Kiütötte a Jászberényt a Nyíregyháza

Már az első negyed közepére tíz pont felett volt a különbség és a továbbiakban is csak egyetlen pillanatra sikerült ez alá férkőznie Srdjan Antics legénységének. A Walker-Doyne-Polyák trió remeklésére csak néha tudott válaszolni Sundov, így hatalmas verésbe szaladt bele a Jászberény.

Magyar férfi bajnokság, NB1, A-csoport, Középszakasz, 3. forduló

Marso–Nyíregyházi KK – Fortress Jászberény  104-82
(35-16, 20-27, 25-11, 24-28)

Nyíregyháza, Bujtosi Sportcsarnok

Játékvezetők: Kapitány G., Pozsonyi L., Vida B., (Szaniszló)

Nyíregyháza: Walker 26/3, Polyák 20/9, Doyne 22, Mohácsi 6/3, Poscic 11/3.
Cserék: Hall 12/3, Cseh 5/3, Jakab -,  Molnár 2, Czura -.
Edző: Sitku Ernő

Jászberény: Savics 7/3, Mladenovics 9/6, Ahmetbasic 2, Horti 16, Sundov 15.
Cserék: Markovics 6, Soós 10/6, Szögi 4, Dukics 13/3, Varga -.
Edző: Szrdjan Antics

Zsinórban négy veresége után ellentmondást nem tűrően kezdte az összecsapást a Nyíregyháza, Doyne rögtön egy 2+1-es játékkal nyitott, de a két meccs után visszatérő Poscsics is betalált kintről. 10-0 után tudott először hozzászólni a Jászberény, Sundov értékesített egy büntetőt, de Mohácsi azonnal egy hármassal válaszolt. Srdjan Antics csak egy perccel később, 15-1-es állásnál kért időt; négy perc alatt hat labdát is elszórtak játékosai. Azonban a rövid szünet alatt nem sikerült helyrerázódnia a vendégcsapatnak, továbbra sem tudták megbecsülni a játékszert és ezekből (illetve a támadólepattanókból) szerzett kosarakkal átgázolt rajtuk a Nyíregy a tarthatatlannak bizonyuló Doyne-Poscsics duó vezérletével – a pontzuhatagnak 35-16-nál vetett véget a negyedet lezáró dudaszó.  

A második játékrész Derek Hall triplájával indult, de ezután Sundov révén közelebb tudott férkőzni a JKSE. A center nagyon hatékonyan kosárlabdázott, de a hazaiaknál Walker és Polyák is hozzá tudott tenni; az NYKK 18 mezőnykosarából 12-őt gólpassz előzött meg eddig a pontig. A felzárkózás nem bizonyult hosszú életűnek, egy Mladenovics-tripla után csökkent 13-ra a különbség, de itt megrekedt a dolog, Polyák pontjaival tartotta előnyét a hazai alakulat. Aztán az utolsó percben Soós előbb egy triplával, majd egy duplával is jelentkezett, így (a negyedik perc óta először) tíz ponton belülre ért a Jászberény, de a nagyszünetre végül Mohácsi 2+1-es akciójának köszönhetően 55-43-as nyírségi előnnyel mehettek a csapatok.

A harmadik negyed elején egy gyors kosárváltás után 8-0-s rohanást produkált a Nyíregyháza, a negyed közepére újra húszpontosra hízott a különbség. A huszonkettedik jászberényi eladott labda után időt kért Antics, de hiába, ebben a negyedben nem sokat tudott hozzátenni a meccshez a Berény, miközben a túloldalon Walkert nem lehetett megfogni – egymaga 13 pontot szerzett ebben a negyedben, míg a teljes vendég együttes 11-et. Végül sima, 80-54-es különbségről kezdődhetett az utolsó negyed.

A záró etap már csak formalitás volt, Doyne és Polyák kosaraival hamar harmincpontosra hízott a hazaiak előnye, a kérdés csak a különbség volt. A vendégektől Dukics és Horti kozmetikázott a saját statisztikáin, a Nyíregynél viszont Walker igen impresszív teljesítménnyel zárta a találkozót: 26 pontja mellé hat lepattanót, nyolc gólpasszt, hat labdaszerzést és nyolc kiharcolt faultot is jegyzett. A vége közte 22, tükörsima NYKK-győzelem.

 

fotó: szon.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus