Könnyed szolnoki siker a Kaposvár ellen

Ma este elkezdődtek a magyar férfi NBI A-csoportjában az elődöntők küzdelmei - a Szolnoki Olaj KK ellenfele a Kaposvári KK volt a Tiszaligetben. A vendégek öt percig tartották magukat, az első félidőből hátralévő 15 percben alig szereztek pontot, majd a második félidő elején egy páros kiállítás miatt felpörgő Szolnok átrohant ellenfelén. Majd' 30 pontos előnyükből 12 megmaradt a végére, 76-64 arányban nyertek, így 1-0-ra vezetnek az elődöntőben.

NBI A-csoport, Elődöntő, 1. mérkőzés
Szolnoki Olaj KK (1.) - Kaposvári KK (4.) 76-64 (21-17, 15-6, 23-16, 17-25)

Szolnoki Olaj KK: Trotter 4, Vojvoda 10/6, Milosevics 9, Ivosev 5/3, Báder 11.
Csere: Lóránt 6, Holiday 13/3, Keller 10, Pilcsevics 4/3, Simon 4, Rakics -, Csákvári -.

Kaposvári KK: Hinnant 3, Fodor 8, Puljko 11/3, Hendlein 10/3, Davis 14/3.
Csere: Jancsikin 8, Horváth -, Drahos 9/3, Kovács 1, Papp P. -.

A meccs teljes statisztikáját ezen a linken megtaláljátok!

Kifejezetten álmosan, lassan kezdődött a találkozó. A vendégek nem igazán tudtak betalálni a gyűrűbe, így hiába indult a meccs egy Davis-kosárral, Báder dupláinak köszönhetően a 3. perc végére már az Olaj volt előnyben (6-2) - annak ellenére is, hogy ők sem igazán pörögtek ekkor. Davis és Puljko találtak be kintről, majd a negyed közepén Hinnantnek ütöttek oda, miközben tette fel a ziccert, Milosevics rosszkor ütötte el a labdát, így az amerikai irányító 2+1-e után 5 ponttal vezetett a KKK (6-11). A szufla itt ki is fogyott az első felvonás hátralévő részére, képtelenek voltak kosarakat szerezni, még a büntetőket is rendre elhibázták. A szolnokiak Vojvoda két triplájával a 7. perc közepére egyenlítettek is (12-12), Keller, Lóránt és Pilcsevics pontjaival pedig már ők vezettek 5 ponttal a 8. perc közepén egy 11-1-es szakaszt követően (17-12). Jancsikin beállása adott némi lendületet csapatának, de az utolsó percben Lóránt és Milosevics is betaláltak, 6 ponttal állt jobban az Olaj 10 perc játék után (21-15).

A második játékrészben semmi nem változott, egyre nagyobb lett a különbség a két fél között eredményben és játékban is. Az Olaj továbbra is nagyon messze volt attól, hogy 100%-on pörögjön, de Simon, majd Holiday duplájával már a közte 10 is meglett a 12. percre (25-15). Jó két percnyi kosárszünet után Báder, majd Lóránt is betalált, és Puljko ziccere kellett ahhoz, hogy a második negyed első öt percében szülessen egyáltalán vendég pont, időt is kért a 16. perc elején Fekete Ádám (29-17). A következő kettő percben megint nem esett pont - a játék színvonala annál inkább -, a 18. perc kezdetén aztán előbb Simon két büntetőt tett a helyére, majd Puljko szép passzát Fodor tette be a hazaiak gyűrűjébe. Báder két büntetőjére Davis válaszolt hasonlóan, majd Ivosev negyedik mezőnykísérlete már célba talált - a triplavonalon túlról -, erre viszont Hinnant passzából Hendlein válaszolt egy zsákolással, így 13 pont volt a különbség a két fél között (36-23).

A fordulás után előbb Keller jelentkezett egy kettessel, majd Hinnant és Pilcsevics mentek egymásnak utóbbi faultja után, nagy lökdösődés alakult ki, ami után az amerikai irányítót, a hazaiaktól pedig Lórántot kiállították a 22. perc elején. Folytatódott egyébként az első félidő nagy részében látott tendencia. Az Olaj a paprikás hangulattól kicsit jobban is pörgött, mint korábban, míg a KKK alig tudott a gyűrűbe találni, mindössze Fodor és Drahos 2-2 pontját tudták feljegyezni melléjük a negyed feléig. A túloldalon Milosevics, Keller és Holiday szállították a kosarakat, utóbbi alley-oop zsákolása után már 29 pont volt a hazaiak előnye a 25. percben, eldőlt a találkozó sorsa (56-27). Az Olaj le is állt a felvonás második részére, összesen három pontot szereztek több mint öt perc alatt, míg a Kaposvárban betalált Jancsikin, Fodor, Hendlein, Davis és Drahos is, így 20 pontra visszazárkózott a vendég alakulat 10 perccel a vége előtt (59-39).

A záró negyed elején Ivosev és Holiday pontjaival újra 25 egység lett a hazaiak fórja (65-40), és itt nagyjából be is fejezte a mérkőzést a vendéglátó alakulat. A 32. perc végén Davis egy 2+1-es akciót csinált, majd Puljko szerzett labdát és dobott könnyű kosarat, ugyancsak ő tört be a következő percben, Jancsikin pedig ziccert értékesített, így egy Báder-zsákolás ellenére is 16 pontra csökkent a somogyiak hátránya a 35. perc kezdetére (67-51). Nagyon érződött, hogy ekkor már mindkét csapat a végét várta. Büntetőváltások után Drahos és Pilcsevics is szép tempót értékesített, Vojvoda pedig gyorsindításból volt eredményes, majd Drahos bedobta a meccs harmadik vendég tripláját is. Hendlein két büntető után dobott egy hármast is, de ez már csak a kozemetikázásra volt elég, végeredményben 76-64-re nyert az Olaj, és ezzel 1-0-ra vezet a párharcban.

A kiállítások egyébként a szabály szerint automatikus 1-1 meccses felfüggesztést jelentenek Lóránt Péternek és Louis Hinnantnek is - amennyiben ez tényleg így lesz, az a Kaposvárnak óriási vérveszteség a második találkozóra.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus