Kerpel-Fronius triplája döntött a MAFC - JKSE derbin

Korai kétszámjegyű hátrányából is fel tudott állni a MAFC, ám Kerpel-Fronius győztes hármasával megúszta a budapesti kalandot a Jászberény

Magyar férfi bajnokság, NB I, A-csoport, középszakasz, alsóház, 2. forduló

MAFC - FAIRIUM JKSE 79 - 81 (19-27, 16-15, 17-19, 27-21)
Budapest, Gabányi László Sportcsarnok

MAFC: Brown 24/6, Misek -, Lakits -, Hunter 21/6, Glenn 15.
Csere: Lakosa Zs. 12/3, Faragó -, Fodor K. 5/3, Timkó 2, Mócsán -. Vezetőedző: Stefan Timbus.

Jászberény: Ware 19/6, Kerpel-Fronius 20/9, Horváth Ák. 18/3, Cseh 13, Dramicsanyin 11/6.
Csere: Sonyák -, Szögi -, Nárai -, Mladenovics -.  Vezetőedző: Bencze Tamás.

Az alapszakaszban emlékezetes, hosszabbításos meccset játszott egymással a két csapat a Gabányi László Sportcsarnokban. Mindkét oldalon több hiányzóval, Mócsán Bálint nagy meccsén a túlórában 91-87-re nyert a MAFC. A hazaiak fiatal játékosának szép, Horváth Ákosnak s különösen Csabay Ádámnak fájó emlék az a meccs, a jászságiak két bedobója a hosszabbításban sérült meg - utóbbi azóta sem tudott visszatérni.

Horváth Ákos, valamint az akkor szintén sérült Ware, hazai részről pedig Hunter most harcra készen melegített.

Jó ómen lehetett a hazaiaknak, hogy Söjtöry játékvezető az őszi találkozón is közreműködött, s a szereplők között akkor is volt egy Benczur csak az idősebb - mint ellenőr, s nem a fiatalabb, mint játékvezető.

"Repülőrajtot" vett  a Jászberény, "bentmaradt" asz öltözőben a MAFC, Stefan Timbusnak, a hazai edzőnek ő másfél perc elteltével 0-10-nél időt kellett kérnie. Hunter ugyan megszerezte az első hazai kosarat, ám a két Horváth párharcát Ákos nyerte Péterrel szemben. Továbbra is rossz ritmusban, körülményesen próbált támadni a MAFC, a negyed közepén 19-2-re vezetett a Ware és Horváth Ákos vezette Jászberény. A MAFC ekkor "elkezdte a meccset", s a 2 triplát is beemelő Hunter vezérletével, labdákat s könnyű kosarakat szerezve egy 10-2-es rohammal 10 ponton belülre került. Bencze Tamás időkérése sem törte meg a hazaiak lendületét, Lakosa betörésből dobott kosara után 5 pontra zsugorodott a jászsági előny. Az "ellenetétes 5 percek" negyedének végén 8 ponttal vezetett a Jászberény.

A második negyedet is a vendégek kezdték jobban, 5-0-lal, a hazaiak egyénileg próbálkoztak - kevés sikerrel. Jött egy újabb időkérés hazai részről, majd Szögi "csimpaszkodott bele" Glenn kezébe. A hazai center kosarat dobott, a jászberényi kosaras pedig sportszerűtlen hibát kapott. A következő akció végén Hunter sérült meg, ám saját lábain hagyta el a játékteret. A negyed közepén Lakosa és Brown betörésekből szerzett kosaraival 5 pontra jött föl a MAFC. A félidő végén 7-tel "ment" a Jászberény.

A második félidő szellemes hazai akció végén Glenn kosarával kezdődött. A vendégek tompán, pontatlanul kosaraztak pontatlanul, Glenn vezérletével egy 6-0-s első 3 percet bemutatva - 2 büntetőt elhibázva - 1 pontra jött föl a hazai gárda. A jászsági kosárcsendnek Cseh vetett véget, majd miután a MAFC "belehalt a szépségbe " - alley-oop helyett eladott labda - Horváth Ákos szerzett szép, egész pályás szóló után kosarat.

A negyed közepén Hunter büntetőire Kerpel-Fronius felelt triplával. Hunter ugyan próbálta versenyben tartani a hazai gárdát, de a MAFC továbbra is futott a Horváth Ákos vezette jászsági alakulat s az eredmény után. Amikor igazán szorossá tehették, vagy egyenlíthettek volna, "túlpörögtek", hibáztak a hazaiak, így a negyed végén Drmamancsanyin triplájával 9 pontra nőtt hátrányuk.

Úgy kezdődött a 4. negyed, ahogy a 3. befejeződött: jászberényi triplával. A "végrehajtó" ezúttal Kerpel-Fronius volt. Glenn kihagyott büntetők után visszaszedte a lepattanót, Brown triplájával 10 ponton belülre került a MAFC. 7 pontos vendég vezetésnél kivezettettek egy vendég szurkolót. Lehet fontos ember volt a vendég táborban, "kiválása" után Brown vezérletével egy 7-0-s rohammal ledolgozta hátrányát a MAFC. Ware ugyan újra vezetéshez juttatta a vendégeket, ám az újabb Brown betörést követő Glenn duplával a 37. percben, a mérkőzés során először átvette a vezetést a MAFC. Ware triplája után ugyan fordult a kocka, de Lakosa is beemelt egy hármast. Kiélezett volt a végjáték, parádéztak az irányítók,Brown s Ware is beemelt egy-egy újabb hármast. Az utolsó percre 76-76-os állással mentek bele a csapatok. Brown 1 jó büntetőjével a MAFC szerzett vezetést, ám Horváth fél perccel a vége előtt duplával a vendégeket juttatta előnyhöz. 13,4 másodperccel a vége előtt Hunter betörése után visszaszerezte a vezetést a MAFC, majd Ware kihagyott közeli dobása után kipattant a labda Kerpel-Froniushoz, aki 5 másodperccel a vége előtt beemelte a győztes triplát a vendégeknek.

Stefan Timbus: - Minősíthetetlen hozzáállással kezdtük a mérkőzést. Később ugyan visszajöttünk a meccsbe, de a nagy hátrányból való felzárkózás sokat kivett a csapatból, a végén jöttek az újabb hibák. Úgy érzem, most nem is érdemeltünk volna győzelmet.

Bencze Tamás: - Gratulálok csapatomnak, úgy gondolom, a mérkőzés nagy részében irányítottuk a játékot és nem érdemtelenül nyertünk. Az viszont, hogy ilyen szoros lett a vége, a MAFC-ot dicséri, s megerősít abban, hogy egy jó csapatot győztünk le, amely biztos vagyok benne, hogy több meccset fog még nyerni.

Slide és Fotó: kosarsport.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus