Kecskemét: esélyeshez méltóan

A felsőház felé robogó Kecskemét és a még mindig az utolsó helyen álló, de a mezőnyhöz szépen lassan felzárkózó Nyíregyháza találkozójával folytatódott a magyar férfi bajnokság alapszakaszának 19. fordulója, ahol a papírformának megfelelően kiütés-közeli diadalt aratott Sztojan Ivkovics együttese.

Magyar férfi bajnokság, NB I, A-csoport, alapszakasz, 19. forduló

KTE-Duna Aszfalt KTE - Marsó-Nyíregyháza KK 93 - 70 (23-13, 24-18, 25-12, 21-17)

Kecskemét, Messzi István Sportcsarnok

V.: Pálla Z., Frányó P., Minár L., (Farkas Z.)

Kecskemét: Wittmann 14/12, Djeraszimovics 28/9, Mészáros M. 2, Jovanovics 16/6, Karahodzics 13.

Csere: Bencze -, Pongó Ma. 5/3, Hegedűs 4, Pongó Má. 8, Kovács B. -, Kuntics 3/3.  Vezetőedző: Sztojan Ivkovics

Nyíregyháza: Polyák -, Doyne 14/6, Mohácsi 4, Hall 10, Poscic 17.

Csere: Walker 23/9, Cseh 2, Molnár M. -, Jakab P. -, Kósa -,  Czura -. Vezetőedző: Sitku Ernő

Kipontozódott: Poscic

A zsinórban elszenvedett két vereség után hazai környezetben egyértelműen javítani igyekvő Kecskemét nagy elánnal kezdte a meccset az otthon hármas győzelmi szériát felmutató, de idegenben még mindig csak egy mérkőzést megnyerő NYKK ellen. A végül 28-at szóró Marko Djeraszimovics tarthatatlan volt Mohácsiák számára már az első etapban is, de a válogatott Wittman három triplát is elsüllyesztett a nagyszünetig, az ő főszereplésükkel és Jovanovics - Karahodzics páros masszív benti játékának köszönhetően 16-tal ment két játékrész után az Ivkovics-legénység.

A Pongó-fivérekkel egyetemben 2016-ig szerződést hosszabbító Mészáros Máté inkább védekezésben jeleskedett, ráadásul az összes pályára lépő hazai játékos érdemben hozzá tudott szólni a tánchoz az inkább a támadásokról és a folyékony labdajáratásról szóló derbin, ahol a hajrában, a fiatalok "különmeccse" alatt sem tudott már igazán közel férkőzni, illetve kozmetikázni Sitku Ernő alakulata, mely a 23-at szóró Walkeren és a 17 egységig jutó Poscicon kívül mástól nem kapott értékelhető egyéni teljesítményeket házon belül. Ilyen formán a nem igazán működő csapatvédekezéssel egyetemben nem véletlen, hogy nem igazán volt képes helyt állni a nyomás nélkül játszó sereghajtó.

A lepattanózást 37-27-re megnyerő, s csapatszinten 22 gólpasszt kiosztó hazaiak igazi kosárünnepe volt ez az este, ráadásul a 2-6. helyekért óriási versenyfutásban lévő KTE számára is nagy löketet adhat ez az önbizalom növelő diadal a nehéznek ígérkező folytatásra itt az alapszakaszban. A szabolcsiaknak természetesen nem Kecskeméten kellett feltétlenül nyerniük ahhoz, hogy még közelebb jussanak az általuk üldözöttekhez, de ami negatívum, hogy az összesen 4 pontot termelő Mohácsi, Polyák páros újra elvesztette a fonalat, miután az utóbbi hetekben mindkét fiatal saját nevelésű kosaras felnőni látszott a többé-kevésbé jól produkáló külföldiek mellé,

Fotó: kesport.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus