Könnyed JKSE-siker a ZTE ellen

A Savics-Markovics-Soós trió vezérletével már az első félidőben húsz pont feletti előnnyel gazdálkodhatott a Jászberény, a vendégek pedig a folytatásban sem tudtak közelebb kerülni, így a Raivio és Dramicsanyin nélkül kiálló jászságiak simán hozták a találkozót.

Magyar férfi bajnokság, NB1, A-csoport, Alsóházi középszakasz, 4. forduló

Fortress Jászberény – Zalakerámia ZTE KK 83-73 ( 27-13, 22-14, 21-23, 13-23)

Jászberény, v: Benczur T., Szabó G., Minár L., (Farkas Z.)

Jászberény: Szögi  4, Soós 19, Markovics 17/3, Horti 2, Sundov 9

Cserék: Lázár 10, Varga -, Savics 12/12, Dukics 6, Mladenovics 4/3

ZTE: Boston 8/3, Gáspár 9/3, Plumb 21/6, Safford -, Lekli 10

Cserék: Koma -, Kámán 6/3, Kovács 5/3, Velkey 10/3, Kertész 4

Kiállítva: Safford

 

A tartalékosan felálló Jászberény kezdte jobban a találkozót, Sundov és Markovics vezérletével hatékonyabbak voltak a festékben mint a ZTE, így négy perc után 11-5-re vezettek. A nyolcadik percben Lázár zsákolása után már 19-10 állt az eredményjelzőn, a hazaiak szépen lassan építgették az előnyüket, elsősorban a palánk alatti dominanciájuknak köszönhetően: 12-3-ra verték ebben a zalaegerszegieket. A negyed hajrájában Savics két triplájával kétszámjegyűvé vált a különbség, végül tetemes, 27-13-as jászberényi előnnyel zárult a nyitó tizenkét perc.

A második negyedben több pontatlanság és eladott labda után újra betalált kintről Savics, gyorsan kellett reagálnia a zalaiaknak, mert kezdett elszaladni a Berény. Triplákból továbbra sem tudtak betalálni, de Gáspár és Plumb középtávolijai ültek, miközben könnyű kosarakat nem engedtek már a hazaiak számára, 32-19-nél időt is kért Srdjan Antics. Ez hatott, egy 11-2-es rohanással húsz pont fölé szaladt a különbség. Ugyan Gáspár és Velkey révén átszakadt a triplagát a vendégeknél, Soós és Markovics kettessel tudott válaszolni, így 49-27-re, magabiztosan vezetett a JKSE a nagyszünetben. A képhez hozzátartozik, hogy Benczúr Tamás könyöklésért kiállította Justin Saffordot.

A fordulás után beindult Plumb, a bedobó vezérletével próbálta tartani a lépést a ZTE, de Markovics triplája és Lázár kosara után már 25 pont volt a két csapat közti különbség. Nem voltak egy súlycsoportban ma a felek, Plumb teljesen egyedül maradt Safford nélkül, és bár a lepattanózását összekapta a vendég alakulat, Markovics és Soós is remekül játszott, a Jászberény előnye nem csökkent, 70-50-ről indult az utolsó negyed.

A záró tizenkét perc első felében még tartották magukat a jászságiak, Lázár zsákolt, Savics bevágta negyedik tripláját is, amire Kámán hasonlóval válaszolt – az utolsó bő három percben aztán mindössze négy pontot szereztek a hazaiak, a ZTE pedig kozmetikázhatott a különbségen. A Zalakerámia mindössze 6/24-gyel dolgozott a triplavonalon túlról, és mindössze kilenc gólpasszt osztott ki a Berény 17 asszisztjával szemben, ráadásul Safford kiállítása után egyedül Plumb tudott hozzátenni a találkozóhoz, ez pedig most kevésnek bizonyult. 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus