Ivosev extrájával nyert a Kecskemét a Paks ellen!

Egy nagyon fordulatos, már-már elvesztettnek tűnő találkozót hozott vissza a sírból a KTE, melyben Ivosevnek hatalmas szerepe volt

Magyar férfi bajnokság, NB I, A-csoport, középszakasz, felsőház, 4. forduló

KTE-Duna Aszfalt (2-2) - Atomerőmű SE (1-3) 80-76 (15-16; 21-19; 20-25; 24-16)
Kecskemét, Messzi István Sportcsarnok, V.: Földházi T., Benczur T., Minár L. (Fekete)

Kecskemét: Pongó Máté 4, Djeraszimovics 20/3, Kovács P. 6, Ivosev 18/3, Barovics 9.
Csere: Pongó Martin 8/6, Kinney 10/6, Karahodzics 4, Hegedűs 1. Vezetőedző: Sztojan Ivkovics.

Paks: Dugat 10/3, Medve -, Baki -, Szabó Zs. 16/6, Eilingsfeld 6.
Csere: Evans 12/3, Kovács 17/6, Körtélyesi 10, Markovics 2, Wise 3. Vezetőedző: Braniszlav Dzunics.

Az ASE hozta el a labdát a feldobás után, és Dugat révén egy hátradőlős tempóból a mérkőzés első kosara is megszületett. Nagyon rosszul kezdett a KTE, támadásban szinte semmi nem akart nekik összejönni. Szabó talált be, majd újból Dugat, eztán jöttek az első Kecskeméti pontok Djeraszimovics jóvoltából, három és fél perc után (2-6). Eilingsfeld küldött a helyére egy büntetőt, Kovács Péter ugyanezt tette a másik oldalon, kétszer. Továbbra is az ASE dominálta a játékot, de a Kecskemét kezdett éledezni, és Djeraszimovics ziccerével már csak egy pont volt a hátrányuk (13-14). Gyors gólváltással ért véget az első etap, a vendégeknél Körtélyesi juttatta gyűrűbe szerencsésen a labdát, míg a lila-fehéreknél Djeraszimovics lopott labdát, és vitte is végig, 15-16-ot mutatott a tábla.

Egy 11-3-as rohanással kezdett a KTE, Djeraszimovics öt, Pongó Martin három, míg Ivosev két pontot vállalt. Az ASE nagyon kiesett a ritmusból, sok dobást hibáztak el, voltak eladott labdák, ám kétes játékvezetői ítéletek is tarkították a találkozó ezen szakaszát. Dugat trojkájával zárkóztak az atomvárosiak, de ha ők betaláltak, mindig jött egy kecskeméti válasz, Dzunics együttese nem tudott 4-5 ponton belülre férkőzni. Egészen a tizenkilencedik percig volt ez a különbség, amikor is megrázta magát az ASE, és pillanatok alatt eltűntette hategységnyi hátrányát, így 36-35-tel mehettek az öltözőbe fújni egyet a játékosok.

Körtélyesi és Szabó duplái nyitották a második félidőt, hazai oldalon Karahodzics centerezett a palánk alatt (38-39). Fej-fej mellett haladtak a felek, általában az ASE vezetett, de a huszonhatodik percben átvette az irányítást a KTE. Pongó Máté ziccerével 54-51-re vezetett csapata, azonban a nagyszerűen játszó Kovács Ákos

egalizált. 56-56-nál Eilingsfeld értékesített két büntetőt, majd egy labdaszerzés után Kovács a dudaszó pillanatában, egy lábról ráhajított egy triplát, ami csont nélkül hullott a gyűrűbe, 60-56-os vendégvezetéssel várhatták a csapatok az utolsó felvonást.

5-0-s futással kezdett a Paks, a KTE Kinney és Pongó Martin pontjaival zárkózott. Szabó és Evans is betalált, már-már eldőlni látszott a találkozó, hiszen a Hírös városiak nagyon pontatlanul támadtak (60-69). Djeraszimovics küldött a helyére egy középtávolit, majd elkezdődött az Ivosev-show. A szerb-magyar kettős állampolgárságú erőcsatár egy perc alatt hét pontot termelt, visszajött a meccsbe a Kecskemét (69-69). Szabó triplájára Ivosev válaszolt egy brusztolós kosárral, majd ő és Barovics mehettek a vonalhoz, mindketten egyet dobtak be (73-72). Negyvenegy másodperc volt hátra, Evans gyilkos triplát emelt be, a KTE pedig nem tudott betalálni a következő támadásból, így faultolniuk kellett (73-75). Dugat keze megremegett, csak a másodikat értékesítette, majd Kinney-nek ütött oda Evans. Az amerikai hidegvérrel küldte a helyére a büntetőket, tizenöt másodperc volt hátra, Dzunics kért időt (75-76). Oldalról jöhetett az ASE, Ivosev ellopta a labdát Szabó elől, és üres ziccert dobott, tíz másodperce maradt a Paksnak (77-76). Dugat vállalta magára az akciót, de Djeraszimovics elpiszkálta tőle a labdát, mehetett a vonalhoz a szerb. Az elsőt bedobta, a másodikat kihagyta, de visszaszedte saját lepattanóját. Ismételhetett, itt már nem hibázott, hatalmas meccset nyertek meg a lila-fehérek.

Fotó: Foto, Slide - kosarsport.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus