Könnyen nyert a Pécs Kaposváron

Két sérülés is borzolta a kedélyeket ma Kaposváron, ahol a PVSK járt vendégségben és verte meg a felkészülést eddig remekül abszolváló KKK-t.

Felkészülési mérkőzés

Kaposvári KK – Pécsi VSK-PANNONPOWER 65-77 (14-18, 12-19, 25-19, 14-21)

Kaposvár: Gibson 11/9, Fodor 6, Raivio 20/9, Hendlein 7, Grebenár 2

csere: Alihodzic 15, Benke 3, Kovács -, Papp -, Horváth 2

Pécs: Nelson 15, Pahlmblad 10/3, Bíró 4, Budimir 23/9, Horti 10

csere: Halász 6/3, Bödör 2, Harazin 7, Sztojanovics -, Délity -

UPDATE: Csirke Ferenc, a PVSK vezetőedzője szerint Bödör Bence térde kifordult és kórházba szállítják, súlyosnak tűnik a sérülés. Elmondása szerint a rotáció szempontjából egyik kulcsjátékosa dőlt ki, akinek fontos szerepe volt a padról beszállva, így most magasposztokon nem állnak túl jól.

Monok Tibor szerint Fodor Márton bal bokájáról csak holnap lesz eredmény, az orvosok jelenleg is vizsgálják.

Alihodzic még nem a kezdőben kapott helyet, Grebenár Péterrel állt fel a Kaposvár és rögtön két szép kosárral kezdték a találkozót, de betörésekből tartotta magát a Pécs. Az első negyedben sok volt az eladott labda, főleg hazai oldalon, nem működött a játék, akadozott a gépezet, de a Pécs sem brillírozott. Horti közelijével 9-9-nél utolérte ellenfelét Csirke Ferenc együttese és itt meg is fordult a találkozó. Egy újabb hazai eladott labdából Pahlmblad dobott triplát, majd egy hasonlóból Nelson süllyesztett el egy középtávolit, ezt követően lejárt a hazaiak támadóideje, hibát hibára halmoztak. Alihodzic megszerezte első kaposvári kosarát, de ezt leszámítva nem sok örömét lelte Fekete Ádám a végjátékban – majd a pécsiek sem, miután egy betörés és kosár után súlyos sérülés történt vendégoldalon. Bödört letámogatták a társak, majd nem tudta folytatni a játékot. 18-14-re a PVSK hozta ezt a játékrészt.

A második negyedben minden ott folytatódott, ahol abbahagyták, kínkeserves, ötlettelen és végtelenül pontatlan kaposvári támadások az egyik, Budimir-kosarak a másik oldalon. A különbség nem is maradt sokáig ennyi, Budimir két gyönyörű kosara után előbb kilencre, majd tizenegyre hízott a pécsi előny. A negyed második felében sem történt semmi változás, most a büntetőkkel álltak hadilábon a hazaiak, sorra hibázták el őket, így nem tudtak feljebb zárkózni. A tíz körüli különbség állandósult, mindkét csapat gyengén kosarazott – aztán Alihodzic gyorsan berámolt öt pontot és kicsit szűkült az olló. A legvégén azonban Harazin és Horti is eredményes volt a festékből, így 37-26-os vendégvezetéssel vonulhattak a nagyszünetre a felek.

A harmadik negyed elején Budimir rögtön egy nehéz kosárral nyitott, de Raivio is hasonlóval válaszolt rá. Az amerikai begyújtotta a rakétákat, újabb két pont után egy saroktriplát is bepörkölt. Ennek ellenére nem tudott igazán zárkózni a hazai csapat, rendre eljutott a gyűrűig a Pécs, megszerezték a támadópattanókat, majd Budimir egy nagy hármassal ismét tisztes távolba segítette a vendégeket. Ekkor újabb sérülés borzolta a kedélyeket, Fodor Mártont kellett letámogatni és nem is tért már vissza a pályára. Harazin 2+1-es játéka után 50-36 állt az órán, ekkor Raivio hátul is feljebb kapcsolt, zsinórban három labdát kaparintott meg és közelebb araszoltak a hazaiak – sőt, az amerikai hátvéd bepörkölt egy triplát is, majd egy megszerzett támadópattanó után két büntetőt is elsüllyesztett, négy pontra hozta fel csapatát. Megjött a szurkolók hangja is, Gibson is betalált kintről és bár pécsi kosár zárta a negyedet, 56-51-ről kezdődhetett a záró etap, szoros végjátékra volt tehát kilátás.

Gibson újabb triplájával három pontra csökkent a kaposváriak hátránya, de Nelson is szintet lépett a nehéz helyzetben, két bravúros kosárral jelentkezett, majd Alihodzic büntetőire ismét ő válaszolt egy kettessel. Budimir berámolt egy óriási hármast, ezzel újra elérte a különbség a tízet, Raivio elrontotta a dobásait és Gibson lendülete is odalett. A hajrában nem történt változás, Raivio és Alihodzic próbálkozott, de Burimir újabb óriási hármasa (majd még egy) teljesen szerte foszlatta a hazaiak győzelmi reményeit, könnyedén nyert a PVSK.

Foto, Slide - pvsk-panthers.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus