Kinney vezérletével esélyt sem adott a MAFC-nak a KTE

Az amerikai hátvéd már félidőben húsznál járt, remek estéjét meglovagolva a Kecskemét tükörsima győzelmet aratott az újonc ellen

Magyar férfi bajnokság, NBI/A-csoport, alapszakasz, 6. forduló

KTE-Duna Aszfalt – MAFC 81-66 (20-9, 29-17, 17-17, 15-23)
Kecskemét, Messzi István Sportcsarnok, v.: Játékvezetők: Pálla Z., Jakab L., Kulcsár T., (Valovics dr.)

Kecskemét: Kinney 29/6, Kovács P. 6/6, Djeraszimovics 6, Ivosev 5, Barovics 10
cserék: Rakics 9/3, Karahodzsics 7, Pongó Ma. 6, Hegedűs 3/3, Jakab

MAFC: Misek 16/3, Lakosa 12/3, Hunter 3, Timkó 7, Toutziarakis 10/3
cserék: Szabó T. 2, Lakits 5, Fodor K. 3/3, Fekete 3, Koncz 6

Kipontozódott: Hunter, Fodor K.

Teljes statisztikát itt találtok!

Kinney pontjaival kezdődött a találkozó, melyre Lakosa válaszolt két büntetővel (4-2). A MAFC pontatlan volt támadásban, ezt pedig kihasználták a hazaiak. Kinney extázisban játszott, ő szerezte csapata első tizenegy pontját, emellett jó pár gólpasszt is kiosztott. A budapestieknél Lakosa Zsolt volt dicsérhető, határozott játékával felhívta magára a figyelmet. Rakics is belejött a játékba, öt pontot dobott egy perc alatt az irányító. A negyed Misek középtávolijával ért véget, 22-13-ra vezetett a KTE.

A második etapot Karahodzics horga nyitotta, Kinney és Ivosev is betalált, így 8-0-val kezdtek a hazaiak. Kinney mindenképpen kiemelkedőt nyújtott, de mellette szépen oszlottak a pontok az alföldi társaságnál. Barovicsnak és Karahodzicsnak is 3-3 személyije volt, de okos védekezéssel ki tudták küszöbölni ezt a kis hibát. Most is Miseké volt az utolsó kosár, ezúttal távolról, 49-26-tal mehettek be a csapatok az öltözőbe.

A fordulást követően Toutziarakis talált be, majd Kovács is pontokat szerzett, három percig azonban nem született kosár. Lakits büntetői törték meg a gólcsendet, a MAFC görög centere pedig tovább gyarapította pontjait. Talán ebben a periódusban voltak a legjobbak a vendégek, a harmadik játékrész teljesen kiegyenlített volt. A negyed hátralévő részére megrázta magát Sztojan Ivkovics legénysége, Hegedűs távolról talált be, Barovicsnak a gyűrű alatt voltak szép megmozdulásai. 66-43-as eredménnyel várhatták a felek az utolsó tíz percet.

Toutziarakis kosarára Karahodzics válaszolt, Rakics duplájával pedig már majdnem harminc is volt közte. Újabb feltámadást mutatott a MAFC, Misek és Lakosa szerzett pontokat. Hunter kipontozódott, de ez sem vette el a kedvét az újoncnak. A meccs végére sikerült szépen felzárkózniuk, a KTE pedig tőle nem megszokott módon hibákat vétett. A végeredményen mindez nem változtatott, megérdemelten nyertek a lilák. 

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus