Jiménez 1/1

A Jászberény első idegenbeli győzelmére hajtott, a ZTE pedig új vezetőedzője, a korábban (két bajnoksággal ezelőtt) a debreceni Factum Sporttal sikeres tavaszt produkáló Raúl Jiménez debütálását szerette volna széppé tenni egy sikerrel. Bár sokáig úgy tűnt, a vendégek akarata érvényesül, a harmadik negyedben hatalmasat fordult a kocka, és a ZTE onnantól nem engedte ki kezéből a győzelmet - a JKSE új karmestere, Vlahovics sem tudott segíteni csapatán, aki egyébként többnyire jól mozgatta a társakat.

Magyar férfi bajnokság, NB1, A-csoport, alapszakasz, 17. forduló
2014. január 18. Zalaegerszeg

V: Pálla Z. Bognár T. Tóth K. (Forrai)

Zalakerámia-ZTE KK - Fortress Jászberény 104-88 (23-30, 29-27, 25-10, 27-21)

ZTE: Boston 21, Plumb 19, Gáspár 10, Safford 10, Lekli 22.
Cs: Velkey 2, Koma 9, Kerkai, Kovács Á. 11/3. Vezetőedző: Raúl Jiménez Martin.

JKSE: Vlahovics 4, Raivio 16/3, Soós 13/6, Dramicsanyin 23/12, Dukics 15/12.
Cs. Mladenovics, Horti 5, Savic 8/6, Lázár 4, Szögi. Vezetőedző: Földi Sándor.

Kipontozódott: Dukics (38).

STATISZTIKA

Raúl Jiménez: - Először is arról szeretnék beszélni, ami az irodában fogadott amikor ideérkeztem. Röviden: minden profin történt. Az elmúlt héten sok minden zajlott körülöttem, a csapat körül, s a legnagyobb elismerés számomra, hogy asszisztensem, Heinrich Róbert nagyszerű munkát végzett, rengeteget segítve nekem. Tehát neki nagy érdeme van a mai meccsben, győzelemben. A találkozóról szólva: rossz első negyed után, amikor is könnyű kosarakat engedtünk ellenfelünknek, lassan helyreraktunk a védekezésünket. Egyébként is nagyon jól dolgozott a csapat egész héten, s mondtam nekik, akárhány játékos van a keretben, tudni kell, hogy együtt, egymásért dolgozunk. Holnaptol már például csakis a következő meccsre készülünk.

Földi Sándor: - Nagyon nehéz értékelni, hiszen 25 percig fegyelmezetten játszottunk, aztán egy 0-20-as futás után mínusz 10 lett a magabiztos előnyünkből, s utána futottunk az eredmény után. Amikor valaki feljön innen, övé lesz a lelki előny, s annak ellenére, hogy kikértem az időket, nem tudtunk visszaállni a régi játékunkba.

A mérkőzés elejétől kiváló formában dobott a Jászberény, távolról ontotta kosarait, míg a zalaiak az első félidőben leginkább betörésekből és büntetőkből gyűjtötték pontjaikat.

A védekezés háttérbe szorult mindkét oldalon, így magyar pályákon ritkán látható módon mindkét alakulat átlépte az ötvenet a félidőig (52-57).

Érdekes adat a félidőről: a JKSE 8 (!), míg a ZTE 0 (!) triplát dobott az első húsz percben, mégis csak öttel mentek a vendégek...

A találkozó menete a harmadik negyedben változott meg gyökeresen. Addig a JKSE magabiztosan, olykor tíz pont közeli különbséggel vezetett, a ZTE pedig szaladt az eredmény után. Ám a harmadik etapban sorra szereztek labdákat Bostonék, emellett gyorsan és hatékonyan fejezték be támadásaikat, míg a vendégek gyámoltalanul egy-egyezgettek legtöbbször, céltalan dobásaik pedig hosszú időre impotenssé tették a berényi alakulatot.

Az egerszegi közönség hangja is megjött, amikor átvette a vezetést a ZTE, majd ezzel a lendülettel - hiába kért időt közben Földi Sándor - 77-67-re meg is lógott.

A záró negyedben folytatódott a hazaiak jobb játéka, ami arra elegendő volt, hogy ne engedjék túlságosan közel magukhoz a - kívülről úgy tűnt - néha tanácstalan, máskor ötlettelen JKSE-t.

A szokásához híven a meccset szinte végig közvetlenül a vonal mellett (néha azon állva) végigdirigáló spanyol szakember, Raúl Jiménez sikeres bemutatkozása volt ez a ZTE kispadján, mert bár ebben a győzelemben nyilván még nagy része volt elődjének, Völgyi Péternek, illetve a szakmai stáb többi régi tagjának, például Heinrich Róbertnek is, de mégiscsak az ő neve mellé kerül a strigula, hogy győztes vezetőedzője volt első zalai NB I-es összecsapásának.

A JKSE ugyanakkor sajnálhatja, hogy egy kézben tartott mérkőzést hagyott kicsúszni a markából, így még várat magára az első berényi diadal idegenben.

Egy dolog biztos, az a gárda, amelyik 40 perc alatt összesen 1 hárompontost szerezve képes győzni egy messziről ragyogóan teljesítő alakulat ellen (13 jászberényi tripla), ráadásul végül elég simán, az tud valamit...

A ZTE ezzel a sikerrel győzelmek számában beérte a Jászberényt (6-6), ám eggyel több veresége van (11-10), mint mostani ellenfelének. A felsőházba jutás ezzel együtt is elég távolinak tűnik számukra, ami egyébként a JKSE-re is vonatkozó megállapítás, hiszen ők leginkább ezért szerettek volna nyertesként levonulni a pályáról ezen a napon, hogy életben tartsák felsőházi reményeiket.

Fotó 1 és slide: ztekosar.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus