Jones a Kecskemét ellen is győzelemre vezette a Paksot

Jarrod Jones több hónapnyi hullámvölgy után egy ideje már megint az év elején látott formájában kosarazik, ezt most a Kecskemét bánta az alapszakaszt első helyen befejező Paks, illetve az ott második KTE rangadóján, melyet nem túl jó kezdés után simán nyertek a Dzunics-tanítványok.

Magyar férfi bajnokság, NB I, A-csoport, Felsőházi Középszakasz, 8. foduló

Atomerőmű SE (1., 5-1) - KTE-Duna Aszfalt (3., 3-4) 71 - 58 (15-11, 21-23, 18-15, 17-9)

Paks, V.: Cziffra Cs., Hegedűs T., Söjtöry T., (Bodrogváry)

Paks: Vaughn 2, Medve -, Körtélyesi 11/3, Szabó Zs. 9/3, Jones 19.

Csere: Kovács Ák. 8/3, Eilingsfeld 2, Robinson 8, Tóth Ád. 10, Baki G. 1, Markovics -. Vezetőedző: Braniszlav Dzunics.

Kecskemét: Wittmann 11/6, Djeraszimovics 17/3, Mészáros M. 4, Jovanovics 13/6, Karahodzics 2.

Csere: Bencze Z. -, Pongó Ma. 5/3, Hegedűs 3/3, Pongó Má. 1, Sztefanovics 2. Vezetőedző: Sztojan Ivkovics.

Szabó Zsolt ziccerével kezdődött a mérkőzés, majd Jovanovics cselekedett ugyanígy a másik oldalon. Körtélyesi nagy kedvvel játszott, öt perc után már hat egységet termelt a hazaiak csapatkapitánya (8-4). A Kecskemétnek nem igazán jöttek be az elképzelései, Sztojan Ivkovics valószínűleg nem ezt kértetőlük az öltözőben. A végletekig kijátszották figuráikat, de vagy egy eladott labda, vagy egy rosszdobás zárta azokat. Tóth Ádám hatalmas poszterével már 13-6-ra vezetett az ASE, ám ekkor némiéletjelet mutatva Djeraszimovics és Karahodzsics kosaraival visszakapaszkodott a KTE. Robinson még tudott válaszolni egy kettessel, így 15-11-es paksi vezetéssel ért véget az első negyed.

Jovanovics nagyon bekezdett, két triplát is a helyére küldött a második etap elején, így átvette a vezetést csapatának. Wittmann Krisztián, Marko Djeraszimovics és Hegedűs Gergely is sikerese tüzelt távolról, az Atomerőműnek pedig akadoztak a támadásai, nem a tőlük megszokott játékot játszották. Körtélyesi gyors egymásutánba beütötte első és második faultját, majd egy labdaszerzéssel javított. A találkozó ezen szakaszába pontatlanul játszottak a felek, mindkét csapat 3-

3 labdát adott el. Jones percei következtek, zsinórban hat pontot szerzett az amerikai center, a másik oldalon Djeraszimovics emelkedett ki a maga tizenkét pontjával (33-32). Tóth Ádám és az imént említett szerb bedobó büntetői zárták a félidőt, 36-34-re vezetett az ASE a félidő végén.

Sztefanovics közelijével kezdődött a második félidő, szépen ugrasztotta meg a palánk alatt Jones-t. Szabó Zsolt egy erősen vitatandó játékvezetői ítélet után kapott technikait, Djeraszimovics állt a vonalra és értékesítette mind a két büntetőt (36-37). Vaughn és Jones volt eredményes paksi oldalon, majd Wittmann és Mészáros kosaraival újra a vendégek vezettek (40-41). Érdekes volt a fújás, mindkét fél részére tévedtek, de inkább a vendégeket sújtották, hiszen a harmadik negyed közepén ráfütyülték Kemal Karahodzsicsra a negyedik személyi hibáját. Kicsit beragadt a KTE, és öt ponttal sikerült elhúzni a Paksnak, ám ekkor jött Pongó Martin és elsüllyesztett egy triplát (49-47). Ahogy az első negyed végén, most is Robinson villant, egy 2+1-es akcióval zárta a negyedet, 54-49-re vezetett a Paks.

Wittmann triplájával kezdte a negyedet a Kecskemét, eztán Tóth Ádám centermunkáját nem tudta levédeni Bencze Zoltán (56-52). Djeraszimovics elkapta a fonalat, két faultot harcolt ki és négy büntetőt értékesített (56-56). Karahodzsics példájára Hegedűs is beütötte a negyedik hibáját, Körtélyesi faulttal együtt szerzett kosarat, de a bónuszbüntető kimaradt, Jovanovics pedig labdaszerzése után egy pontra csökkentette csapata hátrányát (59-58). Jones négy, Kovács két pontjával 65-59-re húzott el az ASE, Ivkovics kénytelen volt időt kérni, ekkor négy perc volt hátra.

Nem használtak az edző szavai, Szabó Zsolt gyorsindításos kosara után még Jones is rátett egy lapáttal, itt végleg eldőlt a mérkőzés, 71-58 a végeredmény. Amíg a Kecskemét tudta játszani a saját játékát, szoros volt a találkozó, ám jött a híres paksi hajrá, és egy 12-0-s rohanással feltette arra a bizonyos I-re a pontot az ASE, megérdemelten nyertek.

Fotó: Fekete Zsuzsanna

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus