Keményen küzdött a MAFC, de végül a Kecskemét győzött

Az első félidőben vezetett a MAFC, fordulás után viszont előbb kiegyenlített a KTE, majd a negyedik negyedben simán győzött. 

Magyar férfi A-csoport alapszakasz, 22. forduló

MAFC (4-18) - KTE-Duna Aszfalt (12-10) 81-90 (21-19, 24-19, 22-28, 14-24)

MAFC: Hot 12/6, Fodor 9/3, McCray 23/6, Cvetkovics 3, Dukics 21/9.
Csere: Lakits -, Misek 10, Lakosa 3/3, Bordács -, Katona -.

KTE: Pongó 7, Thompson 19/6, Blaskovits -, Djeraszimovics 14/3, Karahodzic 7.
Csere: Wittmann 18/12, Dramicsanyin 25/15, Horváth -, Molnár M. -.

A mérkőzés statisztikája ide kattintva megtekinthető. 

Álmosan kezdte a mérkőzést a Kecskemét, a MAFC-nak három percre volt szüksége ahhoz, hogy Fodor triplája után már 10-3-ra vezessen. Fokozatosan talált magára a KTE, a negyed közepén Karahodzics közelije után 14-11-re sikerült felzárkóznia. A vezetés továbbra is a fővárosiaknál maradt, de Wittmann ponterős játékának köszönhetően csupán kettőt sikerült megtartaniuk előnyükből.

Dukics nagyon élt új csapatában, második triplája után ismét héttel vezetett Garai Péter csapata. A vendégek elsősorban Thompson pontjaira támaszkodva maradtak lőtávolságon belül ezekben a percekben. Nem tudott nagyobb előnyre szert tenni a MAFC, hiába próbáltak többször is meglépni McCray vezetésével - végül az utolsó perc a hazaiaknak jött össze jobban, így hétpontos előnnyel vonulhattak a nagyszünetre.

A második félidő is a korábbi forgatókönyv szerint zajlott, a 23. percig kellett várni, amikor Djeraszimovics öt pontjával 49-49-nél utolérte a Forray-legénység a budapestieket - a fordítás ekkor még azonban nem jött össze, mert Hot és Dukics is pontosan célzott távolról. 60-51-nél azonban megállt a MAFC támadójátéka, a kecskemétiek pedig egy 10-2-es rohanást produkáltak Dramicsanin tripláinak köszönhetően. A vezetést is megszerezték, de Fodor ekkor még megmentette csapatát.

Az utolsó etapot Karahodzsics duplája indította, amire Hot válaszolt távolról. Ekkor még vezettek a hazaiak – mint később kiderült, a mérkőzés során utoljára. Wittmann pontjai ismét lendületbe hozták a vendégeket, 13-0-s rohanást sikerült összehozniuk, közel öt perc eltelt az utolsó játékrészből, mire McCray megtörte a hazai kosárcsendet. Ekkorra azonban már minden lényegi kérdés eldőlt: a Kecskemét megtartotta korábban kiharcolt előnyét, és fontos mérkőzést húzott be a Gabányiban.

fotó: ktekosar.com, slide: kosarsport.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus