Könnyedén nyert a Paks Kaposváron

Két gyengébb meccs után összekapta magát az ASE és simán verte a csapatjátékot csak nyomokban tartalmazó KKK-t

Magyar férfi bajnokság, NBI/A-csoport, alapszakasz, 3. forduló

Kaposvári KK – Atomerőmű SE 67-84 (22-24, 11-27, 12-22, 22-11)
Kaposvári Városi Sportcsarnok, v.: Pálla Z., Szabó G., Jakab L., (Benczur)

Kaposvár: Gibson 13, Raivio 14/3, Jancsikin 17/6, Hendlein 4, Alihodzic 4

cserék: Horváth M. 6, Kovács S. -, Benke 7, Kocsis -, Grebenár 2, Papp -

Paks: Dugat 17/3, Roberson 15/6, Medve 11/9, Szabó Zs. 9, Tóth Á. 11

cserék: Jones 12, Kovács Á. 7/3, Markovic 2, Eilingsfeld -, Illés -

Bombaformában kezdte a meccset a Kaposvár, hiszen Raivio büntetői után Jancsikin előbb Medvét verte meg pozícióból, majd egy triplát is bevert – 9-0-s rohammal nyitottak Fekete Ádám tanítványai. Itt tértek észhez a vendégek és figyeltek oda jobban támadásban, így hamar elkezdték ledolgozni a hátrányt, Medve Máté hármasa után 9-8 állt az eredményjelzőn. Raivio és Jancsikin húzták a hazaiakat, de Dugat és Roberson pontjaival 14-14-nél utolérte ellenfelét az ASE. A padról érkező Jones aztán jelentősen megtolta az atomvárosiak szerekét és a kissé megtorpanó hazaiak lemaradtak – Medve hármasával átvette a vezetést a Paks, majd a center büntetői után 24-22-es vendégvezetéssel ért véget a negyed.

Itt már lehetett érezni, hogy valami nem stimmel a Kaposvárnál, egyénieskedés és minimális csapatjáték folyt, Hendlein Roland nem kapott labdákat, Gibson pedig két könnyű ziccert is csúnyán elrontott, fejben nem voltak a topon a hazaiak. A második negyed elején ellépett a Paks, rögtön egy 7-0-s futással kezdtek Kovács Ákosék, majd Alihodzic homálya után a tízet is átlépte a különbség. A hazaiak gondjai szaporodtak, semmi nem sikerült, elhalt mindenkinél a labda, míg a vendégek kedvükre játszottak – járt a labda, kijöttek a figurák, mindenki a jó megoldást választotta. A negyed végén Jones több nagy kettest is be tudott gyötörni, a darabokra eső hazaiak pedig beragadtak, így félidőre már tetemes, 51-33-as előnnyel mehettek Tóth Ádámék.

A harmadik negyedre ugyan harcosabban jött ki a KKK, mégsem tudtak igazán faragni a hátrányon,a  mentális gondokat nem sikerült leküzdeniük a szünetben – a vendégek sorra dobálhatták az üres helyzeteket. Dugat ebből nyolc pontot szerzett rövid időn belül, de Medve és Roberson is betalált kintről, így nem sok esélye volt a Kaposvárnak. Támadásban továbbra sem tudtak fegyelmezettek maradni, Hendlein Roland képtelen volt helyzetbe kerülni, a Paks pedig gyönyörűen járatta a labdát, Kovács Ákos többször is megtalálta Tóth Ádámot és könnyű kosarakkal növelték előnyüket a vendégek. A záró etapra már majdnem harmincpontos fórral érkeztek meg Eilingsfeldék.

Ezt remek védekezéssel és 8-0-s rohammal indították a hazaiak, Jancsikin volt különösen elemében, a vendégek pedig most elrontották a jó helyzeteiket. Sokáig nem volt ez a játék képe, odafigyelt az ASE, nem adta el a labdákat és gond nélkül lemenedzselte a hátralévő időt, így könnyed győzelmet aratott Somogyban.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus