Karnyújtásnyira a címvédéstől az Olaj!

Fordulatos meccset hozott a döntő második összecsapásra, de a hat triplát elsüllyesztő Vojvodára nem volt ellenszere a Kecskemétnek.

Magyar férfi bajnokság, NBI/A-csoport, bajnoki döntő 2. mérkőzés

Kecskeméti TE-Duna Aszfalt - Szolnoki Olaj KK 71-79 (18-18, 22-19, 16-20, 15-22)
Kecskemét, Messzi István Sportcsarnok

Kecskemét: Kinney 15/12, Kovács P. 5/3, Djeraszimovics 22/9, Ivosev 3/3, Barovics 12
cserék: Pongó Ma. 6/3, Pongó Má. 6, Karahodzsics 2, Hegedűs -, Mészáros -, Pintér D. -

Szolnok: Gipson 10/6, Jones 8/3, Vojvoda 24/18, Lee 11/3, Keller Á. 7
cserék: Wittmann 8/6, Báder -, Rakics 11/3

Kipontozódott: Pongó Ma. 

Teljes statisztikát itt találtok!

 

Nem kezdett sokkal ponterősebben a Kecskemét, mint ahogy az első mérkőzést zárta, Kovács Péter tripláját leszámítva az első negyed első felében szinte veszélytelenek voltak a hazaiak – Vojvoda, Jones és Gipson kosaraival 11-5-re vezetett a címvédő. A vendégek főleg a periméteren tudtak dominálni a KTE védekezése ellen, volt, hogy négy hátvéddel (Wittmann, Jones, Rakics, Vojvoda) álltak fel és igyekeztek kintről betalálni – ez mérsékelt sikereket hozott, a belendülő Djeraszimovics vezérletével 15-13-ig zárkóztak a hazaiak. A negyed utolsó percében aztán Ivosev is betalált kintről, ezzel fordított a Kecskemét – a 10-1-es futásnak Rakics tett pontot a végére, 18-18-cal ért véget a negyed.

Keller közelije és Lee zsákolása után ismét meglépett három ponttal az Olaj a második negyed elején, de a hazaiak már nem engedték el őket úgy, mint az első játékrészben – jól védekezett az Ivkovics-legénység és bár Vojvoda beszórt öt pontot, Kinney hármasával kiegyenlített a Kecskemét. Itt fordult a meccs, a hazaiak irányítója ismét beemelt egy triplát, 32-27-nél pedig Gipson büntetőre volt szüksége az Olajnak ahhoz, hogy ne kerüljön komolyabb hátrányba. Itt azért sikerült elállítania a vérzést a bajnoknak, de a három-négy pontos hazai előny megmaradt a nagyszünetig – 40-37-tel mentek a felek pihenni.

A harmadik negyed első játékából Lee dobott egy hármast, de nem csak ő tett így, hanem Kinney, Gipson és Pongó is – öt perc alatt négy triplát és egyetlen kettest süllyesztettek el a csapatok. A játékrész második felébe lépve Djeraszimovics is eredményes tudott lenni, így hét ponttal meglépett a Kecskemét – ekkor Vojvoda vette kézbe a dolgokat, gyorsan beszórt öt egységet, így látótávolságon belül tudott maradni az Olaj. Olyannyira, hogy az utolsó percben meg is törte a hazaiak ellenállását a címvédő: Rakics is betalált kintről, majd Vojvoda is ismét, így a negyedik negyedet már 57-56-os vendégvezetésről kezdték a felek.

Rakics gyors öt pontjával indult a záró etap és úgy tűnt, hogy elveszítette a fonalat Sztojan Ivkovics csapata – Djeraszimovics egy triplával azonban jelezte, hogy még nincs vége a találkozónak. Itt ismét kicsit belassultak a felek, Djeraszimovics újabb hármasával zárkózott a KTE, de az Olaj tartani tudta párpontos előnyét. A hajrában Wittman tett fel egy ziccert Keller támadópattanója után, egy időkérést követően aztán beindult a tűzijáték: Djeraszimovics megint kintről talált be, de Wittmann is távolról válaszolt, majd Vojvoda süllyesztett el egy tempót. Az utolsó percben ismét Vojvoda Dávid villant, beemelte hatodik tripláját, ezzel pedig eldöntötte a mérkőzést – nagy valószínűséggel a párharcot és a bajnoki címet is. 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus