Javított a Jászberény, egyre nagyobb bajban a Sopron

Nagy hátrányból jött vissza a meccsbe a Watkins nélküli Sopron, a negyedik negyedben viszont beindult a JKSE és fontos sikert aratott.

Magyar férfi kosárlabda NBI/A. csoport, alsóház, 2. forduló

Sopron KC (6-22) - JP Auto - JKSE (10-18) 77-91 (18-30, 30-22, 19-18, 10-21)

Sopron: El-Amin 13/3, Duvnjak -, Parker 22/9, Henderson 22/6, Tóth G. 5/3.
Csere: Mészáros 9/3, Bagó -, Takács 6/6.

JKSE: Rakics 10/6, Nelson 21/6, Wallace 8/6, Lucic 15/3, Sejfic 23.
Csere: Cseh 10, Bazsó -, Kerpel-Fronius 4/3.

A mérkőzés statisztikája ide kattintva megtekinthető.

Nehezen tűnt megtippelhetőnek a Sopron és a Jászberény alsóházi találkozója, hiszen mindkét fél vereséggel hangolt az előző fordulóba: a jászságiak hazai környezetben kaptak ki a MAFC-tól, az SKC pedig Debrecenből tért haza vereséggel. Mégis a soproniak helyzete tűnt nehezebbnek, mert a DEAC ellen kiállították Sabáli Balázs vezetőedzőt, valamint a csapat egyik húzóemberét, Ryan Watkins-t is, ők ezt a mérkőzést csak a lelátóról követhették.

Noha az első kosarat még Tóth szerezte meg a hazaiaknak egy tripla formájában, négy perc elteltével már 3-11-re vezettek a jászberényiek. A Sopron próbált kapaszkodni, de nagyon érződött Watkins hiánya a palánk alatt. Távollétében Sejfic és Lucsics is ponterősen kosarazott, ráadásul a lepattanó csatát is magabiztosan nyerte ebben a szakaszban Nikola Lazics csapata - nem csoda, hogy az első negyed végére tizenkét pontos hátrányt szedett össze a Sopron.

El-Amin döntött úgy a második negyed elején, hogy megpróbálja újra szorossá tenni a mérkőzést, gyors öt pontja után már csak hét volt a JKSE az előnye. A vendégek azonban nem rogytak meg, gyorsan visszaállították a korábbi tízpontos előnyüket. Mégis a hazaiak örülhettek a negyed utolsó perceiben, miután Takács két támadást is triplával fejezett be egymás után, majd Mészáros pontjainak köszönhetően újra teljesen nyílt lett a találkozó: 52-48-ra vezetett a Jászberény. 

Jól indult a második félidő a hazaiaknak, a 22. percig kellett arra várni, hogy egyenlő legyen az állás, Henderson egyenlített egy hármassal. A vendégek szempontjából Wallace triplái érkeztek a legjobbkor, így továbbra is a jászberényieknél maradt a kezdeményezés. 67-67-nél Parker ismét egalizált, de ezután már csak három vendég pont érkezett, 67-70-nel zárult a harmadik negyed.

A várt hazai roham azonban elmaradt, a soproniak játéka teljesen megállt a záró játékrészben. Öt perc alatt 2-15-ös sorozatot produkált a Jászberény, ezzel gyorsan eldőlt a mérkőzés -a végén már csak a különbség volt a kérdés, 91-77-re nyert a JKSE. 

Fotó: Jászberényi KSE Facebook-oldala/Gémesi Balázs

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus