Kisöpörte a Kecskemétet a Kaposvár, jöhet a Szolnok!

Meglepően nagy különbséggel nyerte a harmadik meccset Fekete Ádám együttese a Sztojan Ivkovics edzette Kecskeméttel szemben, így már be is jutott az elődöntőbe a Kaposvár, mely úgy vághat majd neki a Szolnok elleni csatának, hogy itthon az egyetlen legyőzője volt eddig a teljes mezőnyben ebben a szezonban.

Magyar férfi bajnokság, NB I, A-csoport, Rájátszás, negyeddöntő, 3. mérkőzés

Kaposvári KK(4.) - KTE-Duna Aszfalt(5.) 91 - 80 (22-18, 18-21, 25-17, 26-24)
Kaposvár, V:. Cziffra Cs. , Hegedűs T., Makovsky Sz., (Bukta)

Kaposvár: Hinnant 22/9, Fodor M. 14/, Puljko 20/9, Hendlein 20, Davis 10/3.
Csere: Kovács S. -, Drahos 5, Jancsikin -, Horváth M. -. Vezetőedző: Fekete Ádám.

Kecskemét: Wittmann 12/6, Djeraszimovics 24/3, Mészáros M. 7/3, Hegedűs G. 8/6, Karahodzsics 17.
Csere: Sztefanovics 3, Pongó Ma. 6, Pongó Má. 3. Vezetőedző: Sztojan Ivkovics.

Kipontozódott: Puljko, illetve Hegedűs, Pongó Ma.

Azok után, hogy hazai pályán is vereséget szenvedett a hajrában Ivkovics csapata és a kiesés szélére került, azzal a tudattal érkeztek Kaposvárra, hogy az életükért játszanak - még akkor is, ha idegenben januárban nyertek utoljára meccset.

Az első percekben teljesen a hazaiak akarata érvényesült, a KTE nem tudta átdobni a zónát, a festékbe pedig nem jutottak el. Fodor hármasa után 9-2-re léptek el a kaposváriak, Ivkovics időt kért. Ez hatásos volt, Karahodzsics révén sikerült faultokat kiharcolniuk, de a középtávoli és távoli dobásaikat továbbra is gyenge százalékkal értékesítették. Puljko is hozzászólt a negyed közepén, gyorsan berámolt öt pontot, 16-7 állt ekkor az eredményjelzőn. Itt tudtak váltani a lilamezesek, bár Hinnant remekül megfogta Djeraszimovicsot, a hazai támadásokból is elfogyott az erő, egy 11-0-ás futással felzárkózott a Kecskemét. Az utolsó másfél percben aztán Drahos irányításával megrázták magukat a somogyiak és 22-18-ra megnyerték a negyedet.

A második játékrészben két aggasztó jelenetet is láthatott a hazai publikum, Pulko és Fodor is húzta a lábát, előbb nem is vállalkozott dobásra. Wittmann Krisztián is hozzászólt a találkozóhoz, de Fodor hármasa után 26-18-ról kellett visszahoznia csapatát. Ez sikerült, Hinnannték nem vigyáztak a labdára, ezt pedig megbosszulta a KTE, a negyed derekán Djeraszimovics hat pontjával utolérték ellenfelüket, majd a festékben könnyű kosarakat szerző Karahodzsics kettesével a vezetést is átvették az utolsó percben(39-38). A félidő zárásaként Hendlein Roland visszatette Jancsikin rossz dobását, így végül egy ponttal ők jártak előrébb a szünetben, a játék kiegyenlítették vált.

A fordulás után Puljkót azonnal duplázni kezdték a vendégek, így sikerült kivenni a játékból (kevesebbet keresték őt a társak), a KTE pedig Djeraszimovics újabb kosarával 46-42-es vezetéshez jutott. Itt aztán megfordult a pálya, magára talált támadásban a KKK, járt a labda és jöttek is az extrák – előbb kiegyenlítettek, majd Hinnant óriási saroktriplájával máris ők vezettek öt ponttal. Az amerikai irányító vezetésével 11-0-t futottak a hazaiak, remekül védték a passzsávokat, elöl pedig kreatívan támadtak. Hinnan bevágott még egy hármast, majd Puljko is két védővel az arcában – ezt tetézte Hendlein egy blokkal és egy közelivel, így máris meglépett a Kaposvár, 65-52 állt az eredményjelzőn. Az utolsó percben két könnyű labdát is elszórtak a hazaiak, a KTE pedig nem hagyta ezeket kihasználatlanul (Sztojan Ivkovics a „mi van, mi van?” kérdésekkel hergelte a szurkolókat), így kilencpontos különbséggel kezdődött a záró etap.

A negyedik negyed elején Hendlein vette kézbe a dolgokat, zsinórban beszórt hat pontot, ezt az eddig csendes Wittmann Krisztián próbálta ellensúlyozni. Puljko négy faulttal állt vissza és azonnal faultot harcolt ki, Mészáros és Pongóék szorításában nagyon nehéz estéje volt a dobógépnek, de így sem igazán lehetett megállítani. Karahodzsics mellett most is Djeraszimovics állt a vendégek élére, Hinnant védekezésétől szabadulva sorra harcolta ki a faultokat. Vezetésével próbálta faragni a hátrányát a KTE, de Davis is betalált kintről, majd Puljko is megszerezte huszadik pontját. Djeraszimovics nem adta fel, a hazaiak védekezése most inkább Wittmannra összpontosított, de a vendégek bedobója megbüntette ezt, zsinórban nyolc egységet termelt be, majd Wittmann is dobott futtából egy hármast – mindez már későinek bizonyult. Az utolsó percben már felállva tapsolt a publikum és a „rettegj Olaj!” rigmust skandálta. Ha ez utóbbi kicsit erősnek is tűnik, tagadhatatlan, hogy kisöpörték az alapszakasz második helyezettjét, a sorozat legpontgazdagabb meccsét tudták a legjobban megnyerni.

Az egyik fél harmadik győzelméig tartó párharc végeredménye: 3-0 a Kaposvár javára.

Fotó: delfinek.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus