Kelet nyerte az All-Star gálát, Eilingsfeld az MVP

Kelet 133-117 arányban nyerte az idei magyar férfi All-Star gálát - Eilingsfeld János lett az MVP, Seth Allen nyerte a tripladobót, a Team Honvéd a csapatversenyt, a zsákolóbajnok pedig Keller Ákos lett.

Kelet-Nyugat All-Star gála
All-Star Kelet - All-Star Nyugat 133-117 (36-37, 38-31, 23-28, 36-21)

All-Star Kelet: Perry 14/6, Fortune 20/6, Lilov 6, Vojvoda 8/6, Eilingsfeld 17/3.
Csere: Thompson 14/6, Allen 22/6, Ford 11/3, Armwood 7/3, Kerpel-Fronius 2, Boltics -, Davis 12/6.

All-Star Nyugat: Govens 13/9, Perl 15/9, Benke 12, Lóránt 10/6, Keller 20.
Csere: Durham -, Wright 6, Watkins 23/3, Tuoyo 10,  Dunn 6/6, Váradi 2.

A meccs teljes statisztikáját ezen a linken megpróbáljátok!

A gála a várt játékot hozta mindkét oldalról - kevés védekezés mellett sok ziccer, zsákolás és tripla tarkította az összecsapást, egyik fél sem nagyon akart megsérülni amellett, hogy a látványt is szem előtt tartották. Ferencz Csaba nyugatnál nem lépett pályára egy kisebb sérülése miatt. Hullámzó volt a mérkőzés (legalábbis az eredmény alakulása) egészen a végjátékig, amikor kelet megrázta magát, leszakította magáról nyugatot és nyert is. A gála főmeccsének MVP-je Eilingsfeld János lett 17 pontos, 11 pattanós dupla-duplájával, ami mellett volt 3 gólpassza, illetve 1-1 szerzett és eladott labdája - 28 VAL-lal a mezőny legjobbjának bizonyult.
 

A betétprogramok közül a tripladobón az Atomerőmű SE játékosa, Seth Allen kezdett, 11 pontja pedig a legjobb volt az első körben - Jabril Durham 7, Vojvoda Dávid 9, Benke Szilárd pedig 4 pontig jutott. A nem profi versenyző, de a streetball versenyeken sok tripladobót megnyerő Vizi Sándor a döntőért szállt harcba utolsóként az első fordulóban, és miután az utolsó helyéről bedobta az összes labdát, így sikerült is 10 ponttal zárnia, ami a második helyhez és a fináléhoz elég volt.

A döntőben aztán Allen jól kezdett, az első négy dobása célba ért, de végül mindössze 9 pontig jutott. Vizinek volt esélye, hogy megelőzze, de hiába dobta be az utolsó duplalabdát, az már időn túli kosár volt, így végül Allen győzött.
 

A csapatversenyen (egy háromfős csapatnak négy különböző helyről kellett betalálnia a kosárba) a Team Honvéd diadalmaskodott - a Puskás Artúr, Tichov Dominik, Máté Márk összetételű együttes másfélperces idejéből még 41.2 másodperc hátra volt, mikor az utolsó, közel félpályás pontról is betaláltak. A TFSE-t és a Vasast előzték meg végül.
 

A zsákolóversenyen Justin Tuoyo szállt el legelőször, miután Marquis Wrightnak nem nagyon sikerült feladnia a labdát neki - az első kört kinullázta, aztán a másodikat is. A két körből álló első forduló legjobbja Kendrick Perry lett 89 ponttal, mögötte Keller Ákos és Gerald Armwood jutottak még be a fináléba, a negyedik helyen pedig Martinez Ralf végzett Tuoyo előtt.

A fináléban az első hat zsákolás közül csak Perry első tömése nem kapta meg a Hosszú Katinka, Hosszú István, Boros Zoltán, Mészáros Zalán, Szalay Ferenc összetételű zsűritől az 50 pontot, így "szétlövés" döntött Keller és Armwood között - láthattunk egyébként könyökkel a gyűrűbe "szálló" Keller-húzást, egy láb között átvitt, nagyon látványos Perry-tömést, valamint Armwoodtól két és három ember átugrását is Keller kicsit a büntetővonalnál közelebbről megpróbált Jordan-imitációja előtt. Armwood és Keller között egy-egy húzás döntött, miután a döntő körben mindketten a maximális 100 ponttal végeztek, és ebben az Alba Fehérvár centere volt a jobb, így ő lett a zsákolóbajnok.

Slide - falcokc.com

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus