Juhos vezetésével a Szedeák legyőzte a Sopront

A masszív dupla-duplát (21 pont, 12 pattanó) elérő Juhos Levente vezetésével egy nagyon küzdelmes meccsen 77-67-re nyert a Naturtex-SZTE-Szedeák együttese a Sopron KC ellen.

Magyar férfi A-csoport, alapszakasz, 6. forduló
Naturtex-SZTE-Szedeák (3-3) - Sopron KC (1-4) 77-67 (19-15, 23-26, 16-15, 19-11)

Szedeák: Boltics 6, Fortune 14/6, Csirics 11/3, Juhos 21, Sulovics 17.
Csere: Wirth 2, Kovács Á. 5, Révész 1.

Sopron: Duvnjak 9/3, Autrey 12/3, Dénes -, Zagorac 26/9, Watkins 9.
Csere: Takács 6, Mészáros -, Greene 5, Bagó -.

A meccs teljes statisztikáját ezen a linken megtaláljátok!

Kiválóan kezdtek a hazaiak, egy 9-0-t, három perc alatt pedig egy 14-3-at futottak Fortune és Sulovics vezetésével, a harmadik percben már időt is kért Váradi Kornél. A Sopron Zagorac és Watkins kosaraival kezdett észbekapni a kezdeti sokkot követően, de Csirics állt a hazaiak élére, így hét ponttal még mindig jobban állt a Szedeák nyolc perc játék után (19-12). Autrey volt a felvonás végének a főszereplője, a negyed végére ő csökkentette négy pontra a Sopron hátrányát (19-15), a második felvonás elején azonban kosárra kosár volt a válasz - maradt ez a 4-7 pontos távolság, a 14. perc végén Kovács Ádám három büntetője után 30-23 volt az állás - pedig a vérző fejű Csiricset le is kellett egy kis időre cserélni a szegedieknél. 

Itt óriási fordulatot vett a találkozó - Watkins beszedte a harmadik faultját, így ő is a kispadra került, a Sopron játéka azonban nagyon összeállt első számú centere nélkül. Duvnjak, de főleg az Európa-bajnok Zagorac révén futott egy 16-2-es nem egész öt percet a vendég gárda (a szlovén magasember 9 pontot szerzett csak ebben a periódusban), így a 19. perc közepén már Váradi Kornélék vezettek hét ponttal (32-39). Sulovics vezetésével egyenlített a Szedeák, Zagorac hármasát követően pedig Fortune négy büntetőt is a helyére rakott úgy, hogy az első kettő után alig maradt idő az órán, labdát szerzett, odaütöttek neki tripla közben, és a háromból két egypontost értékesített, így vezetett egy ponttal a házigazda a nagyszünetben (42-41).

A fordulás után nem tudott elszakadni egyik együttes sem a másiktól - a felvonás közepén ugyan Juhos és Sulovics vezetésével elhúzott öt ponttal a vendéglátó, ám egy 6-0-lal fordított a Sopron a 30. perc közepére, Juhos duplája után viszont két ponttal így is a Szedeák fordult előnnyel az utolsó negyedre (58-56).

Már a harmadik negyedben is sok volt a hiba mindkét oldalon, és ez a záró 10 percre is igaz volt, a sok hiba viszont kiegyenlítette egymást jó ideig. Watkins a 35. perc végén kipontozódott (62-63), és itt jött egy döntő szakasz: bár Sulovics mindkét büntetőjét kihagyta, Juhos eredményes volt ezt követően több támadópattanó után, és itt volt "némi" közjáték is - a soproni kispad technikait kapott, ezt pedig megbüntette a Szedeák (68-63). Időt kért Váradi Kornél, itt megszerzett előnyét azonban végigvitte már a hazai alakulat a hátralévő szűk öt percben. A Szedeák egy borzasztóan küzdelmes mérkőzést nyert meg végül 77-67-re.

Foto, Slide - szegedma.hu, Gémes Sándor

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus