Kiütéses pécsi győzelem

A negyedik mérkőzésükön már beérett a pécsiek munkája, végig vezetve, magabiztosan győzték le az Alba Fehérvár együttesét.

Férfi NBI/A-csoport, Alapszakasz - 4. forduló, 2014. október 25.

Pécsi VSK-PANNONPOWER (1-3) - Alba Fehérvár (2-2) 98-79 (24-19, 26-22, 23-21, 25-17)
Pécs, Lauber Dezső Sportcsarnok 1100 néző Vezette: Földházi T., Benczur T., Balog Gy., (Pázsitka)

Pécs: Nelson 15, Pahlmblad 13/9, Bíró 10/6, Budimir 22/3, Horti 17.
Csere: Harazin 2, Halász 13/12, Somogyfoki 2, Czukor 2, Sértő -.  Vezetőedző: Csirke Ferenc.

Alba Fehérvár: Tóth P. 10/6, Wood 15/3, Kromah 15/3, Djapa 13/9, Csorvási 8. 
Csere: Blaskovits -, Supola 8/6, Juhos -.   Vezetőedző: Marcel Tenter.

Kipontozódott: Harazin a 36., Tóth P. a 40. percben.

A mérkőzés részletes statisztikája erre a linkre kattintva elérhető.

Budimir és Phalmblad révén nagyon jól, 7-0-s futással nyitotta a találkozót a hazai alakulat, Tóth duplája azonban csak az első vendég pontokat eredményezte, a Pécs rohant tovább. (11-2) Ezt követően azonban Wood vette hátára csapatát és fordított az Alba. De ennek ellenére nem zuhant össze a Pécs, a cserejátékosok pontjainak köszönhetően minimális fórral zárták az első negyedet.

A második tíz perc elején is állva hagyta ellenfelét a Csirke-legénység, 8-2-s rohanásuk időkérésre késztette a Tenter mester. (32-21) A rövid szünet nem használt az Albának, Hortiék továbbra is irányították a játék menetét, s már több mint tíz pontos haza vezetést mutatott az eredményjelző. (36-25) Hortit nem tudták tartani, hibátlanul játszott a magasember, s a fehérváriak csak azt követően tudtak feljebb zárkózni, hogy lecserélték. (43-33) Újfent el tudott szakadni a Pécs, de Djapa hárompontosa és duplája még meccsben tartotta a vendég csapatot.

Semmit sem változott a mérkőzés képe a fordulás után. A pécsiek jól játszottak, egységesen osztották el a játékosok egymás között a pontokat, a Wood-Djapa duó pedig csak nehezen tudta tartani a tíz pont körüli különbséget. (61-49) A negyed végéhez közeledve Kromah két duplája faragta a fehérvári hátrányt, de jött ismét Horti, aki a széttépte a felzárkózásról szőtt álmokat.

Pahlmblad és Bíró hárompontosaival nyitotta a záró játékrészt a Pécs, Supolától érkezett kisvártatva a válasz, de nagy távolinak tűnt az egyenlítés lehetősége a vendégek számára. (81-68) A hazaiakat semmivel sem lehetett kizökkenteni saját ritmusukból. Ha egy-egy támadásuk ki is maradt, mindig tudtak úgy válaszolni, hogy a megnyugtató előnyükből ne veszítsenek. Budimir hárompontosa 15 pontra repítette a baranyai alakulatot, így alig több mint három perccel a lefújás előtt biztossá vált, hogy a PVSK megszerze első győzelmét a szezonban.

Slide és Fotó - kosarsport.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus