Jereminov triplája döntött a Szeged-Pécsen

15 pontos hátrányból fordított és drámai hajrában nyert a Szedeák a Baranya megyeiek ellen, Jereminov 37-et szórt

Magyar férfi bajnokság, NBI/A-csoport, alapszakasz, 26. forduló

Naturtex-SZTE-Szedeák - PVSK-Pannonpower 103-100 (21-22, 21-25, 27-26, 34-27)
Szeged, Újszegedi Sportcsarnok, v.: Benczur T., Frányó P., Tőzsér D. (Faidt)

Szeged: Jereminov 37/18, Molnár A. 2, Kiss Zs. 6/6, Csirics 16/9, Balaban 27
cserék: Mike 8/6, Sztefanovics 2, Kuntics 5/3

Pécs: Nelson 24/6, Pahlmblad 14/6, Bíró 3, Budimir 19/3, Horti 11
cserék: Halász 6, Harazin 6, Sztojanovics 17/6

Kipontozódott: Harazin, Budimir ill. Kuntics

Teljes statisztikát itt találtok!

Balaban és Csirics kosaraival kezdődött a találkozó és az első percek maximálisan a Szeged szájíze szerint alakultak – hamar meglógtak 10-5-re. Nelson vezérletével visszakapaszkodott a Pécs, de a Jereminov-Balaban duóval nem tudtak mit kezdeni a vendégek, vezérletükkel tartotta, sőt növelte előnyét a Szedeák, Balaban kilenc pontot és hét lepattanót jegyzett az első tíz percben. 21-14-nél aztán beindult Budimir, gyorsan beszórt hat pontot és végül a negyedet 22-21-es pécsi vezetéssel zárták a felek.

A második negyed elején folytatta a futást a PVSK, de Csirics hármasával nem hagyta meglógni ellenfelét a hazai gárda. Ez egészen a harmadik percig ment, amikor Halász Ákos irányításával ellépett a Pécs, az irányító sorra szolgálta ki társait és ő maga is eredményes volt. A negyed derekán Molnár András és Kiss Zsolt is faultproblémákba került, utóbbi már a negyediket is beütötte és bár a visszatérő Balaban-Jereminov duó próbálta tartani a lelket a hazaiakban, a berobbanó Sztojanovics gyors kilenc egységével már tíz fölé nőtt a különbség. Ebből azért tudott faragni a Lazics-legénység, Balaban félidőre már 17 pontnál és kilenc lepattanónál járt, a negyed végén elkövetett zsákolásával pedig 47-42-re hozta csapatát – izgalmas második félidőre volt kilátás.

Nagy adok-kapokkal indult a harmadik negyed, a Szeged két triplával három pontra zárkózott, de mielőtt egyenlíthettek volna, Pahlmblad is betalált kintről. A svéd légiós kosaraival tartotta stabil előnyét a PVSK, majd a negyed derekán ismét jött Budimir, előbb egy 2+1-es játékot hajtott végre, majd beemelt egy hármast, Horti zsákolása után pedig 15 pontosra hízott a vendégek fórja. Innen is vissza tudott azonban kapaszkodni a Szedeák, Kuntics gyors öt pontjára még Jereminov is dobott egy hármast. Hiába kért időt Csirke Ferenc, Csirics kosaraival a mérkőzésen másodszor is feljött a Szeged, így csupán négypontos pécsi előnyről indult a záró etap.

Oda-vissza kosarakkal indult a negyedik negyed, nem tudott ismét meglógni a Pécs, de a rövid szünetben stabilizálták magukat annyira, hogy ne zárkózzon tovább a Szeged sem. Nelson kettese után aztán nyolc pontra nőtt a különbség, de Csirics triplájával erre is válaszolni tudtak a hazaiak, sőt, innentől egy triplányi távolságról követték a baranyaiakat. Szűk három perccel a vége előtt Jereminov hármasával ez a különbség is eltűnt, egálról feszültek neki a felek a hajrának. Itt teljesen összeestek a vendégek, Jereminov villanásai között Balaban is betalált, a Pécs (idén már sokadszor) leadta tetemes előnyét. A hajrá óriási izgalmakat hozott, Csirics rontott büntetője után Nelson egyenlített a vonalról, de Jereminovot ma nem lehetett megállítani: az utolsó másodpercben beemelt ey triplát, így 37 pontos estéjével győzelemre vezette a hazaiakat.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus