Kiélezett végjátékot nyert a Kaposvár Szegeden

Juhos Levente visszatért, de a Szedeák így sem tudott mit kezdeni a negyedik negyedben Ivosevvel. 

Magyar férfi NBI/A, alapszakasz
Naturtex-SZTE-Szedeák - Kaposvári KK 72-73 (26-26, 13-12, 18-14, 16-22)

Szedeák: Boltics 10/3, Fortune 21/6, Kovács Á. 4, Csirics 12/3, Sulovics 9. 
cserék: Wirth 7, Juhos 9/3, Révész -, Vágvölgyi -. 

Kaposvár: Gibbs 7/3, Baki 13/9, Ivosev 18/3, Hendlein 12/3, Spica 20. 
cserék: Blaskovits 3/3, Tóth P. -, Papp P. -

A mérkőzés statisztikája ezen a linken megtekinthető!

A vendégek kezdték jobban a találkozót, a három magasember jól dolgozott együtt a szegedi első sor ellen, de 6-10 után jött egy 7-0-s hazai roham és fordítani tudtak Csiricsék. Az első negyed összességében egy komoly dobópárbajt hozott, mindkét együttes a támadójátékára épített, meglógni viszont egyiküknek sem sikerült - látványos játékrész után 26-26 állt az eredményjelzőn. Alapvetően azért inkább a Szedeák járt előrébb, de Hendleinék mindenre válaszolni tudtak és így folytatódott ez a második negyedben is annyi különbséggel, hogy a remek dobóforma jelentősen visszaesett, lassabb lett a játék, több volt a hiba. Dűlőre viszont itt sem jutottak egymással a felek, a hazaiak számára ugyanakkor örömteli hír volt, hogy négy hónap szünet után pályára léphetett Juhos Levente, sőt, rögtön hozzá is tudott tenni a játékhoz, kosarakat és lepattanókat szerzett, éreztette a jelenlétét. Nagyszünetre végül egypontos szegedi előnnyel vonulhattak a csapatok, több kiváló egyéni teljesítményt láthattunk, megemlítendő viszont, hogy a hazaiaknál Kovács Ádám, a vendégeknél pedig Sterling Gibbs és Tomiszlav Ivosev is három-három faultnál járt. 

A somogyi faultgondok ugyanis kicsúcsosodtak a fordulást követően, Ivosev alig 15 másodperc alatt beütötte a negyediket, majd hamarosan Gibbs, sőt, Papp Péter is hasonló sorsra jutott - a Szegednél ezzel nem volt gond, igaz, támadásban ők sem igazán találták a játékukat. Csirics elég keveset tudott hozzátenni és bár a Boltics-Fortune-Sulovics trió hozta magát, a KKK két triplával tartani tudta a lépést. Közben Sulovics is beütötte a negyedik személyijét, de a harmadik negyed végén ennek ellenére öt ponttal vezetett a Szedeák, sőt, a záró etap elején úgy tűnt, hogy akár el is döntheti a meccset Andjelko Mandics csapata: hét perccel a vége előtt kilenc egység volt közte, Fekete Ádám időt kért. Ez és Ivosev visszatérése azonban újabb fordulatot hozott: a Kaposvár honosított vezére elöl-hátul óriási lökést adott csapatának, pillanatok alatt öt ponttal, három lepattanóval és három gólpasszal jelenetkezett, rá építve pedig egy 14-0-s rohamot produkált és átvette a vezetést a vendégcsapat.

Eközben ráadásul tovább nehezített a Szeged dolgát az, hogy Boltics kipontozódott, így mentek bele a felek a kiélezett végjátékba, amelyben 48 másodperccel az órán Sulovics elrontott egy kulcsfontosságú büntetőt 69-71-nél, így nem tudott egyenlíteni a hazai csapat. A szerb center ráadásul a következő védekezésnél kipontozódott Ivoseven, a vendégek bedobója értékesítette mindkét büntetőjét és bár Fortune zsákolt egyet, a Kaposvár lepörgette az időt, a Szedeáknak egyetlen másodperce maradt válaszolni, de ezt nem tudta megoldani. A KKK így nagyot küzdre aratott rendkívül fontos idegenbeli győzelmet és megerősítette helyét a legjobb tízben, míg a Szeged nem tudta bebiztosítani a középházas tagságot. 

fotó: kosarsport.hu

 

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus