Könnyedén nyert Pécsen, így elődöntőben a KTE

Rögtön az elején magához ragadta a kezdeményezést a KTE, amely végig vezetett, így 3-0-val jutottak be az elődöntőbe Ivkovicsék.

Magyar Férfi NBI/A, Rájátszás, Negyeddöntő, 3. mérkőzés
Pécsi VSK-Pannonpower (7.) - KTE-Duna Aszfalt (2.) 75-89
(17-32, 20-25, 12-22, 26-20)

PVSK: Nelson 4, Bíró 4/3, Pahlmblad 15/12, Budimir 20/12, Horti 6.
Csere: Halász 11/9, Harazin 5, Sztojanovics 7/3, Czukor 3, Sértő -, Somogyfoki -, Bödör -.

KTE: Kinney 15/9, Kovács 7, Djeraszimovics 13/3, Ivosev 13, Barovics 13.
Csere: Hegedűs -, Karahodzics 13, Pongó Má. 8, Pongó Ma. 7/3, Mészáros -, Jakab -, Kővágó-Laska -.

A meccs teljes statisztikáját ezen a linken megtaláljátok!

A feldobás után a kecskemétiek szerezték meg a labdát, és rögtön az első támadásból, Barovics zsákolása révén az első kosár is megszületett a mérkőzésen. Kiválóan indított Sztojan Ivkovics csapata, Kinney vezérletével három és fél perc után 10-0-ra vezettek. Csirke Ferencnek muszáj volt időt kérnie, úgy látszott, ez használt is csapatának, hisz Pahlmblad és Budimir triplája után négyre csökkent a különbség (6-10). Ez a két távoli csak pillanatnyi fellángolásnak részülről, nem zavarta meg Djeraszimovicsékat, továbbra is ellenállhatatlanul támadtak, a Pécs pedig nem tudott mit kezdeni ezzel. Barovics újabb kosara után megint tíz fölé nőtt a differencia, Pongó Máté is betalált (14-30). Budimirtől jött egy újabb távoli, de Kinney a dudaszó pillanatában visszapöcizte csapattársa kísérletét, így tizenöt pontos KTE-előnnyel ért véget az első negyed (17-32).

A PVSK-t továbbra is dekoncentrált játék jellemezte, alig telt el két perc a második játékrészből, az idősebbik Pongó trojkáját követően huszonegy volt közte, ám ekkor visszavett egy kicsit a tempóból a Kecskemét, Halászék pedig kezdtek éledezni. Budimir és Pahlmblad vezérletével egy 11-0-s futást produkáltak, egy hármas után már csak tíz volt közte (33-43). Kétpercnyi gólcsend következett, melyet Djearszimovics ziccere tört meg, Barovics is eredményes volt, de az említett pécsi duó révén a félidőre 47-37-re jött fel a mecsekaljai gárda, ezzel az eredménnyel mehetett a nagyszünetre a felek.

Horti büntetőire Kovács Péter duplával, Kinney triplával felelt a másik oldalon (39-52). Motiváltan jött ki a Pécs a második félidőre, de a KTE ellenállhatatlannak bizonyult, három perccel később 56-39-et mutatott az eredményjelző Pongó Martin kosara után. Nagyon sok volt az eladott labda hazai oldalon, ezeket pedig kíméletlenül megbosszulták a lila-fehérek. A tőlük nem megszokott lerohanásos akciókat nagyszerűen csinálták meg, Kovácstól például nem egy lendületes befejezést láthattunk. Úgy tűnt, Nelson büntetőivel kezd felzárkózni a Pécs, 47-58-ra jöttek fel, de a Kecskemét megrázta magát, és két perc alatt futottak egy 11-2-t, 69-49-es eredménnyel várhatták a felek a záró felvonást.

Halász triplája után a másik oldalon nem éppen sportpályára méltó jeleneteknek lehettek tanúi a nézők. Karahodzicsot dobás közben fejbe vágta Horti, sportszerűtlent fújtak rá, Ivosevnek nem tetszett, odament a volt kecskemétihez, és a nyakánál fogva taszajtott egyet rajta. Csirke ezen felháborodott, túl vehemens reklamálásért technikait ítéltek neki a játékvezetők. Karahodzics bedobta a büntetőjét, egy járt, hiszen az ütés közben a labda a gyűrűben landolt, majd Djeraszimovics értékesítette a technikaiért járó büntetőt (52-73). Állandósulni látszott a felek közti húsz pontos differencia, bár a Pécs az utolsó két percben feljött tizennégyre, a lényegen ez már nem változtatott, a KTE söpréssel 89-75-ös eredménnyel, tíz év után jutott ismét négy közé.

Foto, Slide - kosarsport.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus