Könnyed győzelmet aratott a Pécs a Szeged ellen

Balaban egy negyedig húzta a Szedeákot, utána azonban Budimirék átrohantak a vendégeken és végül tükörsimán hozták a találkozót

Magyar férfi bajnokság, NBI/A-csoport, alapszakasz, 13. forduló

PVSK-Pannonpower – Naturtex-SZTE-Szedeák 97-81 (25-27, 24-12, 31-21, 17-21)
Pécs, Lauber Dezső Sportcsarnok, v.: Cziffra Cs., Frányó P., Szabó G. (Fekete)

Pécs: Nelson 25, Pahlmblad 21/9, Bíró 5/3, Budimir 27/12, Horti 14
cserék: Halász 4, Harazin 4, Délity 5/3, Somogyfoki -, Czukor 2, Sértő - vezetőedző: Csirke Ferenc

Szeged: Jereminov 6, Vágvölgyi 10/6, Molnár A. 14/6, Csirics 9/3, Balaban 28
cserék: Kiss Zs 11/9., Kuntics 3, Mike -, Demeter - vezetőedző: Nikola Lazics

Kipontozódott: Vágvölgyi (37.)

Teljes statisztikát itt találtok!

Megállíthatatlan formában indított a vendégek centere, Darko Balaban, aki az első négy percben berámolt nyolc pontot és hibátlanul dolgozott a palánk alatt – ugyanakkor ellépni csak Molnár egymás után érkező két triplájával sikerült a Szegednek, a negyed közepén így vezettek 14-9-re. A folytatásban aztán Budimir és Nelson is hozzászólt, előbb 2+1-es játékával 23-24 állt az eredményjelzőn az utolsó percbe fordulva. Mindkét csapat nagyon hatékonyan dobott, 60% felett zárták a negyedet, Balaban kosár plusz büntetős akciója és Halász két pontja után végül 27-25-re hozta ezt a tíz percet a Szedeák.

A második negyedet nagyon aktívan kezdte Nelson és az ő pontjaival hamar át is vette a vezetést a Pécs, a Szeged csak a faultokat és főleg az eladott labdákat gyártotta, a játékrész harmadik percében utóbbiból már nyolcnál jártak – időt is kért Nikola Lazics. Majdnem négy percet kellett várni az első Szedeák-pontra ebben a negyedben, Balaban büntetőből volt eredményes, de őt is jobban megfogták már Hortiék, Nelson pontjaival növelte előnyét a PVSK. Mire megtalálták magukat a vendégek, már 7-8 ponttal vezettek Budimirék és bár egy-egy kosárral zárkóztak, a vérzést nem sikerült elállítani: Pahlmblad triplája után 49-39 volt az állás a nagyszünetben.

A fordulás után ismét Balaban köszönt be kétszer, de Budimir hármasa megakadályozta a vendégeket a felzárkózásban. Hozzászólt Horti Bálint is, elérte a tízet, az ő kosaraival és Délity triplájával lerohanta ellenfelét a Pécs, 62-45-re meglógtak a baranyaiak. Balaban dolgozott tovább becsülettel, de Csiricset kivették Budimirék, Jereminov sem tudott igazán villogni Nelson mellett, ezt pedig nem bírta el a Szedeák. A játékrész második felében aztán kissé ismét magára talált Lazics mester csapata és egy 9-0-s etappal próbált zárkózni, de ennél többre nem futotta az erejükből, a negyed végére 25-ig jutó Budimir vezérletével átrohantak a 24-nél tartó Balabanékon a pécsiek és 80-60-ról kezdődhetett a záró etap.

Itt érdemi változás már nem történt, az olló 24 pontig nyílt, utána Kiss Zsolt harmadik triplájával közelített a Szeged és innentől csak az volt a kérdés, hogy Budimir vagy Balaban éri-e el a harmincat. Három perccel a vége előtt Vágvölgyi Ákos egymás után érkező két triplája felidézhette a pécsiekben a kaposvári végjátékot, de a talán idei legjobbját hozó Pahlmblad gondoskodott arról, hogy izgalommentes legyen a hajrá - végül gond nélkül aratott győzelmet a Baranya megyei gárda. 

fotó: szegedma.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus