Ismét győzött otthonában a Kaposvár!

Az újfent ponterősen kosárlabdázó Hrvoje Puljko vezetésével újabb hazai mérkőzést nyert meg a Kaposvári KK, mely nagy lépést tett a rájátszásbeli pályaelőny megszerzéséért. A Kecskemét sorozatban harmadik vereségét szenvedte el, továbbra is nyeretlen idegenben a középszakasz csatározásai során.

Férfi NB I A-csoport, Középszakasz, Felsőház, 2. forduló

Kaposvári KK (4-4) - KTE-Duna Aszfalt (3-6) 72-62  (19-15, 20-12, 10-17, 23-18)

Vezette: Kapitány G., Balog Gy., Boros T., (Páli dr.)

Kaposvár: Hinnant 9, Fodor 8, Puljko 23/12, Davis 9, Hendlein 16.
Csere: Kovács 4, Jancsikin 2, Drahos 0, Horváth 1  Vezetőedző: Fekete Ádám.

Kecskemét: Wittmann 15/9, Pongó Má. 1, Hegedűs 3, Djeraszimovics 12, Karahodzsics 7.
Csere: Mészáros 8, Bencze 4, Stefanovics 6, Kuntics 6  Vezetőedző: Sztojan Ivkovics.

Kipontozódott: Hegedűs a 36. percben.

Idén már negyedszer mérkőzött meg a két együttes, eddig minden találkozót a Kecskemét nyert - de mind közül ez számított a leginkább. A vendégeknél többen is sérüléssel bajlódtak, a hazaiak viszont mindössze két nappal ezelőtt kaptak ki nagyon Szolnokon. A két város pár hete röplabdában is összemérte erejét, ott is a KTE bizonyult jobbnak - volt tehát miért visszavágnia a hazaiaknak.

A megműtött Jovanovics és a a bokájával szenvedő Pongó Martin nem tudta vállalni a játékot,  ennek ellenére Wittmann tempójával a Kecskemét szerezte meg a vezetést. Kőkemény küzdelem folyt mindkét palánk alatt rögtön az elején, ebből pedig a kaposváriak jöttek ki jobban, 6-2-re elléptek bő két perc után. Wittmann dudaszóra gyűrűbe vágódó hármasával aztán felzárkózott a KTE, sőt, Hendlein egy támadóhibával gyorsan megkapta második személyijét. Ennek ellenére is agresszíven támadták a gyűrűt a somogyiak, bő négy perc alatt kiharcoltak öt faultot. Davis kosara után 15-7 állt már az eredményjelzőn, de a szabálytalanságok továbbra sem maradtak el. A Kaposvár két alley-oopot is elrontott, de ennek ellenére, Davis újabb nehéz kosara után 19-9 volt az állás. Az utolsó másfél percet megnyomta az Ivkovics-legénység, zsinórban hat pontjukra nem érkezett  válasz, így 19-15-ös hazai vezetéssel zárult az első negyed.

A második játékrész elején aztán hozzászólt Puljko is, a korábban szenzációsan, de a legutóbbi két alkalommal gyengén játszó dobógép zsinórban két triplát is értékesített, ezzel visszaállt a tízpontos különbség. Sőt,  Hegedűs büntetője után dobott még egyet kintről, így alig két perc után 28-16-ra meglépett a KKK. Erre Djeraszimovics egy kosárral és egy gólpasszal (Stefanovicsot játszotta meg gyönyörűen) felelt, Fekete Ádám azonnal időt is kért. A hazaiak támadásainak középpontjában a nagyon aktív Davis állt, aki elől előbb ugyan Stefanovics gyönyörűen ellopta a labdát, de pár másodperccel később Puljkót hozta kihagyhatatlan helyzetbe, ő pedig nem hibázott, így Hendlein nélkül is tartották előnyüket a zseliciek. A lila mezeseknek szerencséjük sem volt a befejezéseiknél, kintről pedig veszélytelennek bizonyultak, így Davis 2+1-es játékával 36-22-re húzott el a Fekete-sereg. Ezúttal a hajrában sem tudott javítani a KTE, Karahodzsics második zsákolási kísérletét is elrontotta, így 39-27-es hazai előnnyel mehettek a felek a nagyszünetre.

A fordulás után Hegedűs rögtön révén folytatódott a vendégek kálváriája, már ami a dobásokat illeti, de eredményesebben harcoltak a támadópattanókért, ezekből tartották magukat.A faultok sem maradtak az öltözőben, a Kaposvár bő három perc alatt már háromnál járt, de a vendégek sem maradtak adósak. Fekete Ádám csapata azonban nem vigyázott úgy a labdára, ahogy az első félidőben, Stefanovics 2+1-ével pedig 43-37-re tudtak zárkózni a lila mezesek. A Kecskemét gyorsított a játékán, a Hinnant által vezetett KKK pedig tanácstalannak tűnt támadásban. A leindításokban élen járt Kuntics, de Djeraszimovics is nagyon hasznosan játszott. Egy újabb könnyű kosár után 45-42-re jött fel a KTE, a hazaiaknak időt kellett kérniük. A negyed vége faultháborúba torkollt, Djeraszimovics és Hendlein is megkapta negyedik személyijét. A közönség tüntetése közepette, 49-44-es kaposvári előnyről kezdődött a záró etap.

A faultokkal nem, a pontokkal adósak maradtak a felek az utolsó negyed elején, hiszen két és fél perc alatt csupán egyetlen kecskeméti büntető született. Aztán beindult Hendlein, gyors négy pontjával ismét kicsit meglógott, de Karahodzsics faulttal együtt tudott válaszolni. A hazai csapatkapitány nem hagyta ennyiben, egy támadópattanó után Hinnant labdáját tette fel, így 57-47-nél időt kellett kérnie Ivkovicsnak. Négy és fél perccel a vége előtt Hegedűs kipontozódott, amit Puljko azonnal három ponttal  büntetett. Djeraszimovics büntetői után 62-52-ről futhattak neki a felek az utolsó két percnek, amit két elrontott Fodor-egypontossal, de két támadópattanóval kezdtek a hazaiak. Wittmann elérkezettnek látta az időt, hogy kézbe vegye a dolgokat, egy triplával és két labdaszerzéssel húzta csapatát, de a Kaposvár higgadt tudott maradni, büntetőből és leindításból is eredményes tudott lenni, így a válogatott irányító újabb hármasa után is nyolccal vezettek 27 másodperccel a vége előtt. Itt már nem történt változás, így Hendleinék a legjobbkor tudták legyőzni idei mumusukat.

Újabb hazai mérkőzést nyert meg a Kaposvár, mely joggal pályázik a legjobb négybe kerülésre. Igaz, ehhez nyerniük kellene az utolsó fordulóban az Alba otthonában. 

Slide és Fotó - delfinek.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus