Kiütéssel győzött a Jászberény az NYKK felett

Nagy különbségű sikert aratott a Dramicsanin és Ware által húzott JKSE a Nyíregyháza csapata felett.

Férfi NBI/A-csoport, Alapszakasz, 26. forduló - 2015. március 7., szombat

FAIRIUM Jászberényi KSE (8-16) - Marso Nyíregyháza KK (8-16) 90-69 (25-20, 16-15, 21-14, 28-20)
Jászberény, 1300 néző  Vezette: Cziffra Cs., Makovsky Sz., Rácz Zs. (Benczur)

JKSE: Ware 25/12, Horváth 11/9, Kerpel-Fronius 14/6, Cseh 13, Dramicsanin 23/6.
Csere: Mladenovics -, Sonyák 2, Szögi 2, Nárai -, Szappanos -, Répási -.   Vezetőedző: Bencze Tamás.

NYKK: Szavics 5/3, Vasojevic 11/3, Taylor 17, Nagy 5, Kolarics 4.
Csere: Radenkovics 21, Helmeczi 2, Molnár 4, Kósa -, Czura -.   Vezetőedző: Sitku Ernő.

A mérkőzés részletes statisztikája erre a linkre kattinva elérhető.

Gyorsan megadta a mérkőzés alaphangját a hazai alakulat. Ware gyorsan elsüllyesztett két hárompontost, melyet Dramicsanin toldott meg egy újabbal, s bár érkezett válasz vendég részről, de hét pontos hazai fórt mutatott az eredményjelző. A negyed végéhez közeledve azonban már látótávolságban maradt, némileg közelített a Nyíregyháza, mivel a csereként beálló Radenkovics rövid idő alatt tíz ponttal terhelte meg a hazai gyűrűt. 

Következett a második negyed és érkeztek a cserék mindkét oldalon, ezzel együtt pedig alábbhagyott a nyitó játékrészben tapasztalt pontzuhatag. Az együttesek a kihagyott dobások és eladott, illetve szerzett labdák számát hatékonyabban növelték, mint a pontokét. A negyed feléhez érve vett újabb lendületet a hazai együttes, Ware, Horváth és Dramicsanin is betalált, a túloldalról pedig csak egy Radenkovics dupla érkezett. Nyolc pontos hazai vezetésénél Sitku Ernő időt kért. A rövid pauza után tízre hizlalta előnyét a JKSE, de az addig pontszerzés terén viszonylag csendes vendég együttes megrázta magát és hat pontig jött fel. Ez a differencia meg is maradt a félidőig a mérkőző felek között.

A fordulás után a hazaiak három triplával, a nyíregyháziak három duplával nyitottak, így egészen a már korábbi két számjegyű, tíz pontos különbségig nyílt az olló a felek között. Amely állandósult is, ugyanis miután növelte fórját a JKSE, a vendégek vissza tudtak a jönni a tíz egységnyi differencia környékére. Ekkor, a negyed végéhez közeledve időt kért Bencze Tamás, mely jótékonyan hatott együttesére, ugyanis Cseh négy pontjával 13 egységgel húzott el a Jászberény a záró etap előtt.

6-2-vel nyitotta a hazai csapat a negyedik negyedet, mely rögtön időkérést eredményezett Sitku Ernőtől, mivel már 17 pontos hazai előnyt mutatott az eredményjelző. Nagyon hamar begyűjtötte négy csapathibáját az NYKK, s még jócskán volt hátra mérkőzésből, de már ki lehetett jelenteni, hogy a Jászberény nyerte az alsóházi rangadót. A végjátékra már csak a különbség mértéke maradt, mint nyitott kérdés.
 

Slide és Fotó: kosarsport.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus