Két hosszabbítás után kapott ki a Körmend

Szombat este Ausztriában a Güssing Knights vendége volt az Egis Körmend csapata, és egy nagyon kiélezett, két hosszabbítással tarkított összecsapást vívott Aaron Mitchell együttese. Az osztrák bajnok végül öt ponttal bizonyult jobbnak 50 percnyi játék után, de a körmendieknél ezúttal már mindenki pályára lépett, és a tréner szerint jó úton járnak.

2014.09.06., Németújvár, Felkészülési mérkőzés
UBC magnofit Güssing Knights (osztrák) - Egis Körmend 98-93  két h.u.
(17-17, 19-20, 17-14, 16-18, 12-12, 17-12)

A Güssing Knights legjobb dobói: Heard 15, Taylor 14, T.Klepeisz 14.

Egis Körmend: Govens 21/9, Ferencz 17/6, Latinovic 12/6, Tóth 13/6, Bell-Holter 2.
Csere: Sonyák 6/3, Török 15/6, Popadic 6, Kolaric 1, Doktor -.

A vaol.hu beszámolója az összecsapásról:

"Az osztrák bajnoki címvédő és szintén EuroChallenge résztvevő hivatalos szezonnyitóját jelentette a találkozó, amelyen a vendégeknél játékra jelentkezett a három válogatott, Ferencz Csaba, Tóth Norbert és a fiatal Doktor Péter. Darrin Govens szintén vállalta a játékot, annak ellenére, hogy az egy héttel ezelőtti sérülése még nem múlt el nyomtalanul.

Egálra hozott első negyed után állt be Doktor, aki azonnal kétszer is labdát lopott és gólpasszt adott. Ferencz tripláival és Török büntetőjével el is lépett a Körmend. A hazaiak csak a Govens ellen túlzott szigorral megítélt sportszerűtlen hibát kihasználva tudtak egy pontra zárkózni.

Három triplával indította a második félidőt a vendégcsapat, sokáig vezetett is, ám Govens nélkül szemmel láthatóan nehezebben alakultak a támadások. A 3. negyed végén át is vette a vezetést a hazai csapat. Aztán Tóth Norbert egy perc alatt három kosárral egy pontig zárkóztatta övéit. Török kettesével újra vendégelőny állt a táblán. Két másodperccel a vége előtt egyenlített a Güssing, jöhetett a ráadás. Ennek vége felé már négy ponttal is vezetett a némi hátszéllel játszó hazai csapat, de a Körmend nem adta fel. Török hármasa, majd Govens büntetői hozták az újabb ráadást. Erre két játékosát már elvesztette a vendégcsapat, majd Török is kiszállt, akinek jó két faultja volt, mégis ötöt kapott. Ebben az öt percben szűken már behúzta a meccset a Güssing.

Aaron Mitchell: - Tettünk előre egy újabb lépést. A héten nagyon sok erőnléti munkát végeztünk, látszott, hogy a második félidőben elfogytak a lábak. De lesz ez még jobb is, láthattunk erre utaló jeleket. Úgy érzem, jó úton járunk."

Forrás, Foto, Slide - vaol.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus