Kiütéses győzelemmel nyitott a Körmend

A Gumiflex Göcsej Kupa első napján győzelemmel kezdett az Egis Körmend csapata, miután nagy különbséggel győzték le a NBI/B-csoportban szereplő bajai gárdát. A vasiak érvényesítették a papírformát, végig vezetve húzták be a találkozót, ezzel megszületett első sikerük a felkészülési időszakban.

45. Gumiflex Göcsej Kupa - 1. nap

Egis Körmend – Bajai Bácska FKE 103–60 (28–14, 23–18, 30–5, 22–23)

KÖRMEND: Govens 6, Lemon Jr. 18/6, Ferencz 9/6, Tóth 7, Bell-Holter 21.
Csere: Török 4, Popadic 11/6, Kolaric 10, Latinovic 4, Sonyák 2, Sömenek 9/9, Baczó 2. Vezetőedző: Aaron Mitchell

BAJA: Koller 13/9, Nagy 10/6, Milosevic 2, Ágfalvy 5/3, Mándity 9.
Csere: Fenyves 2, Szabó 4/3, Braun 8, Hosztafi 7/3. Vezetőedző: Hosszú István.

Ferencz két triplájával gyorsan előnyhöz jutott a Körmend, amíg a bajaiak erejéből telt, addig próbálták kompenzálni a tudásbeli különbséget. Az első negyed feléig ez sikerült is, ám a nyitó tíz perc végén már tíz egységgel mentek a vasiak. A folytatásban némileg lazult az élvonalbeli csapat védekezés, közel húsz pontig jutott a Baja, de a Körmend tovább növelte előnyét.

A harmadik negyed öt perces bajai kosárcsenddel indult, melyet alaposan kihasznált a Körmend. A már dupla duplánál járó Bell-Holtertől sorban érkeztek a 2+1-es akciók, társai is termelték a pontokat. Ezt a játékrészt 25 pontos különbséggel nyerték Ferencz Csabáék, így a különbség nemhogy a harminc, hanem a negyven pontot is átlépte. A piros-feketék már jóval a lefújás előtt kétszer annyi dobott pontnál jártak, mint ellenfelük, s a még zárkózó ellenfél erőfeszítései ellenére végül száz egység fölé jutottak.

A holnapi feladatuk nehezebb lesz, ugyanis a Jászberény - Grosuplje mérkőzés győztesével találkoznak majd 18 óra 15 perctől. A bajaiak számára 13 órakor folytatódnak a küzdelmek, az imént említett párharc vesztesével meccselnek.

Slide - Jene Sándor

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus