Kiütéses győzelemmel indult a Körmend éve

Az első negyedben komoly előnyt szerzett a Körmend, melyet végig tartott, növelt és magabiztosan győzte le az NYKK-t.

Férfi NBI/A-csoport, Alapszakasz, 15. forduló - 2015. január 7.

Egis Körmend (3-10) - Marso Nyíregyháza KK (4-10) 100-71 (28-13, 23-23, 20-15, 29-20)
Körmend, Szentély Aréna 1400 néző  Vezette:  Kapitány G., Söjtöry T., Surányi G. (Parádi)

Körmend: Walker 3, Burgess 6, Ferencz 18/12, Török 13/3, Richards 40/3.

Csere: Latinovics 14/6, Popadics 2, Tóth 2, Sonyák -, Doktor 2, Molnár -, Németh -.   Vezetőedző: Déri Csaba.

Nyíregyháza: Szavics 5/3, Taylor 28/6, Garner -, Kolarics 9, Hudjurovics 20. 

Csere: Nagy -, Molnár 6/3, Helmeczi -, Lajsz -, Garamvölgyi -, Czura 1.   Vezetőedző: Sitku Ernő.

Kipontozódott: Tóth N. a 33. percben.

A mérkőzés részletes statisztikája erre a linkre kattintva elérhető.

A szombathelyi Illés Labdarúgó Akadémia hetven növendéke is eljött az esztendő első körmendi mérkőzésére, amelyen Déri Csaba újdonsült vezetőedzőként debütált. És jól is indult a meccs a számára, hiszen Kolarics büntetőjére Ferencz két triplával válaszolt. A 3. percben 8-1-nél kérte ki első idejét Sitku Ernő, de hamarosan tíz fölé nőtt a különbség. Ferencz 12 ponttal, Richards tízzel és 8 lepattanóval zárta az első negyedet. Aztán beindult Hujdurovics és Taylor, Déri Csaba négy perc után már a második idejét kérte ki. Hétig zárkózott a vendégcsapat, de Török is beszállt a pontgyártásba és a nagyszünetre visszaállt a 15 pontos különbség. A második félidő elején is jobban kezdett a vendégcsapat, de csak tízig tudott zárkózni. Aztán Richards újra begyújtotta a rakétáit, 32 pontnál tartott a 3. játékrész végén, amikor húsz volt közte. Molnár mutatta meg a vendégeknél, hogy volt miért pályára küldeni, de mindig volt hazai válasz, tartotta előnyét a Körmend. Egy-egy sportszerűtlen hibát is ítéltek a játékvezetők, akik nem nyerték el a nézők szimpátiáját. Richards a 36. percben megszerezte 40. pontját, Doktor Péter állt be a helyére. Ferencz negyedik hármasával már 24 volt közte. A legvégén Németh Ákos és Molnár Levente is lehetőséget kapott, és a századik pontig így is eljutott a Körmend, Török büntetőből szerezte azt. kiemelkedik még Latinovics játéka, aki nem csak egy látványos zsákolása, de több blokkja és labdaszerezése okán is biztatóan játszott.

Déri Csaba, az Egis Körmend vezetőedzője: – Jó ritmusban játszottunk, és jól is dobtunk ma. Örülök, hogy jól sikerült a mai bemutatkozás. Bár jól dolgoztak a fiúk az előzőz napokban, de tartottam a meccstől, mert jó ellenfelet fogadtunk, és 17 napja nem volt mérkőzésünk, ilyenkor nehéz elkapni a ritmust. Szeretnénk szerényen, de eredményesen, így folytatni tovább.

Sitku Ernő, a Marso-Nyíregyháza KK vezetőedzője: – Gratulálok a Körmendnek, nagyon jól játszottak ma, és gratulálok Déri Csabának is a jó bemutatkozáshoz. Sok sikert kívánok neki, persze nem bántam volna, ha ezt nem ma kezdi el. A csapatom nem pörgött olyan hőfokon, mint Zalaegerszegen tették. Úgy érzem, az előző siker megnyugtatta őket, és azt gondolták, minden onnan folytatódik, ahol ott abbahagyták. De tudatosítani kell, hogy küzdelem, harc nélkül nem lehet mérkőzést nyerni. Ráadásul azon a poszton kaptunk ki nagy különbséggel, ahol mi szoktunk nyerni.

Slide és Fotó - Jene Sándor - kezdő5.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus