Ismét kikapott az Olaj Szombathelyen

Több technikait és sportszerűtlent is láthattunk - a negyedik negyed közepén dőlt el a mérkőzés -  megvan az Olaj második veresége. 

Magyar férfi NBI/A, alapszakasz, 11. forduló 
Falco-Vulcano Energia KC Szombathely - Szolnoki Olaj KK 95-77 (27-27, 23-19, 28-24, 17-7)

Falco: Govens 21/9, Perl 16/3, Váradi 15/9, Pustahvar 11/6, Zsigeranovics 2. 
cserék: Tóth N. 19, Boriszov -, Norfleet 9/3, Durázi 2. 

Szolnok: Perry 20, Vojvoda 17/9, Ford 14/9, Milosevics 9, Andric 2. 
cserék: Tóth Á. 11, Kovács P. -, Phillip 4. 

Nem nagyon potyogtak a kosarak az első percekben, Váradi triplája után ugrott először igazán talpra a csarnok 6-4-nél, három perc elteltével, de nem a védekezés játszotta a főszerepet már a meccs kezdetén sem. Ekkor még inkább a faultoké volt a főszerep, ebből jöttek a pontok, majd beindultak a dobógépek és elkezdtek záporozni a kosarak is - Zsigeranovics hamar leült három személyije miatt, a fő pontszerzők belendültek és teljesen megváltozott a játék ritmusa, az első negyed végén már 27-27 állt az eredményjelzőn. A rendkívül eseménydús, pontzáporos és szorosan alakuló első játékrész után a második is hasonlóan folytatódott, Govens bombázott be egy nagy hármast Kovács arcába, Váradi több támadópattanót is lehúzott, de a Szolnoknál is megvoltak a szükséges villanások. A meccs eleji agresszív védekezésből már semmi sem maradt, sok volt az üres dobás, abszolút a támadójáték dominált mindkét térfélen - közben Andric két támadóhibával már négy faultnál járt, az Olaj is elveszítette kezdő centerét. Hatalmas pontháború zajlott a nagyszünetig, egy kosár ide, egy kosár oda, de az utolsó percben érkezett öt ponttal Pustahvar, így 50-46-os Falco-előnnyel vonulhattak pihenni a csapatok. Govens már 13 pontnál járt, a padról beszálló Tóth Norbert 10-nél, de Norfleet is hét egységet tett hozzá csereként - a Szolnoknál Vojvoda és Perry szórt be 11-11 pontot, míg a cserecenter Tóth Ádám kilencig jutott. Érdekes volt a faultok helyzete, a Falcónál a két, ötös poszton bevethető játékosnak (Zsigeranovics és Tóth) három-három személyije volt, míg a túloldalon Andric négy, a centerek nem álltak jól ezen a téren.

A fordulás után aztán robbantotta a csarnokot a Falco, Pustahvar bebombázott két hármast, Govens is dobott egy óriásit, közben Perry sportszerűtlent, Alekszics technikait kapott - 13 pontos előnyt építettek ki a hazaiak, úgy tűnt, hogy akár el is dönthetik a találkozót. Ekkor előlépett azonban Milosevics és Vojvoda, így mielőtt elrohant volna a meccsel a Szombathely, visszakapaszkodott hat-hét egységre az Olaj. Közelebb viszont újabb két technikai és a szenzációs perceket produkáló Perl Zoltán extrája miatt nem tudott, a harmadik negyed végén nyolc volt közte és Perryék képtelenek voltak összeszedni a védekezésüket - bármit csináltak elöl, arra a Falco valamelyik klasszisa válaszolni tudott, így nem csökkent a különbség. Hat és fél perccel a vége előtt Andric szájon vágta Tóth Norbertet, ezzel kipontozódott, a Szolnok pedig nagyjából itt összezuhant: Boriszov és Tóth révén 16 pontra hízott a különbség, itt lezárult a találkozó érdemi része. A Szolnok gyakorlatilag a meccs nagy részében futott ellenfele után, de túl sok fegyelmezetlenséget követett el, míg a Falcónál szenzációsan szállt be a padról Tóth Norbert, a három fő playmaker pedig abszolút hozta magát - a vendégek összesen hét pontot dobtak az utolsó negyedben, így elég nagy lett a távolság a végére.

Az Olaj így idén másodszor kapott ki Szombathelyen és második vereségét szenvedte el a hazai bajnokságban, így csökkent a különbség a csapatok között a tabellán.

fotó: FIBA.com

 

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus