Könnyedén jutott a Szolnok a döntőbe

A harmadik meccsen is könnyedén győzte le a Soproni Sördögök együttesét a címvédő, így a Szolnoki Olaj KK újabb söpréssel került a döntőbe.

Magyar Férfi NBI/A, Rájátszás, Elődöntő, 3. mérkőzés
Szolnoki Olaj KK (1.) - Soproni Sördögök (5.) 86-63
(25-15, 26-15, 18-15, 17-18)

Szolnoki Olaj KK: Gipson 10/3, Vojvoda 21/9, Milosevics -, Brkics 23/21, Keller 11.
Csere: Báder 2, Wittmann 4/3, Rakics 5/3, Peringer 6, Sztajkovszki 4/3, Pavlovics -. 

Soproni Sördögök: Thomas 4, Ruják 14/6, Takács 6/6, Boriszov 11/3, Tóth 3.
Csere: Poscic 14, Edwards 5, Molnár 4, Bán -, Bakk 2.

A meccs teljes statisztikáját ezen a linken eléritek!

Nem sokat törődtek a felek a védekezéssel, Vojvoda azonnal berámolt 7 pontot három perc alatt, de a Sopronnak mindig volt kosaraira válasza (7-7). Ekkor kezdett kicsit meglépni a Szolnok: Brkics hármasa és Keller duplája után Takács még betalált kintről, de Vojvoda újabb triplája, Gipson 2+1-e és Báder zsákolása ellenében Boriszov révén csak két ponttal felelt a vendég alakulat, hat perc elteltével kezdett elszakadni az Olaj (20-12). A következő két minutumban kicsit megálltak a felek, Poscic duplája után azonban Gipson két büntetője és Wittmann trojkája érkezett, először volt meg a közte 10 a meccsen (25-14), és ebből csak egyetlen pontot faragott a Sopron a negyedből hátralévő időben (25-15).

A második felvonásban a hazaiak nem lassítottak, két legjobbjuk Brkics (tripla) és Vojvoda (dupla) is betaláltak, a 13. perc közepén így már 16-tal mentek (31-15). Itt nagy dobópárbaj alakult ki: Poscic, Thomas és Boriszov is eredményesek voltak alig több mint egy perc alatt, Brkics azonban két újabb hármassal jelentkezett, és összességében is jobban jött ki ebből a két percből a házigazda (39-21). Szinte eseménytelennek nevezhető két perc után - egy Keller zsákolás azért volt benne - Edwards révén kapaszkodott a Sördögök a 17. percben (41-27), de Peringer és Rakics egy 7-0-s sorozattal 20 fölé növelték az Olaj fórját (48-27). Brkics ötödik hármasával zárult az első félidő, és 21 pontos szolnoki fölénnyel (51-30).

A fordulást követően semmi nem változott. A Sopron szerezte a kosarakat szép számmal - főleg Poscic, aki 7 pontot jegyzett alig több mint 4 perc alatt -, de Brkics és Vojvoda révén ellenállhatatlan volt a Szolnok - utóbbi négy, előbbi öt pontot és egy újabb triplát szerzett -, egyszerűen képtelen volt közelebb férkőzni ellenfeléhez a nyugat-magyarországi alakulat (62-39). A negyed utolsó hat perce jóval visszafogottabbra, de kiegyensúlyozottra sikerült. Keller egy duplája mellett az ekkor öt pontot szóró Vojvoda volt a hazaiak vezére, míg a vendégeknél Ruják triplát, Molnár Márton pedig kettest dobott - a lényegi különbség nem változott, csak a pontszerzés vált sokkal ritkábbá a 24. percet követően. A negyed végén 24 ponttal vezettek a vendéglátók (69-45).

Az utolsó negyedben Molnár, majd Ruják kosarával visszajött 20 pontra a Sopron, de Gipson azonnal dobott egy hármast, Tóth Gergely két büntetője után pedig Brkics is - saját maga hetedik triplája volt ez ezen a meccsen. Rakics és Keller büntetőivel nőtt tovább a differencia, ezt követően azonban a vendégek, azaz Takács és Ruják voltak eredményesek kintről (79-57). Keller zsákolását követően kicsit leült az összecsapás, de itt azért már erősen tartalékosra vette mindkét együttes a figurát, amennyire csak bírta. Pályára került minden nevezett játékos, a végszót pedig Bakk Krisztián duplája mondta ki, ezzel alakult ki a 86-63-as végeredmény a Szolnok szempontjából, így 3-0-s söpréssel jutott a döntőbe a bajnok.

Az Olaj a Szedeák elleni párharcához képest sokkal jobban és összeszedettebben kosárlabdázott, két borzasztóan sima otthoni győzelmet aratott, és idegenben is magabiztosan múlták felül a negyeddöntőben kicsit talán elfáradó Sopront. A Szolnok tehát várja döntős ellenfelét, akinek a kiléte péntekig egészen biztosan nem derül még ki.

A párharc végeredménye: 3-0 a Szolnoki Olaj KK javára.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus