is tudtak zárkózni. Ekkor, a negyed közepén azonban ismét megfordult a meccs: Boriszov ütött be egy faultot, amivel aztán nem értett egyet, ezért rögtön technikait is kapott – ezt ő és Sabáli Balázs sem nagyon akarta tudomásul venni. Érdekes módon a Kaposvár sem tudott higgadt maradni, de Spica extra kosaraival és Frazier pontjaival növelte az előnyt a hazai gárda – az utolsó percekben azonban előbb Hendlein teremtette le Spicát, majd Fekete Ádám Jancsikint, érezhető volt a nagy tét. A vendégek támadójátéka teljesen összeesett a félidő hajrájára, így egy 7-2-es somogyi futás után 53-39 állt az eredményjelzőn a nagyszünetben.

A fordulás után Frazier dobásaira építve tovább növelte előnyét a hazai csapat, bár egyik fél sem játszott különösen jól, szép lassan felkúszott a Kaposvár fórja – Spica is besegített, a negyed közepén 64-44 állt az eredményjelzőn. Ekkor azonban felvette a kesztyűt Milos Boriszov, aki egymaga bevert azonnal nyolc pontot és felrázta csapatát – ezen felbuzdulva Trepák és Ruják András is betalált kintről, rohamosan apadni kezdett a somogyiak előnye. Egy 8-0-s és egy 9-0-s etappal pillanatok alatt kisemmizte a különbséget a Sördögök, Fekete Ádám időt kért – bár a negyedet Spica kettese zárta le, nem lehettek nyugodtak a zseliciek. 73-66-ról indult a záró etap.

A negyedik negyed  egy-egy összebrusztolt kettessel kezdődött, majd Fodor Márton ütötte be negyedik személyi hibáját. A holtpontról aztán Nik Raivio mozdította el a feleket, a hátvéd gyorsan berámolt két nagy triplát, a második után pedig Sabáli Balázs kis híján felrobbant – újra tíz pont fölé nőtt a hazaiak előnye. Boriszov ismét próbálta a kezébe venni a dolgokat, de most szigorúbb volt a kaposvári védekezés, így nem ment ezúttal sokra. A Kaposvár nem adta ki a kezéből még egyszer a komoly előnyt, szép játékokkal lehozták a találkozót, az utolsó két percben már a cserejátékosok voltak a pályán – a hazaiaknál az ifjú Kocsis Zalán is betalált a legvégén. Ezzel a somogyi gárda sorozatban tizedik hazai győzelmét szerezte meg és 2-1-re vezet a párharcban.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus