Könnyedén verte az egy légióssal felálló DEAC-ot a Falco

Egy negyeden keresztül tartott a Jonest és Lilovot nélkülöző DEAC lendülete - a második félidőben végig húsz pont körül volt a különbség.

Magyar férfi bajnokság, NBI/A, alapszakasz, 8. forduló
DEAC - Falco-Vulcano Energia KC Szombathely 62-92 (22-16, 10-32, 17-23, 13-21)

DEAC: Velkey 14/6, Tóth B. 5/3, Molnár 6, Farkas 16, Armwood 18/3. 
cserék: Bognár -, Fazekas -, Kósa 3/3, Opre -, Kozák -, Lajsz -. 

Falco: Govens 31/21, Perl 15/6, Váradi 12/9, Pustahvar 9/3, Tóth N. 2.
cserék: Zsigeranovics 13, Norfleet 6/6, Dancsecs 2, Kovács B. -, Durázi -, Kucsora 2. 

A meccs teljes statisztikáját ezen a linken eléritek

Sem Ivan Lilov, sem Jahmal Jones nem állt Berényi Sándor rendelkezésére, így az újonc DEAC egyetlen légióssal, valamint a 17 éves Tóth Bencével a kezdőben vette fel a kesztyűt a Boriszovot nélkülöző Falcóval szemben - ez azonban eleinte kicsit sem látszott a hazaiak játékán, alaposan meglepték ellefelüket. Az első percekben sokkal magasabb hőfokon égtek, mint a vendégek, remekül védekeztek, támadásban pedig kihasználták a szombathelyiek figyelmetlenségét - vezettek már 20-9-re is, innen kapaszkodott vissza a tavalyi ezüstérmes. Azért rendezte sorait Szrecsko Szekulovics csapata, 26-26-nál előbb egyenlített, majd a vezetést is átvette, Perlék egy 18-4-et futottak a második játékrész elején, itt már látszott, hogy ők vannak fölényben - bár Szekulovics 16 percen keresztül csak egyet cserélt, de a beálló Zsigeranovics sokat dobott a gárdán. A félidő vége előtt aztán már érvényesítette a papírformát a belendülő Falco, a DEAC percekig szinte dobóhelyzetet sem tudott kialakítani, így a nagyszünetben már 32-48 állt az eredményjelzőn.

A fordulás után már nem lehetett kérdés, a vendégek könnyedén feltornázták a különbséget húsz pontra, azt pedig végig tartani is tudták - a DEAC ugyan javult a második játékrészhez képest, de reális esélye nem volt arra, hogy közelebb zárkózzon. A negyedik negyedben tovább nyílt az olló, Szekulovics csak az utolsó négy percre cserélte le a parádézó Govenst (36 perc, 31 pont, 7/10 tripla), de Váradi is 36 percet játszott, Perl 32-t, igaz a legvégén azért megérkeztek már a fiatalok is. Összességében egy extra negyedet hoztak a debreceniek Lilov és Jones nélkül is, de ezt követően a 15/37 triplát elsüllyesztő Szombathely könnyedén érvényesítette a papírformát és kiütéses győzelmet aratott. 

fotó: falcokc.com

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus