Későn ébredt, kikapott a Sopron Kecskeméten

Negyedik középszakasz-meccsét is otthon vívta meg a Kecskemét, amely az első fordulós Alba elleni sikert követően két nagyon szoros csatában maradt alul a Pakssal és a Szolnokkal szemben - a tabellán előttük álló Sopron ellen Kecskeméten győzniük kellett, hogy versenyben maradjanak az első négy helyért. A Sopronnak azonban nem volt félnivalója, mivel egy súlyos szolnoki vereség után Székesfehérvárt bevették, majd otthon is legyőzték a Kaposvárt. 

Magyar férfi NBI/A. középszakasz, felsőház, 5. forduló

KTE-Duna Aszfalt - Sopron KC 81-75
(21-21, 23-19, 16-13, 21-22)

Kecskemét, Messzi István Sportcsarnok, vezette: Vígh P. dr. Frányó P. Németh Cs. (Major)

Kecskemét: Wittmann 16/6, Mészáros 4, Jovanovics 12/6, Djeraszimovics 17/6, Karahodzsics 13.
Csere: Pongó Ma. 9, Pongó Má. 5, Bencze -, Hegedűs 5/3, Stefanovics -.

Sopron: Thomas 25/6, Thompson 6, Boriszov 7, Tóth G. -, Barovics 22.
Csere: Ruják 13/9, Trepák -, Dénes 2, Takács -.

A mérkőzés statisztikája ezen a linken megtekinthető

Kemal Karahodzsics és Nikola Jovanovics révén gyorsan 4 pontos előnyt szerzett a KTE, majd Filip Barovics jóvoltából megszerezték az első kosarukat a vendégek. Nem sokat ismerkedtek a csapatok, 1 perc elteltével 4-2-re vezettek a hazaiak.  Szokásához híven Sztojan Ivkovics hamar elkezdte forgatni csapatát. Látványos jelenetek is tarkították az első perceket, Jonathon Thompson zsákolása után Karahodzsics is "húzott" egyet - a Kecskemét centere csapata első 8 pontjából hatot vállalt, az ő eredményességének köszönhetően a negyed közepéig a KTE  vezetett, de ellenfele tapadt rá. Karahodzsics leült, "párja" Barovics kosár plusz büntetős akciójával pedig átvette a vezetést az SKC, de nem tartott túl sokáig a soproni előny, Wittmann Krisztián triplájával visszaszerezte a vezetést a Kecskemét. Hegedűs Gergely is beemelt egy triplát, Mészáros Máté pedig zsákolt, újra a vendégek futhattak az eredmény s ellenfelük után, de Thomas Jermaine és Milos Boriszov tett róla, hogy ne szakadjanak le. Egy pillanatra Thompson kosarával ismét fordított a Sopron, de újra jött Karahodzsics. A  szakasz vége viszont a Soproné volt, Ruják András egyenlített. 

Thompson a Sopronnak szerzett vezetést a második negyed elején, Ruják triplája után pedig Ivkovics azonnal időt kért. Rendezte is csapata sorait, amely 2 perc alatt egy Wittmann duplával, valamint egy Jovanovics és egy Marko Djeraszomovics triplával, azaz egy 8-0-s futással a negyed közepére a maga javára fordította az állást. A félidő hajrájában egységes, pontos szervezett játékkal rukkolt ki a KTE, szinte minden pályán lévő játékosa hozzátett valamit a csapat összteljesítményéhez, míg a Sopront Ruják triplákkal tartotta versenyben. A félidő Pongó Máté kosarával és 4 pontos hazai vezetéssel zárult. 

Mészáros kihagyott büntetői után Barovics felezte meg a Sopron hátrányát. Mindkét csapat jól védekezett, 2 percig nem esett kosár, majd Barovcs kiegyenlített. Thompson vezetést szerezhetett volna a vendégeknek, ám kihagyta a büntetőit. A KTE Djeraszimovics révén közel 4 perc elteltével szerezte első szünet utáni pontjait, Pongó Martin pedig büntetői után, ahogy szünetben, ismét 4 ponttal vezettek a hazaiak. Az SKC-t Barovics tartotta versenyben, a hazaiak vezettek, de a Sopron ott lihegett nyomukban. A negyed hajrájában Wittmann triplája majd egy jó büntetője után 5-tel megugrott a Kecskemét. Tóth Gergely ellen személyit majd technikait ítéltek, Wittmann a büntetőket értékesítette, Jovanovics pedig a következő akcióból triplát dobott. A Kecskemét 50-49-es  vezetése után egy 10-0-s rohammal jelentős előnyre tett szert. A szakasz végén Thomas villanásaival 7-re jött fel a Sopron. 

A záró szakaszt 5-0-lal indították a hazaiak, újra 10 pont fölé hizlalva előnyüket. Ezt Pongó Martin villanásaival tartani is tudták, a Sopronból ekkor lényegében csak Thomas volt veszélyes a hazai gyűrűre, a negyed közepén két triplájával 5 pontra jött föl az SKC. Ahogy korábban is, kihagyott büntetők miatt saját magának köszönhette, hogy nem tette még szorosabbá a meccset a Sopron, kritikus helyzetben Thompson rontott mindkétszer a vonalról, Djeraszimovics viszont betalált, 3 helyett 7 pontos hazai vezetéssel mentek bele a csapatok a végjátékba, az utolsó 3 percbe. Thomas kosara után Djeraszimovics keze nem remegett meg a büntetőknél, és ezzel bebiztosította győzelmét a Kecskemét.

 

Fotó, slide: kesport.hu, iszolnok.hu

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus